How can we help?

Rendelkezésére állunk,
ha segítségre, támogatásra lenne szüksége. Keresse fel utasbiztosítási szakavatott kollégáinkat, akik hívását a következő szám alatt várják:

+ 36 23 50 7416

  • Print This Page
  • Email This Page

Portoroz- A rózsák kikötője

A rózsák kikötője, Portoroz (neve az olasz eredetű „porto rose”-ből származik) a szlovén Adria egyik gyöngyszeme, a szlovén riviéra fővárosa. Mintegy 25 km-re délre az olasz határtól, az Isztria-félsziget északnyugati részén a Pirani-öbölben található. Kitűnő tengeri levegője, termálvíz forrása és vendég-kényeztető szolgáltatásai miatt Portoroz keresett gyógyüdülőhely. Az egykori Monarchia hangulatát idéző városka a közeli sólepárlóknak köszönhetően már az 1800-as évek elején is gyógyhely volt. Eleinte csak nyaralók épültek itt, majd közel egy évszázaddal később az első luxusszállodák is megépültek. A nagy hegyek árnyékában elhelyezkedő Portoroz bizonyos pontjain Ferenc József korának eleganciáját és nagypolgári luxusát idézi.

Történelmi források szerint az itteni Szent Lőrinc kolostor bencés szerzetesei tengervízzel és sósvízzel gyógyították a reumát, az elhízást és a vízkórt. Az 1911-ben épült Palace Hotel akkoriban fontos szerepet játszott e régi hagyomány megőrzésében. A mai wellness- és gyógyfürdő turizmus pedig tovább ápolja e hagyományt betegség megelőző, egészségügyi, rekreációs, szépség-és wellness programok színes palettájának kínálatával.

A tenger, a szél, a só, a mediterrán illatok, a pálmafák, a rózsák és az örökzöldek, a kikapcsolódás, a szórakozás és a kedvesség jellemzik leginkább Portorozt. A különbőző kultúrák és a zene, a természeti környezet, a gasztronómiai élvezetek és hányatott történelme különleges összjátékából ered az a hangulat, amelyben félretesszük mindennapi gondjainkat és egyszerűen elengedjük magunkat. Kényelmes séták a tengerparton, frissítő kocogás a strandon, úszás medencékben és a tengerben, a szépség és egészségügyi szolgáltatások a termálfürdőkben, a sport és szabadidős foglalkozások új életre keltik testünket-lelkünket.

Ha már Portorozban vagyunk, jövet vagy menet látogassunk el a Postojnai cseppkőbarlangba is! A Ljubljanától 47 kilométerre, a tengerpartra vezető út mentén fekvő Postojna-barlang Európa legnagyobb karsztvidéki barlangrendszere, az első cseppkőbarlang, amelyet kontinensünkön a turisták számára megnyitottak. A Pivka-patak sok évezredes járataiból feltárt 20 kilométer hosszú rész fantasztikus csipkefüggönyeiről és legyező alakú, természet formálta szobrairól híres. A kihagyhatatlan szlovén látnivalóként ismert cseppkőbarlangot kisvasúttal lehet bejárni, melyről a látogatók menet közben le-, és felszállhatnak. A Postojna-barlangban nyáron óránként indulnak a látógató csoportok.

Portorozból ugorjunk át Triesztbe is! Egy szlovéniai utazásba belefér az is, hogy egy rövid kirándulás erejéig ellátogassunk a körülbelül 30 km-re lévő észak-olaszországi kikötővárosba. Triesztről gyakran megfeledkeznek a nagy olasz városokba – Velencébe, Rómába és Milánóba – tóduló turisták. Pedig e bájos és hangulatos, több kultúra kereszteződésében pompázó város, mely a világhíres ír regényíró James Joyce-nak is egy ideig otthont adott jóval több elismerést érdemelne.

