Mit tegyen, ha nyaralása alatt sürg
ős orvosi ellátásra van szüksége?

Saját segélyközpontunk  orvosokból és szakértőkből álló tapasztalt csapattal várja hívását világszerte a nap 24 órájában, az év 365 napján.

Segélyközpont
Mondial Assistance 
+36 1 814-9500 
segelykozpont@mondial-assistance.at

Összegyűjtöttünk Önnek 10 hasznos tanácsot, mit tegyen, ha külföldön orvosi ellátásra lenne szüksége:

  1. Sürgős esetben hívja azonnal az adott ország segélyhívó számát, illetve a fent megadott segélyközpont telefonszámát és ismertesse pontosan az esetet vagy keresse fel a legközelebbi orvost, kórházat, amenyiben előreláthatólag csak kisebb ellátásra lesz szükség. A segélyközpontunk orvosi csapata 24 órában elérhető!

  2. Annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudjunk segíteni, a következő információkra lesz szükségünk:

   1. - Ki a bejelentő és mi az elérhetősége? – előzetesen derítse ki és jegyezze fel, hol és milyen telefonszámon tudjuk Önt visszahívni

   2. - Kivel és mi történt? – ismertesse a történteket és az első diagnózist, ha már rendelkezésre áll

   3. - Mikor és hol történt az eset? – ország, város vagy a legközelebbi nagyobb település

   4. - Hol van most a beteg vagy sérült? – kórház stb. pontos neve és elérhetősége, az ügyfél kötvényszáma

   5. - Mi az ellátó orvos neve, telefonszáma? – milyen nyelven kommunikál

  3. Ne hagyatkozzon arra, hogy majd a kórház jelentkezik a Mondial Assistance-nál, amint tud telefonáljon Ön. A magánorvosok, -kórházak, gyakran a saját érdekeiket követik, és nem az utasét.

  4. Műtétek vagy vérátömlesztés előtt ragaszkodjon a Mondial Assistance (Allianz Worldwide Partners) orvosainak véleményéhez. Orvosaink éjjel-nappal a rendelkezésére állnak!

  5. Ne írjon alá semmit anélkül, hogy ezt a Mondial Assistance-szal (Allianz Worldwide Partners) előzetesen egyeztette volna, főként olyan költségátvállalást vagy elismervényt, amely Önt terhelné vagy tenné felelőssé!

  6. Soha ne adja le igazolványát, útlevelét, stb. a kórházban/klinikán vagy a kezelő orvosnak, még „biztosítékként“ sem.

  7. Számlák készpénzes fizetése esetén ragaszkodjon az érthető/nyomon követhető nyugtákhoz vagy bizonylatokhoz és orvosi jelentésekhez, igazolásokhoz! Hazaérkezése után mihamarabb nyújtsa be az eredeti dokumentumokat hozzánk.

  8. Értesítse a helyszínen idegenvezetőjét megbetegedéséről vagy balesetéről.

  9. Egy egészséges mennyiségű bizalmatlanság nyaralása helyszínén a privát klinikákkal, egészségügyi centrumokkal, valamint orvosokkal szemben elfogadottnak számít. Az egészségügy egyes országokban alapvetően jó üzletnek számít. De ettől függetlenül ne kételkedjen egyből, ha a klinikák az európai normáknak nem tökéletesen felelnek meg. A Mondial Assistance (Allianz Worldwide Partners) orvosai örömmel és bizalommal ellátják Önt tanáccsal.

  10. Ne hagyja, hogy egy privát klinika felszerelése elkápráztassa Önt! Az egészségügyi ellátás minősége gyakran nincsen összhangban a külső látszattal. Egy szolíd megjelenésű kórház szakmailag felkészült orvosa, aki jól operál, sokkal többet ér, mint egy luxuskinézetű intézmény reklámarca.

Tipp: 

mentse le és nyomtassa ki a fenti tanácsainkat és a kötvényével együtt tegye a tárcájába.

 Mit tegyen, ha nyaralása alatt sürgős orvosi ellátásra van szüksége?

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.