Koronavírus tájékoztató

Kedves Parnerünk, Kedves Kollégák!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket arról, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben hogyan tudjátok informálni utasaitokat, ügyfeleiteket utasbiztosítási termékeink kapcsán és nektek mint Partnereinknek, hogyan kell eljárnotok a biztosítás kötések során.

Mint bizonyára már tudjátok, 2020. január 27-től a Külügyminisztérium I-es kategóriába, vagyis Utazásra nem javasolt térségek közé sorolta Kína Hupej tartományának teljes területét.

Ez a korlátozás illetve a vírus további megjelenése és korlátozása 2 utasbiztosítási termékünket érintheti a későbbiekben.

UTASBIZTOSÍTÁS:

Amennyiben az I-es kategóriában felsorolt országokba illetve térségekbe (jelen esetben Kína, Hupej tartomány) utazik az utas, az utasbiztosításban a koronavírussal kapcsolatos bárminemű költségeket nem fedezi a biztosítás.

Amennyiben későbbiek folyamán további tartományok és országok kerülnek az I-es kategóriába, természetesen azokra is a fent leírtak az érvényesek.

Ha máshol történik (tehát nem I-es kategóriában felsorolt országban, térségben) esetleges fertőzés, arra az esetre továbbra is korlátozás nélkül érvényes az utasbiztosításunk, vagy pl. már megkezdett utazás alatt kerül egy régió I-es fokozatba, abban az esetben is, de a megfelelő gondosság alapján kell eljárniuk az ügyfeleknek és minél hamarabb hazatérniük.

ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS:

Biztosítási Szerződési Feltételeink alapján a koronavírusra hivatkozva nincs lehetőség útlemondási kárigényt érvényesíteni. Ezen ok miatt az utazás lemondása nem útlemondási káresemény, függetlenül attól, hogy az utas mely országba vagy területre kívánt utazni.

(ÁSZF: Általános szerződési feltételek valamennyi biztosítási ág részére, 6. Nem biztosított események,  6.1.11.járványok és pandémiák révén bekövetkező események)

Jelenleg az érintett területeken nem tartózkodik ügyfelünk, és nem érintett fertőzésben sem. Javasoljuk, hogy adott megkeresések kapcsán Ti se javasoljátok (hivatkozva a Külügy listájára) az utazást az adott országba, térségekbe.

Kérdések esetén állunk rendelkezésetekre.

A Mondial Assistance Csapata

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.