A varázslatos és elegáns tengeri város Trieszt (olaszul Trieste, horvátul és szlovénül Trst, németül Triest) 1382-től 1918-ig a Habsburg Birodalom részeként, a birodalom legfontosabb hajózási és hadikikötője volt. Ma Trieszt a Friuli-Venezia-Guilia régió közigazgatási székhelye. Friuli-Venezia-Giulia Északkelet- Olaszország legkeletibb régiója, közvetlen szomszédságban Ausztriával és Szlovéniával – ez természetesen meglátszik a konyháján is, nem egy szomszédoktól kapott fogást találunk a határmenti étlapokon.

Trieszt művészeti és kulturális öröksége egyedülálló „határmenti” város elhelyeződéséből fakad. Triesztben találunk régi római épitészetet (egy kis színházat a tenger közelében, egy szép boltívet az óvárosba menet és egy érdekes római múzeumot), osztrák birodalmi épitészetet a városközpontban (mely a bécsihez hasonlatos), valamint mediterrán hangulatok kellemes elegyét mely onnen ered, hogy Trieszt a 18-ik században igen fontos kikötő volt. Triesztet tehát nem lehet beskatulyázni, izgalmas, vérbeli közép-európai csomópont.

Trieszt látványos sporteseményeivel is elkápráztat: májusban az Európai Maraton vonzza ide az atlétákat a világ minden sarkából, októberben pedig a Barcolana, amely a különböző kategóriájú vitorláshajók versenye.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon! A Mondial Assistance termékei közül az alábbi utasbiztosításokat ajánljuk.

       

Utasbiztosítási szolgáltatások

Autó-Asszisztencia Őrangyal Utasbiztosítással
Kezdőár 2.710,00 Ft

Autó-Asszisztencia Őrangyal Minivel
Kezdőár 2.330,00 Ft

Autó-Asszisztencia
Kezdőár 1.820,00 Ft

Segítségnyújtás
Segítségnyújtás

Azonnali segítség a világ minden táján: a nap 24 órájában – az év 365 napján betegség, baleset, utazási okmányok elveszítése esetén

 
Igen Igen Igen
Utazás megszakítás
Utazás megszakítás

Fedezetet nyújt, amennyiben utazását a szükséges és elengedhetetlen körülményekre hivatkozva megszakítja. A biztosított események listáját megtalálja a biztosítási dokumentumok között.

 
max. 1.000.000 Ft / fő - -
Helyszíni javítás, szervízbe szállítás
Helyszíni javítás, szervízbe szállítás

Amennyiben a jármű meghibásodás vagy baleset következtében már nem üzemképes, úgy a 24 órás segélykérő telefonközpont megszervezi és kifizeti a helyszíni segítségnyújtást vagy a legközelebbi alkalmas autójavítóba történő elszállítást (beleértve a mentést is).

 
max. 100.000 Ft / kötvény max. 100.000 Ft / kötvény max. 100.000 Ft / kötvény
Hazaszállítás és továbbutazás vagy
Hazaszállítás és továbbutazás vagy

Amennyiben a járművet meghibásodás vagy baleset után nem lehet 24 órán belül (külföldön szakvélemény alapján 5 napon belül) az eseményhez közeli autójavítóban megjavítani, úgy a biztosító a biztosítási összeg erejéig, az Általános Biztosítási Feltételek alapján vállalja a hazautazás és továbbutazás költségeit.

 
max. 400.000 Ft / kötvény max. 400.000 Ft / kötvény max 400.000 Ft / kötvény
Szálláskötlség (éj/szobe max. 2 éjszaka)
Szálláskötlség (éj/szobe max. 2 éjszaka)

Amennyiben a járművet nem lehet aznap megjavítani, úgy a biztosító megszervezi az éjszakázást egy szállodában, és a választott biztosítási csomag alapján átvállalja a költségeket.

 
max. 25.000 Ft / kötvény max. 25.000 Ft / kötvény max 25.000 Ft / kötvény
Csereautó (nap/autó max. 2 napra)
Csereautó (nap/autó max. 2 napra)

Bérautó-hozzájárulás a biztosított csomagnak megfelelően a haza-, illetve továbbutazás érdekében

 
max. 20.000 Ft / kötvény max. 20.000 Ft / kötvény max. 20.000 Ft / kötvény
Egészségügyi védelem
Egészségügyi védelem
Egészségügyi védelem külföldön
 
