How can we help?

Rendelkezésére állunk,
ha segítségre, támogatásra lenne szüksége. Keresse fel utasbiztosítási szakavatott kollégáinkat, akik hívását a következő szám alatt várják:

+ 36 23 50 7416

  • Print This Page
  • Email This Page

Sorsfordító utazások – Rotary nemzetközi diákcsere program

Miért  különlegesek a Rotary ifjúsági csereprogramjai?

Asztalos Tamás: Egy brazil rotarysta barátomat idézném. Ő mesélte el, hogy  a hetvenes-nyolcvanas években Brazíliából gyerekként jutott el Kanadába. És azért lett rotarysta mert 17 évesen e programnak köszönhette, hogy megtanult angolul és franciául, s tudott utána olyan munkahelyen elhelyezkedni, ahol erre a két nyelvre szüksége volt. Meggyőződése, hogy ha ez a program eljutna minden második gyerekhez a világ valamennyi középiskolájában, akkor nem lennének háborúk és konfliktusok a világban. Mert mindenki megismerné azt, hogy milyen eljutni egy másik országba, megismerni egy másik kultúrát, rájönni arra, hogy ember vagyok, gyarló vagyok, és tudnom kell alkalmazkodni. És innentől kezdve ha valaki ezt a  lehetőséget megkapja, teljesen más emberként lép ki a felnőtt, a dolgozó világba.

Útjaink tehát meghatározóak ezeknek a fiataloknak a jelen és a későbbi életében. 16-17 éves korban kapnak egy olyan lehetőséget a klubon keresztül, hogy egy idegen országban – ez döntően Európán kívüli – eltölthetnek egy teljes tanévet, tehát 11 hónapot, ami véleményem szerinte sorsfordító. Családokban élnek, átlagban 1-3 családnál töltik el ezt a 11 hónapot, olyan mélységig ismerik meg azt a kultúrát, amire egyébként nem lenne lehetőség.

Hogyan működik?

Én öt évig voltam a kecskeméti ifjúsági klubnak az ifjúsági felelőse. Ez alatt az öt év alatt  18-20 fő vehetett részt a diákcserében. Ők elsősorban honfitársaink gyermekei akik Magyarországról kiutazhattak, és külföldiek, akiket fogadtunk Kecskeméten. Jelenleg is 49 tengerentúli – ausztrál, amerikai, japán, kanadai, új-zélandi, mexikói, brazil, ecuadori és mindenféle egyéb nációból származó – gyerek van bent Magyarországon, akiknek rendszeres programjaik vannak Budapesten, Sátoraljaújhelyen, Szegeden, mindig az ottani Rotary Club szervezésében, és amikor ők utaznak akkor mi is utazunk velük, ott vagyunk, illetve ha külföldi utakat szervezünk ezeknek a diákoknak, akkor az adott klubból valaki elkiséri őket.

Hogyan történik a kiválasztás?

Ez egy hosszútávú kiválasztási és előkészítési folyamat:

Tehát azokat, akik most fognak július, augusztusban kiutazni,  tavaly szeptemberben kezdtük el kiválasztani a középiskolások közül. Egy többlépcsős meghallgatási folyamaton esnek át. Először fogadja őket az adott város Rotary Clubja, kötetlen szülőkkel együtt történő beszélhgetésen. Utána sor kerül egy régiós meghallgatásra, ahol esetünkben pl. a deli régió fog össze - -- és itt Bács-Kiskun megye, Békés, Baranya, Csongrád megye Rotary Clubjai együtt hallgatják meg az innen kiutazni kívánó, már tovább küldött jelölteket. Ez most legutóbb Szegeden volt december-január hónapban. Ezt követően van Budapesten egy összevont találkozója már a kiutazó jelölteknek, ahol véglegesítjük a létszámot, és itt tudják meg azt is, hogy vélhetően melyik ország lesz a célország, ahová kiutazhatnak június-augusztusban.

Hogyan készítik fel a gyerekeket?

Ebben az áprilistól-júniusig tartó időszakban három felkészítésen vesznek részt. Ennek része az utasbiztosításokról történő tájékoztatás is. Erről most Szolnokon és Budapesten is én tartottam összefoglaló előadást

Mik azok a veszélynemek, amire fel kell készülni egy diáknak? S miért éppen Őrangyal biztosításunkat javasolja sokuknak?

