Őrangyal utasbiztosítások téli sportokhoz

A Mondial Assistance Őrangyal terméke, amely egyre népszerűbb a téli sportok kedvelőinek, alapáron nyújt többletszolgáltatást síelés és snowboardozás esetén azáltal, hogy nemcsak gyógyítattás, baleset, hegyi mentés, helikopteres mentés terén, hanem a sporteszközök, síruházat, hóviszonyok tekintetében is kárenyhítést nyújt.

Egyedülálló az a fedezet, amely az adott síterület lesikló pályáinak több, mint 50%-os lezárása esetén napi 5000 forintos „fájdalomdíjat” fizet az elmaradt sportolási lehetőségek miatt, az erről szóló igazolások bemutatása esetén. Továbbá abban a nem kívánt esetben, ha lavina zárná el a célhoz vagy éppen a hazavezető utat, úgy a Mondial Assistance hozzájárul az emiatt felmerülő szállás- és közlekedési többletköltségekhez.       

Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz                                    

Minőségi online utasbiztosítás átfogó védelemmel a síelés és snowboardozás szerelmeseinek.

Családi utasbiztosítás téli sportokhoz                                                  

Családi síeléshez és snowboardozáshoz minőségi utabiztosítás teljekörű védelemmel.

Tökéles választás a síelés és snowboardozás szerelmeseinek, ha motorral vagy autóval utaznak

Kitűnő választás ha a család autóval megy síelni vagy snowboardozni.                                                                                       

Ajánljuk azoknak, akik optimális védelmet szeretnének a síelés, snowboardozás előtt és alatt is.                                                                  

Ajánljuk azon családoknak, akik optimális védelmet szeretnének a családi síelés, snowboardozás előtt és alatt is.

A síelés nem olcsó sport, de ha biztosítás nélkül utazunk, még drágább lehet. Sajnos még mindig sokakban nem tudatosodott, hogy külföldön egy kórházi ellátás költsége egyszerűbb esetben is 4-5000 euróra rúghat. Érdemes néhány szempontot figyelembe vennünk, amikor téli sporthoz keresünk utasbiztosítást.

Utasbiztosítási tippek a síszezonra:

Nem lehet elégszer felhívni a külföldre utazók figyelmét, hogy még utazás előtt gondoskodjanak megfelelő utasbiztosításról. A téli utazások esetén pedig még inkább kellő figyelmet kell szentelni az utasbiztosítás - más néven síbiztosítás - meglétére.

1. Főszabály:
Síeléshez, téli sportokhoz semmiképpen ne alsó kategóriás terméket válasszunk!

2. Gyógyíttatás:
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az E101-es és a bankkártyához kapcsolódó balesetbiztosítás csak alapvető védettséget nyújt, komolyabb esetekben nem segítség. A téli sportok a szokásosnál is több veszélyt hordoznak magukban, amelyeknél a mentés és az ellátás is komolyabb felkészültséget igényel, és így nagyobb költséggel jár, elég csak a helikopteres, hegyi mentésre gondolnunk.

3. Üdülés megszakítása sérülés miatt:
Ha például valamilyen – akár kisebb – sérülés miatt nem tudjuk folytatni síszabadságunkat, a Magyarországon megvásárolt, igénybe nem vett síbérlet árát megtérítjük.

4. Ha az időjárás miatt nem síelhetünk:
A Mondial Assistance Őrangyal biztosítása vigaszdíjat fizet például, ha a pályarendszer legalább 50 százalékát lezárták az időjárási körülmények miatt.

5. Sífelszerelés-károk:
Térítjük például a megrongálódott (vagy ellopott, szállítónál elveszett) felszerelés árát is, sőt azt is, ha például baleset miatt le kell vágni rólunk a méregdrága síruhát.

6. Lavina esetén:
Megtörténhet, hogy lavina miatt nem érünk oda a sírégióba, vagy nem tudunk hazaindulni. Ilyenkor is sok extra költség - szállás, étkezés – merülhet fel, melyekre Őrangyal biztosításunk szintén fedezetet nyújthat.