Igen Igen -
Ambuláns és kórházi kezelés
Ambuláns és kórházi kezelés

Gyógyíttatási költségek ambuláns és fekvőbeteg ellátás esetén. 90.000 HUF összegig, helyszíni bejelentési kötelezettség nélkül.

 
max. 75.000.000 Ft / fő max. 25.000.000 Ft / fő -
Krónikus betegség esetén
Krónikus betegség esetén

Gyógyíttatási költségek kónikus betegségek esetén, melyek hirtelen akuttá válnak.

 
max. 4.000.000 Ft / fő - -
Hazaszállíttatás egészségügyi okoból
Hazaszállíttatás egészségügyi okoból

Hazaszállíttatás illetve sürgősségi szállítás egészségügyi okokból vagy 3 napos kórházi tartózkodás után.

 
Limit nélkül, 100% max. 25.000.000 Ft / fő -
Hazaszállíttatás krónikus betegség esetén
Hazaszállíttatás krónikus betegség esetén

Hazaszállíttatás illetve sürgősségi szállítás krónikus betegségeknél, melyek hirtelen akuttá válnak.

 
max. 12.500.000 Ft / fő - -
Rokon számára beteglátogatás
Rokon számára beteglátogatás

Rokon számára beteglátogatás megszervezése a célországba ill. a látogatás oda-és visszaútra szóló költségeinek átvállalása.

 
Limit nélkül, 100% - -
Poggyászbiztosítás
Poggyászbiztosítás

Az utazás megkezdésekor magával vitt vagy az utazás során megszerzett dolgok a személyes utazási szükségletre, az alábbi rendelkezések fenntartásával:
- ha a lopás és kirablás esetén 48 órán belül rendőrségi feljelentés történt az illetékes biztonsági szervnél;
- sérülés harmadik személy által történt igazolt idegen ráhatás esetén;
- elvesztés a szállítás során, amelyért egy harmadik fél felelős, amennyiben az okozó ezt igazolja;
- késedelmes leszállítás az üdülőhelyen a tömbeközlekedés egyik megbízott szállítmányozó társasága révén

 
Igen Igen -
Rablás, lopás vagy rongálás esetén
Rablás, lopás vagy rongálás esetén

Költségtérítés rablás, lopás vagy a szállító cég által okozott rongálás esetén (tárgyankénti limit nélkül, kivéve értétárgyak: max. a biztosítási összeg 50%-a)

 
max. 400.000 Ft / fő max. 250.000 Ft / fő -
Poggyász végleges elvesztése esetén
Poggyász végleges elvesztése esetén

Költségtérítés szállító cég által történő végleges elvesztés esetén.

 
max. 200.000 Ft / fő - -
Poggyászkésés a célországban
Poggyászkésés a célországban

A célországba történő, több mint 12 órás igazolt poggyászkésés esetén, biztosítja a szükséges használati tárgyak beszerzését számlák ellenében.

 
max. 60.000 Ft / fő max. 25.000 Ft / fő -
Úti okmány pótlása
Úti okmány pótlása

Úti okmány pótlása

 
max. 40.000 Ft / fő max. 25.000 Ft / fő -
Baleset
Baleset

Fedezetet nyújt amennyiben baleseti sérülése halálhoz, végtag teljes elvesztéséhez, vagy állandó rokkantsághoz vezet. A balesetet szemtanúval kell bizonyítani.

 
Igen Igen -
Elhalálozás esetén (akár légikatasztrófa esetén is)
Elhalálozás esetén (akár légikatasztrófa esetén is)

Balesetből eredő elhalálozás esetén (akár légikatasztrófa esetén is)

 
4.000.000 Ft / fő 2.000.000 Ft / fő -
Rokkantság esetén
Rokkantság esetén

Kártérítés a biztosított utazása során bekövetkező balesetből eredő rokkantság esetén.

 
max. 8.000.000 Ft / fő max. 4.000.000 Ft / fő -
Keresési és mentési költségek
Keresési és mentési költségek

Keresési és mentési költségek (szükség esetén helikopteres mentés)

 
max. 2.500.000 Ft / fő max. 1.500.000 Ft / fő -
Extra költségek visszaútra
Extra költségek visszaútra

Hazaszállítási költségek elhalálozás esetén vagy temetkezési költségek a helyszínen

 
Igen - -
Hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén vagy
Hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén vagy

Hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén.