Felhívom az ő figyelmüket, hogy mik azok a veszélynemek, amikre oda kell figyelni egy ilyen hosszútávú külföldi tartózkodás során. Álmában sem gondolná az ember, hogy mi mindenre kell felkészülni. Pontosan azért esett a választásunk a Mondial Assistance-ra mert egyedüliként ár-érték arányban őneki van a legmagasabb felelősségbiztosítási modulja az Őrangyal szolgáltatási csomagban. És sajnos ezekre már szükség volt, mert óhatatlan – hiszen 15 17 éves gyerekekről beszélünk – hogy ők belecsöppenjenek olyan eseményekbe, amit előre nem terveznek, váratlanul adódik az életükben.

Elég nagy merítésünk van megtörtént káresetekből (ld. a HírAngyal Biztosítási Termékek rovatát – link) és én mindíg részletesen el szoktam magyarázni, hogy milyen védelemre van szükségük. Ilyen az okmánypótlásra szóló védelem, a poggyász esetleges ellopására szóló védelem, illetve,  ha valamilyen baleset éri és ezért orvosi ellátást, kórházi ápolást kell igénybe vennie, gyógyszerekre van szüksége. Kamaszgyerekekről beszélünk – sürgősségi fogaszati ellátásra szüksége is felmerülhet. De például a fogszabályozást – mely tervezett, nem sürgősségi beavatkozás – már saját pénzből kell fedezni. És rendkívül fontos a megfelelő védelem a felelősség károkra, a másoknál történt károkozás esetén, akár egy családnál, vagy mondjuk a közlekedés közben. Ezeknél az elemzéseknél végigmegyünk a nagyobb biztosítók limitjein és ár-érték arányban próbálom elemezni, hogy ki milyen fedezeteket kínál, hogy mik a tapasztalataink kárrendezésben és ezek alapján döntöttünk.

Kinek ajánlja a Rotary infjúsági csereprogramjait?

Én minden 15 és 17 éves középiskolás diáknak ajánlom. Bejutni nehéz, ám mindenképpen érdemes jelentkezni! Tanulmányi eredményeit tekintve minimum 4-es átlaggal kell büszkélkenie, szorgalmasnak, új ismeretek felé pedig nyitottnak kell lennie. A pályázathoz nyelvtudás is szükséges, középfokú angol nyelvvizsgát kérünk. A különféle – hosszú és rövidtávú - Rotarys csereprogramok részletes feltételeinek utána lehet nézni a rotary.hu weboldalon.

Mennyibe kerülnek a programok?

Ezek önfinanszírozós csereprogramok, a szülőknek meg kell finanszírozniuk a gyerek részére. Országtól függően also-fölső határt mondok: 900.000 és 2.500.000 forintos éves költséggel jár. Ezen túlmenően külföldi diákot is fogadnak ugyanezen idő alatt. A “nemzetközi diákcsere” azért is van, hogy szülőként ő is érezze át milyen is az, hogy amikor az “én gyerekem van kint” valahol és nekem alkalmazkodni kell egy vadidegenhez, segítenem kell az ő beilleszkedését. Illetve ha mondjuk Brazíliából vagy Mexikóból kapok egy diákot, aki egy kukkot sem beszél portugálon és spanyolon kívül, akkor én hogyan értetem meg vele magam.

Én látom a jótékony hatást a mi gyerekeinken is, hiszen a mi Rotary Clubunk itt Kecskeméten tizenöt év óta fogad cserediákokat. Ők ma már harminc év felettiek és mind olyan munkahelyeken dolgoznak, ahol nemzetközi kapcsolatok vannak és ők ezekben résztvesznek. Ők a Rotary diákcsere segítségével belekóstolhattak az internacionális világpolgár létbe és kultúrába és ez bármelyik középiskolás számára fantasztikus lehetőség.

*A Rotary a világ legnagyobb, kormányokhoz nem kötődő civil szervezete,  amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni humanitárius szolgálatot. A mindenütt közmegbecsülésnek örvendő Rotary International felügyeli a programot és segít az esetleges problémák megoldásában.

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon! A Mondial Assistance termékei közül ajánlunk egy 14 napos Őrangyal beteg-, baleset- és poggyászbiztosítást, melynek egyéni díja 13.240 Ft, családi díja összesen hét főre – két felnőtt és öt 18 éves kor alatt gyermek részére rokonsági foktól függetlenül – 34.230Ft. 

