Utasbiztosítás

Biztosítási védelem világszerte, bárhol, bármikor – az Önök biztonságáért. Az elmúlt évtizedek alatt a Mondial Assistance az utasbiztosítások szakavatott szolgáltatójává vált Európaszerte és az egész világon.

Hónapokkal előre megtervezzük nyaralásunkat, nagy izgalommal készülünk rá, és természetesen szeretnénk, ha vágyott vakációnk remekül sikerülne. Egy váratlan baleset vagy betegség – főleg külföldön – azonban igazi rémálommá teheti üdülésünket. Megéri tehát utasbiztosítással útra kelni, azzal a tudattal elindulni, hogy vészhelyzetben is van hátországunk, számíthatunk biztosítónk segítségére.

Nem számít, hogy milyen messze, milyen hosszan, vagy milyen gyakran utazik, a Mondial Assistance online utasbiztosításai között megtalálja az Önnek legkedvezőbbet. Választási lehetőségek:

Utasbiztosítás külföldi utazáshoz

Minőségi online utasbiztosítások testreszabott teljeskörű védelemmel egy nyugodt külföldi utazáshoz - nyaraláshoz
Utasbiztosítások megtekintése
 


DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás családi utazáshoz

Speciális családi utasbiztosítások komplett védelemmel egy stresszmentes családi utazáshoz.
Utasbiztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás rövid európai utazáshoz

Utasbiztosítások rövidtávú európai utazáshoz, hosszú hétvégéhez, városlátogatáshoz, tengerparti utakhoz.
Utasbiztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Útlemondási Biztosítás

Optimális védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, utasbiztosítással vagy anélkül.
Útlemondási biztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás autós vagy motoros utazáshoz

Önrész nélküli biztosítások motorra vagy maximum 9 férőhelyes autóra utasbiztosítással vagy anélkül. 
Utasbiztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás diákoknak

Utasbiztosítás diákoknak külföldi tanuláshoz, ösztöndíjhoz   
Utasbiztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Éves utasbiztosítás

Utasbiztosítások azoknak, akik 365 napig szeretnének korlátlan utazási védelemet élvezni. Egyetlen foglalással egy évig biztonságban utazhat!
Utasbiztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Az utasbiztosítás mit tud és mit nem?

Ám  tudnunk kell, hogy az utasbiztosítás nem terjed ki minden lehetséges, segítségért kiáltó eseményre. Nem mindnyájan vagyunk tisztában az utasbiztosítások természetével: azaz, hogy elsősorban váratlan, előre ki nem számítható, csak bizonyos biztosítás feltételeknek megfelelő sürgősségi esetekben nyújt kizárólag sürgősségi segítségnyújtást. A biztosító által fedezett úgynevezett „biztosítási események” maguk is többféle feltétel meglétéhez kötöttek: ezeket alaposan meg kell ismernünk, hogy esetleges káresemény bekövetkeztekor tudjuk, hogy mire számíthatunk. Summa summárum: az utasbiztosítás sohasem teljes körű és számos feltételhez kötött, a biztosítók sehol sem vállalják egy utazás valamennyi lehetséges kockázatát. Amit viszont vállalnak, abban számíthatunk rájuk.

Nem elég az utasbiztosítást megkötni, a feltételekre is fontos odafigyelni!

Sok kellemetlen meglepetéstől óvhatjuk meg magunkat a teljeskörű tájékozódással. Fontos, hogy utasbiztosításunk megkötése előtt alaposan tanulmányozzuk biztosítási feltételeket, s ha bizonytalanok vagyunk, hogy a mi egyedi esetünkre mi vonatkozik és mi nem, akkor még vásárlás előtt a biztosító ügyfélszolgálatánál tájékozódjunk konkrét lehetőségeinkről. Ha valakinek például bármilyen betegsége van, vagy nem biztos abban, hogy ami egészségügyileg vele megtörténhet az vajon adott esetben biztosított vagy nem biztosított eseménynek számítana-e, milyen feltételek vonatkoznak rá, mindenképp forduljon személyesen a biztosító tanácsadóihoz. Igy a biztosításkötés valamivel időigényesebb, viszont az utazót sem éri majd kellemetlen meglepetés.

Léteznek klasszikus kizáró okok ugyanis, amikor a biztosítók nem fizetnek, vagy eleve nem is kötik meg a szerződést. Ide tartozik például a háború,  terrorista támadás, nukleáris sugárzás, meglévő betegségek, súlyosan ittas állapot vagy kábítószer hatása miatt keletkezett károk, a terhességgel kapcsolatos bizonyos események, a versenyszerű sportolás, az extrém sportok, a búvárkodás bizonyos esetei. A poggyászbiztosításnál ki szokták zárni a kockázatból a nemesfémeket, gyűjteményeket, a nagyon értékes tárgyakat.

Gyakori problémák

  • Általában nem köthető biztosítás érvényes magyarországi betegbiztosítás (TB) nélkül,
  • Nem biztosított az a betegség, amely már az utazás előtt fennállt,
  • A poggyászbiztosítás általában nem terjed ki nagyobb értéket képviselő tárgyakra, készpénzre, sporteszközökre, stb. sem.

Esetleges poggyászkároknál sokkal komolyabb anyagi terhet jelenthet, drámai helyzeteket hozhat létre, ha hazánktól távol megbetegszünk, vagy baleset ér bennünket. Például  egy tengeren túli kórházi kezelés, hazaszállíttatás hihetetlenül sokba kerülhet, milliós adósságokat halmozhatunk fel. Különösen fontos tehát, hogy utasbiztosításunk megkötésekor egészségügyi állapotunkat helyesen mérjük fel, illetve, hogy biztosíthatóságunkat, ennek feltételeit szakemberrel beszéljük meg.

Az utasbiztosítás sajátossága miatt nem térülnek azok az események melyek társadalombiztosítás hatálya alatt térülnek. (Azaz a biztosítási védelem ebből a szempontból az ország elhagyásától, Magyarországra történő visszaérkezésig tart. Egyéb, például baleseti szolgáltatások érvényesek lehetnek az utazás megkezdésétől a hazaérkezésig is.)

© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett.

AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe a párizsi R.C.S-nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) cég leányvállalata.