 
Limit nélkül, 100% - -
Temetkezési költségek a helyszínen
Temetkezési költségek a helyszínen

Temetkezési költségek a helyszínen.

 
max. 2.500.000 Ft / fő - -
A visszaút mellékes költségei
A visszaút mellékes költségei

A visszaút mellékes költségei az utazás megszakítása fedezet esetén a feltételekben elfogadott egyik ok bekövetkeztekor.

 
Limit nélkül, 100% - -
Terrorcselekmények
Terrorcselekmények

Következő szolgáltatások teljesítésre kerülnek, ha a kár egy terrorcselekmény miatt merül fel.
Előfeltétele Biztosított nem aktív részese a terrorcselekménynek, az adott országra illetve területre a Külügyminisztérium nem adott ki utazási figyelmeztetést.

 
Igen - -
Terrorcselekmény miatti ambuláns vagy kórházi kezelés
Terrorcselekmény miatti ambuláns vagy kórházi kezelés

Gyógyíttatási költségek ambuláns és fekvőbeteg ellátás esetén. 90.000 HUF összegig, helyszíni bejelentési kötelezettség nélkül.

 
max. 10.000.000 Ft / fő - -
Hazaszállítás terrorcselekmény miatt
Hazaszállítás terrorcselekmény miatt

Hazaszállítás illetve sürgősségi szállítás egészségügyi okokból vagy 3 napos kórházi tartózkodás miatt.

 
Limit nélkül, 100% - -
Elhalálozás esetén
Elhalálozás esetén

Terrorcselekményből eredő elhalálozás esetén

 
4.000.000 Ft / fő - -
Lefoglalt, nem felhasznált utazási termék megtérítése
Lefoglalt, nem felhasznált utazási termék megtérítése

Lefoglalt, nem felhasznált utazási termék megtérítése

 
max. 1.000.000 Ft / fő - -
Extra visszaút mellékes költségei
Extra visszaút mellékes költségei

Terrorcselekmény miatt felmerülő extra visszút mellkes költségei

 
Limit nélkül, 100% - -
Az utazás késői megkezdése
Az utazás késői megkezdése

Költségtérítés az indulás lekésése esetén az indulás helyszínére szállító cég (busz, vonat stb) balesete miatt/késői hazaérkezése a repülőtérre.

 
Limit nélkül foglalás szerint, 100% - -
Utazás megismétlése
Utazás megismétlése

Utalvány az utazás megismétlésére a megbetegedett személy részére sürgősségi hazaszállítás után (mentő repülőgép).

 
max. 400.000 Ft / fő - -
Felelősségbiztosítás
Felelősségbiztosítás

Tárgyi és személyi károk jogvédelem, ügyvédi költségek, szállodai anyagi károk.

 
max. 10.000.000 Ft / fő max. 1.000.000 Ft / fő -
Télisport biztosítás
Télisport biztosítás
Télisport (síelés, snowboard) biztosítás
 
Igen - -
Saját sífelszerelés védelem
Saját sífelszerelés védelem

Költségtérítés a saját sífelszerelés rablása, lopása vagy a szállító cég által okozott elvesztése / rongálása esetén

 
max. 125.000 Ft / fő - -
Bérelt sífelszerelés védelem
Bérelt sífelszerelés védelem