     

Utasbiztosítási szolgáltatások

Őrangyal Utasbiztosítás Fiataloknak
Kezdőár 5.250,00 Ft

Őrangyal Utasbiztosítás
Kezdőár 890,00 Ft

Segítségnyújtás
Segítségnyújtás

Azonnali segítség a világ minden táján: a nap 24 órájában – az év 365 napján betegség, baleset, utazási okmányok elveszítése esetén

 
Igen Igen
Utazás megszakítás
Utazás megszakítás

Fedezetet nyújt, amennyiben utazását a szükséges és elengedhetetlen körülményekre hivatkozva megszakítja. A biztosított események listáját megtalálja a biztosítási dokumentumok között.

 
- max. 1.000.000 Ft / fő
Egészségügyi védelem
Egészségügyi védelem
Egészségügyi védelem külföldön
 
Igen Igen
Ambuláns és kórházi kezelés
Ambuláns és kórházi kezelés

Gyógyíttatási költségek ambuláns és fekvőbeteg ellátás esetén. 90.000 HUF összegig, helyszíni bejelentési kötelezettség nélkül.

 
max. 20.000.000 Ft / fő max. 75.000.000 Ft / fő
Krónikus betegség esetén
Krónikus betegség esetén

Gyógyíttatási költségek kónikus betegségek esetén, melyek hirtelen akuttá válnak.

 
- max. 4.000.000 Ft / fő
Hazaszállíttatás egészségügyi okoból
Hazaszállíttatás egészségügyi okoból

Hazaszállíttatás illetve sürgősségi szállítás egészségügyi okokból vagy 3 napos kórházi tartózkodás után.

 
Limit nélkül, 100% Limit nélkül, 100%
Hazaszállíttatás krónikus betegség esetén
Hazaszállíttatás krónikus betegség esetén

Hazaszállíttatás illetve sürgősségi szállítás krónikus betegségeknél, melyek hirtelen akuttá válnak.

 
- max. 12.500.000 Ft / fő
Rokon számára beteglátogatás
Rokon számára beteglátogatás

Rokon számára beteglátogatás megszervezése a célországba ill. a látogatás oda-és visszaútra szóló költségeinek átvállalása.

 
max. 500.000 Ft / fő Limit nélkül, 100%
Poggyászbiztosítás
Poggyászbiztosítás

Az utazás megkezdésekor magával vitt vagy az utazás során megszerzett dolgok a személyes utazási szükségletre, az alábbi rendelkezések fenntartásával:
- ha a lopás és kirablás esetén 48 órán belül rendőrségi feljelentés történt az illetékes biztonsági szervnél;
- sérülés harmadik személy által történt igazolt idegen ráhatás esetén;
- elvesztés a szállítás során, amelyért egy harmadik fél felelős, amennyiben az okozó ezt igazolja;
- késedelmes leszállítás az üdülőhelyen a tömbeközlekedés egyik megbízott szállítmányozó társasága révén

 
Igen Igen
Rablás, lopás vagy rongálás esetén
Rablás, lopás vagy rongálás esetén

Költségtérítés rablás, lopás vagy a szállító cég által okozott rongálás esetén (tárgyankénti limit nélkül, kivéve értétárgyak: max. a biztosítási összeg 50%-a)

 
max. 200.000 Ft / fő max. 400.000 Ft / fő
Poggyász végleges elvesztése esetén
Poggyász végleges elvesztése esetén

Költségtérítés szállító cég által történő végleges elvesztés esetén.

 
max. 200.000 Ft / fő max. 200.000 Ft / fő
Poggyászkésés a célországban
Poggyászkésés a célországban

A célországba történő, több mint 12 órás igazolt poggyászkésés esetén, biztosítja a szükséges használati tárgyak beszerzését számlák ellenében.

 
max. 60.000 Ft / fő max. 60.000 Ft / fő
Úti okmány pótlása
Úti okmány pótlása

Úti okmány pótlása

 
max. 20.000 Ft / fő max. 40.000 Ft / fő
Baleset
Baleset

Fedezetet nyújt amennyiben baleseti sérülése halálhoz, végtag teljes elvesztéséhez, vagy állandó rokkantsághoz vezet. A balesetet szemtanúval kell bizonyítani.