7. Ha mi okozunk balesetet:
Ez az egyik legnagyobb és legkevésbé figyelembe vett kockázat. Ha bizonyíthatóan mi okozunk balesetet másoknak, és emiatt peres ügy indul, akár több millió forint is kevés lehet a károk megtérítésére, hiszen adott esetben a szállítás és gyógyíttatás költségein túl ránk terhelhetik az illető munkából való kiesését, rehabilitációs költségeit is. Mindenképpen érdemes magas keretösszegű felelősségbiztosítást is tartalmazó utasbiztosítást kötnünk. A Mondial Assistance-nál a felelősségbiztosítás max. 10 millió forint, messze a legmagasabb a biztosítási piacon.

Akár decemberben is lécre fel!

Már az ünnepek előtti időszakban is bőven akad európai síterep - például Franciaországban és Olaszországban - ahol előszezonban is remek körülmények és kíváló minőségű hó hivogat bennünket!. A franciaországi, 2100 méteres magasságban fekvő Tignes az egyik legkedveltebb előszezoni úticél. Ám népszerűségben nem marad el tőle a szintén francia Les Deux Alpes vagy Val Thorens sem. Egy másik kedvenc az olaszországi Breuil-Cervinia síterep, a kezdők és a középhaladók számára is tökéletes választás egy kis előszezoni bemelegítésre!

A síelés az egyik legveszélyesebb sport, ráadásul a sífelszerelések vásárlása meglehetősen drága mulatság. Évente több mint tízezer magyarral történik valamilyen síbaleset - vagy éppen okoz síbalesetet, amely anyagi szempontból hasonló veszélyeket tartogat.

Mégis, a Magyar Biztosítók Szövetsége  2015-ös adatai szerint az utazóknak csak mintegy harmada köt síbiztosítást külföldi utazása esetére.  Óriási anyagi kockázatot vállalnak ezzel a téli sportok kedvelői, hiszen egy-egy átlagos hétvégén 2-3 helikopteres és 6-7 szános mentést igénylő baleset következik be egy-egy kedveltebb síterepen.

A Mondial Assistance Őrangyal, illetve Családi utasbiztosítása síbaleset esetén is őrangyalunk lehet.  Az első, amit ilyenkor a hegyi mentő, vagy a kórház megkérdez tőlünk az az, hogy van-e megfelelő utasbiztosításunk. Tavalyi gyógyítási díjadatok szerint például Ausztriában egy felkartörés ellátása kb. 50.000 forintba, Franciaországban már 130-150.000 forintba került. Azonnali mütét pedig mindkét országban több millióra rúghat.

A hegyi mentés sem olcsó: Ausztriában 200,- Euro,  Franciaországban 400-500,- Euro, míg a helikopteres mentés mindkét országban 2-4.000,- Euro. A hazaszállítás költségei is borsosak: Ausztriában 120-150 ezer forintra, Franciaországban 500-600 ezer forintra rúgnak, míg a repülőgépen, fekve szállítás esetén akár 1,5-2 Millió forint is lehet a díj.

Nem érdemes, nem szabad tehát a biztonságon spórolni. Éppen ezért, hogy az Önök számára még vonzóbbá tegyük utasbiztosításainkat,  Mondial Assistance Őrangyal, illetve Családi utasbiztosításának fedezeteit a síelés, a snowboardozás rajongóira is gondolva terveztük meg.

Az Őrangyal termékünk speciális téli sport fedezeteivel felkészülhetünk az alábbi esetekre:

  • Síbalesetre. Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, helikopteres szállítás, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva.
  • Károkozásra. A sielés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhelne a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet. Feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.
  • A felszerelésben okozott kárra. A síbiztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet.
  • A sírégió megközeleíthetetlenné válik egy lavina miatt. Extra felmerült költségek téríthetőek
  • A sírégió lesiklópályáinak 50%-os lezártsága esetén napi vigaszdíj

Kellemes síelést és snowboardozást Mindenkinek!

© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett.

AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe a párizsi R.C.S-nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) cég leányvállalata.