Letölthető termékismertetők, biztosítási feltételek

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Az alábbi tájékoztató kizárólag figyelemfelhívásra szolgál, nem minősül ajánlatnak, illetve felhívásnak biztosításkötésre.

A meglepetések elkerülése végett kérjük utasbiztosítása lefoglalása és utazásának megkezdése előtt töltse le és olvassa át termékismertetőinket, biztosítási feltételeinket, melyek segítik részleteiben is megismerni a biztosítási fedezetek tartalmát, a biztosított és nem biztosított eseményekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Amennyiben további segítségre lenne szüksége, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat vagy várjuk hívását a következő telefonszámon: +36 (06) 23 507 416.

Biztosítási Feltételek

A Mondial Assistance által közvetített biztosítási termékek megkötése utáni káresemény elbírálása az ITT (.pdf) letölthető érvényes általános és különös biztosítási feltételek alapján történik.

Àltalános Utasbiztosítási Feltételek

Aktuális termékismertetőink

Ezen a nyomtatványon összegezve megtalálja a szolgáltatásainkat és így lehetősége nyílik arra, hogy egyszerűen utána tudjon nézni megkötött biztosítása feltételeinek, fedezeteinek.

Aktuális termékismertetőink

Egyéb letölthető dokumentumok

Utasbiztosítási hosszabbítási kérelem

Földrajzi érvényesség- ellenőrző országlista

A kötvényben vagy a foglalási igazolásban vastag betűvel jelzett szavak értelmezését az alábbiakban találja meg.

Orvos

Törvényesen képzett orvos, aki rendelkezik az adott országban a praktizáláshoz szükséges érvényes tanúsítvánnyal, azonban nem állhat rokonságban sem Önnel, sem pedig az Önnel utazókkal (biztosítotakkal).

Család

A családi biztosításban legfeljebb egyszerre minimum 2, de maximum 7 fő biztosítható (pl.  3 felnőtt és 4 gyerek) egy kötvényben. Illetve, legalább egy főnek 21 év alattinak, egynek pedig 21 év felettinek kell lennie, de őket minden rokonsági foktól függetlenül családnak tekintjük, elég rendhagyó és rugalmas módon.

Otthon

Ahol Ön általánosságban él Magyarországon.

Biztosító

AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep

Biztosítás időtartama

  • Az útlemondási biztosítás érvényességégének kezdeti időpontja az utasbiztosítás kiállításának dátuma, a biztosítás az út megkezdésével érvényét veszti. A többi típusú biztosítás az út megkezdésétől a hazaérkezésig nyújt biztosítási fedezetet.

  • Az utasbiztosítás tartalmazza a biztosítás lejárati dátumát, de amennyiben Ön meghatározott okok miatt (pl. súlyos betegség vagy sérülés, esetleg a szállító cég elkerülhetetlen késése) nem tudja a tervezett időpontban befejezni útját, akkor ezen körülményeket figyelembe véve térítésmentesen meghosszabbítjuk a biztosítást, addig az ésszerű időpontig, amíg ténylegesen haza tud jutni.

Helyi lakos

Az a személy, akinek fő tartózkodási helye Magyarország, egészségügyi biztosítással rendelkezik, továbbá a kötvény kibocsátását megelőző egy éven belül hat hónapnál hosszabb ideig nem tartózkodott külföldön.

Útitárs

Bármely személy, aki Önnel együtt utazik.

Utazás

  • Bármilyen utazás, amely a biztosítás időtartama alatt zajlik és ami a magyarországi hazaérkezéskor ér véget

  • Bármilyen más utazás, mely a hazaérkezés után kezdődik, nem biztosított (kivéve az éves utasbiztosítás esetén)

  • Bármilyen utazás, ami 365 napnál hosszabb ideig tart, nem biztosított (kivéve az éves utasbiztosítás esetén automatikus megújulása esetén)

Mi, miénk, nekünk

A biztosító nevében a Mondial Assistance képviselet kezeli a biztosításokat

Te, tiéd, maga, biztosított személy

Mindenki, aki a utasbiztosítás fel van tüntetve és kifizette a biztosítási díjat

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.