Termékismertetők, biztosítási feltételek, letöltések

Az alábbi tájékoztató kizárólag figyelemfelhívásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak biztosításkötésre.

A meglepetések elkerülése végett kérjük utasbiztosítása lefoglalása és utazásának megkezdése előtt töltse le és olvassa át termékismertetőinket, biztosítási feltételeinket, melyek segítik részleteiben is megismerni a biztosítási fedezetek tartalmát, a biztosított és nem biztosított eseményekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Amennyiben további segítségre lenne szüksége, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat vagy várjuk hívását a következő telefonszámon: +36 (06) 23 507 416.

Biztosítási Feltételek

A Mondial Assistance által közvetített biztosítási termékek megkötése utáni káresemény elbírálása az ITT (.pdf) letölthető érvényes általános és különös biztosítási feltételek alapján történik.

Általános Biztosítási Feltételek

Aktuális termékismertetőink

Ezen a nyomtatványon összegezve megtalálja a szolgáltatásainkat és így lehetősége nyílik arra, hogy egyszerűen utána tudjon nézni megkötött biztosítása feltételeinek, fedezeteinek.

Aktuális termékismertetőink

Egyéb letölthető dokumentumok

Utasbiztosítási hosszabbítási kérelem

Földrajzi érvényesség- ellenőrző országlista

A kötvényben vagy a foglalási igazolásban vastag betűvel jelzett szavak értelmezését az alábbiakban találja meg.

Orvos

Törvényesen képzett orvos, aki rendelkezik az adott országban a praktizáláshoz szükséges érvényes tanúsítvánnyal. Ez az ember nem állhat rokonságban sem Önnel, sem pedig az Önnel utazókkal.

Önrész

Ez az az összeg, melyet levonunk minden biztosított személytől a megjelölt fedezetekből, minden benyújtott káreseményre. Például, ha egy pár mindkét tagjának ruháit ellopták a szobából és egyazon úton mindkettőjüknek volt orvosi költsége, úgy az igényelt kártérítési összegből ezek a tételek levonásra kerülnek. Kettő ezek közül az igények közül a "Bekezdés 1 - Sürgősségi orvosi és ezek járulékos költségei", kettő pedig a "Bekezdés 3 - Személyes tárgyak" pontban fog szerepelni. Ha külön felárat fizetett az önrész kiváltására, akkor az önrész nem kerül alkalmazásra. Magyarországon eddig bevezetett legtöbb termékünk nem tartalmaz önrészt.

Család

A családi biztosításban legfeljebb 2 felnőtt és rokonsági foktól függetlenül 5 fiatalkorú gyermek jegyezhető be név szerint társbiztosított személyként a biztosítási kötvénybe.

Otthon

Ahol Ön általánosságban él Magyarországon.

Biztosító

Mondial Assistance International SA.

Biztosítás időtartama

  • Az útlemondási biztosítás érvényességégének kezdeti időpontja a foglalási igazolás kiállításának dátuma, a biztosítás az út megkezdésével érvényét veszti. A többi típusú biztosítás az út megkezdésétől a hazaérkezésig nyújt biztosítási fedezetet.

  • Mindegyik foglalási igazolás tartalmazza a biztosítás lejárati dátumát, de amennyiben Ön halál, betegség  vagy sérülés, esetleg a szállító cég elkerülhetetlen késése miatt nem tudja a tervezett időpontban befejezni útját, akkor ezen körülményeket figyelembe véve térítésmentesen meghosszabbítjuk a biztosítást, addig az ésszerű időpontig, amíg ténylegesen haza tud jutni.

Helyi lakos

Az a személy, akinek fő tartózkodási helye Magyarország, egészségügyi biztosítással rendelkezik, továbbá a kötvény kibocsátását megelőző egy éven belül hat hónapnál hosszabb ideig nem tartózkodott külföldön.

Útitárs

Bármely személy, aki Önnel együtt utazik.

Utazás

  • Bármilyen utazás (kivéve az üzleti utakat), amely a biztosítás időtartama alatt zajlik és ami a magyarországi hazaérkezéskor ér véget.

  • Bármilyen más utazás, mely a hazaérkezés után kezdődik, nem biztosított.

  • Bármilyen utazás, ami 365 napnál hosszabb ideig tart, nem biztosított.

Mi, miénk, nekünk

A biztosító nevében a Mondial Assistance képviselet kezeli a biztosításokat.

Te, tiéd, maga, biztosított személy

Mindenki, aki a foglalási igazoláson fel van tüntetve és kifizeti a biztosítási díj összegét.

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.