 
Igen Igen
Elhalálozás esetén (akár légikatasztrófa esetén is)
Elhalálozás esetén (akár légikatasztrófa esetén is)

Balesetből eredő elhalálozás esetén (akár légikatasztrófa esetén is)

 
2.000.000 Ft / fő 4.000.000 Ft / fő
Rokkantság esetén
Rokkantság esetén

Kártérítés a biztosított utazása során bekövetkező balesetből eredő rokkantság esetén.

 
max. 2.000.000 Ft / fő max. 8.000.000 Ft / fő
Keresési és mentési költségek
Keresési és mentési költségek

Keresési és mentési költségek (szükség esetén helikopteres mentés)

 
max. 2.000.000 Ft / fő max. 2.500.000 Ft / fő
Extra költségek visszaútra
Extra költségek visszaútra

Hazaszállítási költségek elhalálozás esetén vagy temetkezési költségek a helyszínen

 
Igen Igen
Hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén vagy
Hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén vagy

Hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén.

 
Limit nélkül, 100% Limit nélkül, 100%
Temetkezési költségek a helyszínen
Temetkezési költségek a helyszínen

Temetkezési költségek a helyszínen.

 
max. 400.000 Ft / fő max. 2.500.000 Ft / fő
A visszaút mellékes költségei
A visszaút mellékes költségei

A visszaút mellékes költségei az utazás megszakítása fedezet esetén a feltételekben elfogadott egyik ok bekövetkeztekor.

 
Limit nélkül, 100% Limit nélkül, 100%
Terrorcselekmények
Terrorcselekmények

Következő szolgáltatások teljesítésre kerülnek, ha a kár egy terrorcselekmény miatt merül fel.
Előfeltétele Biztosított nem aktív részese a terrorcselekménynek, az adott országra illetve területre a Külügyminisztérium nem adott ki utazási figyelmeztetést.

 
- Igen
Terrorcselekmény miatti ambuláns vagy kórházi kezelés
Terrorcselekmény miatti ambuláns vagy kórházi kezelés

Gyógyíttatási költségek ambuláns és fekvőbeteg ellátás esetén. 90.000 HUF összegig, helyszíni bejelentési kötelezettség nélkül.

 
- max. 10.000.000 Ft / fő
Hazaszállítás terrorcselekmény miatt
Hazaszállítás terrorcselekmény miatt

Hazaszállítás illetve sürgősségi szállítás egészségügyi okokból vagy 3 napos kórházi tartózkodás miatt.

 
- Limit nélkül, 100%
Elhalálozás esetén
Elhalálozás esetén

Terrorcselekményből eredő elhalálozás esetén

 
- 4.000.000 Ft / fő
Lefoglalt, nem felhasznált utazási termék megtérítése
Lefoglalt, nem felhasznált utazási termék megtérítése

Lefoglalt, nem felhasznált utazási termék megtérítése

 
- max. 1.000.000 Ft / fő
Extra visszaút mellékes költségei
Extra visszaút mellékes költségei

Terrorcselekmény miatt felmerülő extra visszút mellkes költségei

 
- Limit nélkül, 100%
Az utazás késői megkezdése
Az utazás késői megkezdése

Költségtérítés az indulás lekésése esetén az indulás helyszínére szállító cég (busz, vonat stb) balesete miatt/késői hazaérkezése a repülőtérre.

 
- Limit nélkül foglalás szerint, 100%
Utazás megismétlése
Utazás megismétlése

Utalvány az utazás megismétlésére a megbetegedett személy részére sürgősségi hazaszállítás után (mentő repülőgép).

 
- max. 400.000 Ft / fő
Felelősségbiztosítás
Felelősségbiztosítás

Tárgyi és személyi károk jogvédelem, ügyvédi költségek, szállodai anyagi károk.

 
max. 1.000.000 Ft / fő max. 10.000.000 Ft / fő
Télisport biztosítás
Télisport biztosítás
Télisport (síelés, snowboard) biztosítás
 
- Igen
Saját sífelszerelés védelem
Saját sífelszerelés védelem

Költségtérítés a saját sífelszerelés rablása, lopása vagy a szállító cég által okozott elvesztése / rongálása esetén

 
- max. 125.000 Ft / fő
Bérelt sífelszerelés védelem
Bérelt sífelszerelés védelem

Költségtérítés a Magyarországon bérelt sífelszerelés rablása, lopása vagy a szállító cég által okozott elvesztése / rongálása esetén

 
- max. 62.500 Ft / fő
Sípálya-zár elleni védelem
Sípálya-zár elleni védelem

Az üdülőhely síterületén lévő lesíklópályák több, mint 50%-ának lezárása esetén (hatósági vagy üzemeltetői igazolás esetén)

 
- max. 5.000 Ft / fő / nap, összesen max. 30.000 Ft / fő
Lavina zár elleni védelem
Lavina zár elleni védelem

A célhoz-, illetve hazavezető út lavina miatti lezárása által okozott többlett szállás- és közlekedési költség térítése (hatósági vagy üzemeltetői igazolás esetén)

 
- max. 100.000 Ft / fő
Síruha védelem
Síruha védelem

Költségtérítés síruhára baleset utáni kórházi rongálás esetén

 
- max. 75.000 Ft / fő
Házikedvence védelem
Házikedvence védelem

Gyógyíttatási költségek az utazáson résztvevő kutyák részére

 
- max. 30.000 Ft / házikedvenc
Home-asszisztencia
Home-asszisztencia

Szerelői szolgáltatások megszervezése ill. otthonában fellépő sürgősségi esetek költségtérítése.