Költségtérítés a Magyarországon bérelt sífelszerelés rablása, lopása vagy a szállító cég által okozott elvesztése / rongálása esetén

 
max. 62.500 Ft / fő - -
Sípálya-zár elleni védelem
Sípálya-zár elleni védelem

Az üdülőhely síterületén lévő lesíklópályák több, mint 50%-ának lezárása esetén (hatósági vagy üzemeltetői igazolás esetén)

 
max. 5.000 Ft / fő / nap, összesen max. 30.000 Ft / fő - -
Lavina zár elleni védelem
Lavina zár elleni védelem

A célhoz-, illetve hazavezető út lavina miatti lezárása által okozott többlett szállás- és közlekedési költség térítése (hatósági vagy üzemeltetői igazolás esetén)

 
max. 100.000 Ft / fő - -
Síruha védelem
Síruha védelem

Költségtérítés síruhára baleset utáni kórházi rongálás esetén

 
max. 75.000 Ft / fő - -
Házikedvence védelem
Házikedvence védelem

Gyógyíttatási költségek az utazáson résztvevő kutyák részére

 
max. 30.000 Ft / fő max. 30.000 Ft / fő -
Home-asszisztencia
Home-asszisztencia

Szerelői szolgáltatások megszervezése ill. otthonában fellépő sürgősségi esetek költségtérítése.

 
max. 125.000 Ft / fő - -

Kötvénykötési információ

Biztosított személy(ek)
Biztosított személy(ek)
A biztosítási kötvényben megjelölt személyek, amennyiben a biztosítás megkötésének időpontjában legalább hat hónapja Magyarországon vagy Svájcban, Lichteinsteinben vagy az Európai Unió (EU) egyik államában rendelkeznek rendes lakhellyel.
 

Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.

Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.

Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.

Biztosított életkora
Biztosított életkora
Biztosított személy hány éves koráig érvényes a biztosítási védelem
 

Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.

Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.

Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.

Biztosított járművek
Biztosított járművek
A biztosítási védelem azon (max. 15 éves) személygépkocsikra, motorkerékpárokra, lakókocsikra és legfeljebb 9 férőhelyes kombi-járművekre érvényes, amelyek rendszáma a kötvény lefoglalásakor meg lett adva, és azt a kötvényen feltüntették.
 

Maximum 10 éves, 9 férőhelyes gépjárművek

Maximum 10 éves, 9 férőhelyes gépjárművek

Maximum 15 éves, 9 férőhelyes gépjárművek

A biztosítás érvényességi területe
A biztosítás érvényességi területe
A biztosítási védelem biztosított személy azon utazásain érvényes, amelyek Európán belül, földrajzi értelemben a biztosított lakóhelyétől több mint 50 km-re illetve határátlépésnél vagy minimum egy lefoglalt éjszakázás ideje alatt történnek.
 

Európa: a földrajzi értelemben vett Európa

Európa: a földrajzi értelemben vett Európa

Európa: a földrajzi értelemben vett Európa

Biztosításkötés időpontja
Biztosításkötés időpontja
Biztosításkötés időpontja
 

Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.

Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.

Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.

Utasbiztosítás kezdete
Utasbiztosítás kezdete
Kockázatviselés kezdete
 

Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik.
Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.

Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik.
Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.

Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik.
Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.

Utasbiztosítás vége
Utasbiztosítás vége
Kockázatviselés vége
 

Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba

Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba

Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba

Fizetési mód
Fizetési mód
A VISA és a Mastercard dombornyomott kártyáival, illetve egyes VISA Electron kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ.
 

Hitelkártya

Hitelkártya

Hitelkártya

Ezt olvasta már?:

Adriára fel!
Brac
Valalta – A naturista Paradicsom
Gyerekkel az Adriára

* Érvényes 1 autóval (maximum 9 fős) vagy 1 motorral történő 1-4 napos Európán belüli utazásra, a mondial-assistance.hu weboldalon történő online kötés esetén.

Gyakori Kérdések                                                                                                                                  Általános Biztosítási Feltételek

Weboldalunkon törekszünk a felhasználóbarát működésre, ezért sütiket (cookie-kat) használunk. A weboldalunk használatának folytatásával, vagy az „X” gombra kattintással hozzájárul a sütikkel kapcsolatos tájékoztatóban foglaltakhoz.

"Süti"-k (Cookie) használata