Koronavírus tájékoztató

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

FONTOS! Tekintettel arra, hogy a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe folyamatosan új területek és országok kerülnek felvételre, ezért kérjük, hogy feltétlenül ellenőrizze - még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt - a Konzuli Szolgálat oldalán, hogy úticélja nem esik-e a fenti kategóriák valamelyikébe.

Amennyiben a figyelmeztetés ellenére Ön a fentiek szerinti besorolású „Utazásra nem javasolt”, vagy „Fokozott biztonsági kockázatú” területre utazik/utazna, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra. Ezért határozottan azt javasoljuk, hogy ilyen esetben (utazási tilalom vagy veszély fennállása esetén) NE vásároljon biztosítást, vagy legyen tisztában azzal, hogy ezekre a területekre nem érvényes a biztosítás!

Utazási-, és útlemondási biztosítások megkötésekor vegye figyelembe, hogy
(i)        ezek a biztosítások járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem nyújtanak fedezetet, továbbá
(ii)       nem minősül biztosítási eseménynek, ha Ön a koronavírustól való félelem miatt mondja le utazását, következésként
az ezekből eredő károkat a biztosító nem téríti meg! 

 
További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Koronavírus tájékoztató ügyfeleink számára az alábbi linken érhető el

Kedves Parnerünk, Kedves Kollégák!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket arról, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben hogyan tudjátok informálni utasaitokat, ügyfeleiteket utasbiztosítási termékeink kapcsán és nektek mint Partnereinknek, hogyan kell eljárnotok a biztosítás kötések során.


Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbiakban olvashatják tájékoztatásunkat arról, hogy a koronavírus miatt világszerte kialakult helyzet hogyan érinti a biztosítótársaságunkkal már megkötött, illetve a jövőben megkötendő utasbiztosítási szerződéseket.

  1. január 27. napjától a Külgazdasági és Külügyminisztérium I-es kategóriába, vagyis az Utazásra nem javasolt térségek közé sorolta Kína Hupej tartományának teljes területét.

Továbbá, ahogy a konzuli tájékoztatásban olvasható:

„Kína egész területére nézve felhívjuk az utazók figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel járjanak el, illetve lehetőség szerint csak halaszthatatlan ügyben utazzanak Kínába. Mivel a beutazás és tartózkodás fokozott biztonsági kockázattal jár, ezért Kína egész területe (Hongkongot és Makaót is ideértve) a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriába került átsorolásra.“

a Külgazdasági és Külügyminisztérium II-es, vagyis a Fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségek kategóriába sorolta Olaszország alábbi részeit:

Lombardia tartomány teljes területe, illetve 14 megye az alábbiak szerint:

  • Emilia-Romagna tartomány: Modena, Parma, Piacenza, Reggio nell’Emilia, Rimini;
  • Marche tartomány: Pesaro e Urbino;
  • Piemonte tartomány: Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli;
  • Veneto tartomány: Padova, Venezia, Treviso.

A fenti korlátozások, illetve a vírus további megjelenése és az azt követő további esetleges korlátozások két utasbiztosítási termékünket érintik.

UTASBIZTOSÍTÁS:

Amennyiben az I-es kategóriába sorolt országokba, illetve térségekbe (jelen esetben Kína, Hupej tartomány) irányul az utazás, ezekben az országokban, illetve térségekben a biztosítási védelem egyáltalán nem áll fenn!

Az utazás során felkeresett országtól, illetve térségtől függetlenül általánosságban igaz továbbá, hogy biztosítótársaságunk hatályos Általános Biztosítási Feltételei szerint, az utasbiztosítás a koronavírus járvány és pandémia okozta, illetve azzal bármilyen összefüggésben felmerült károkra és költségekre nem nyújt fedezetet, függetlenül attól, hogy mely országban került sor a megfertőződésre, illetve a megbetegedésre, valamint az orvosi kezelésre. 

Amennyiben a későbbiek során további országok és térségek kerülnek az I-es kategóriába, akkor azokra is a fent leírtak érvényesek.

Ha máshol történik (tehát nem I-es kategóriába sorolt országban, térségben) esetleges fertőzés, arra az esetre továbbra is érvényes az utasbiztosításunk (kivéve pandémiák és járványok esetén!), vagy pl. már megkezdett utazás alatt kerül egy régió/ország I-es fokozatba, abban az esetben is, de a megfelelő gondosság alapján kell eljárniuk az ügyfeleknek és minél hamarabb hazatérniük.

ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS:

Biztosítási Szerződési Feltételeink alapján járványok és pandémiák miatt bekövetkező eseményekre a biztosítás nem terjed ki, ezekre hivatkozva nincs lehetőség útlemondási kárigényt érvényesíteni. Ezen ok miatt az utazás lemondása nem útlemondási káresemény, függetlenül attól, hogy az utas mely országba vagy területre kívánt utazni.

(ÁSZF: Általános szerződési feltételek valamennyi biztosítási ág részére, 6. Nem biztosított események, 6.1.11. járványok és pandémiák révén bekövetkező események)

Jelenleg az érintett területeken nem tartózkodik ügyfelünk, és nem érintett fertőzésben sem.

Kérjük, hogy utazásuk megkezdés előtt – mint általában mindig tanácsos, de a jelen helyzetre tekintettel kifejezetten indokolt – mindenképpen tájékozódjanak a Konzuli Szolgálat honlapján a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb hírekről, információkról és korlátozásokról.

A fentiekkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén örömmel áll ügyfélszolgálatunk rendelkezésükre.

A Mondial Assistance Csapata

Kérjük olvassátok el figyelmesen az alábbi oladon található kérdések és válaszok szekciót is a további konkrétumok megismerése érdekében.

 

 

Mit jelent a koronavírus az utasbiztosításom és az útlemondási biztosításom szempontjából? Kérdések és válaszok közérthetően

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.