 
- max. 125.000 Ft / fő
Segítségnyújtás az óvadék és a felmerült költségek közvetítésében
Segítségnyújtás az óvadék és a felmerült költségek közvetítésében
Kapcsolat felvétel a biztosított számláját kezelő bankkal az óvadék és a felmerült költségek közvetítésével kapcsolatosan
 
Igen -
Ügyvédi költségek
Ügyvédi költségek
Külföldön felmerülő ügyvédi költségek
 
max. 1.000.000 Ft / fő -
Pénzsegély közvetítés
Pénzsegély közvetítés
Külföldön felmerülő pénzsegély közvetítésének megszervezése
 
Igen -

Kötvénykötési információ

Biztosított személy(ek)
Biztosított személy(ek)
A biztosítási kötvényben megjelölt személyek, amennyiben a biztosítás megkötésének időpontjában legalább hat hónapja Magyarországon vagy Svájcban, Lichteinsteinben vagy az Európai Unió (EU) egyik államában rendelkeznek rendes lakhellyel.
 

Egy kötvényben maximum 10 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.

Egy kötvényben maximum 10 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.

Utasbiztosítás érvényességi területe
Utasbiztosítás érvényességi területe
Az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) földrajzi területe, ahová szerződése érvényes.
 

Európa: a földrajzi értelemben vett Európa beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat

Világszerte (kivéve USA / Kanada): az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) a földrajzi értelemben vett európai úticélokon (beleértve a Földközi-tengerrel határos országokat) kívüli országo(ka)t tartalmaz, kivéve USA / Kanada.
Világszerte USA / Kanada: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) USA-t / Kanadát is tartalmaz.
Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) csak a földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos országokat (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Törökország egész területe) tartalmaz.

Biztosított életkora
Biztosított életkora
Biztosított személy hány éves koráig érvényes a biztosítási védelem
 

A foglalás időpontjában legfeljebb a 30. születésnapig köthető

Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.

Biztosításkötés időpontja
Biztosításkötés időpontja
Biztosításkötés időpontja
 

Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.

Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.

Utasbiztosítás időtartama
Utasbiztosítás időtartama
Utasbiztosítás maximális időtartama
 

Minimum 21 nap, maximum 365 nap

Maximum 365 nap

Utasbiztosítás kezdete
Utasbiztosítás kezdete
Kockázatviselés kezdete
 

Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik.
Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.

Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.

Utasbiztosítás vége
Utasbiztosítás vége
Kockázatviselés vége
 

Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba.

Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba.

Fizetési mód
Fizetési mód
A VISA és a Mastercard dombornyomott kártyáival, illetve egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ.
 

Hitelkártya

Hitelkártya

Ezt olvasta már?:

Az én házam, a Te várad
Fenntartható luxus utazás
Fogyatékkal élő világjárók
Geoturizmus
Mert utazni kell!
Női utazások
Önkéntes turisták
Pokoli utazás
Romantikus utazás
Saját nyaralás, saját szervezés
Spirituális turista
Tetthely – Utazás a skandináv krimi körül
Téli feltöltődés
Űrturizmus – A határ a csillagos ég
Vissza a természethez
A világ legbecsületesebb metropoliszai
Grand Tour
Sweet Sixty
Tengerre magyar!
Top 5 űrturisztikai desztináció

* Érvényes egy 30 év alatti utazó, 21 napos  Európán belüli utazásra, a mondial-assistance.hu weboldalon történő online kötés esetén.

Gyakori Kérdések                                                                                                                                  Általános Biztosítási Feltételek

Weboldalunkon törekszünk a felhasználóbarát működésre, ezért sütiket (cookie-kat) használunk. A weboldalunk használatának folytatásával, vagy az „X” gombra kattintással hozzájárul a sütikkel kapcsolatos tájékoztatóban foglaltakhoz.

"Süti"-k (Cookie) használata