Családi Utasbiztosítás Téli Sportokhoz

Családi síelések speciális utasbiztosítása! Rokonsági foktól függetlenül köthető az Önnel utazó gyerek(ek)re.

Előnyök

 • Helikopteres mentés - indokolt esetben
 • pályáról történő mentés
 • Saját vagy bérelt sífelszerelés, síruha védelem
 • Betegség- és balesetbiztosítás
 • Sípálya- és lavina-zár elleni védelem
 • 24/7 segítségnyújtás világszerte

Fedezetek megtekintése 

DÍJSZÁMÍTÁS

Nálunk már 1 felnőtt és 1 gyerek, is kedvezőbb a díjazásban részesül.

295 Ft-tól*

Családi utasbiztosítás téli sportokhoz

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

FONTOS! Tekintettel arra, hogy a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe folyamatosan új területek és országok kerülnek felvételre, ezért kérjük, hogy feltétlenül ellenőrizze - még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt - a Konzuli Szolgálat oldalán, hogy úticélja nem esik-e a fenti kategóriák valamelyikébe.

Amennyiben a figyelmeztetés ellenére Ön a fentiek szerinti besorolású „Utazásra nem javasolt”, vagy „Fokozott biztonsági kockázatú” területre utazik/utazna, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra. Ezért határozottan azt javasoljuk, hogy ilyen esetben (utazási tilalom vagy veszély fennállása esetén) NE vásároljon biztosítást, vagy legyen tisztában azzal, hogy ezekre a területekre nem érvényes a biztosítás!

Utazási-, és útlemondási biztosítások megkötésekor vegye figyelembe, hogy
(i)        ezek a biztosítások járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem nyújtanak fedezetet, továbbá
(ii)       nem minősül biztosítási eseménynek, ha Ön a koronavírustól való félelem miatt mondja le utazását, következésként
az ezekből eredő károkat a biztosító nem téríti meg! 

 
További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Ahol anyuka és apuka síel, ott már a gyerekek is pár évesen biztosan megismerkedtek a téli sportok örömeivel. Kezdték a szánkózással, mikor még szinte járni sem tudtak, majd szépen lassan felcsatolták a léceket és önálló utakat jártak be a síterepeken...

Igen, valahogy így kezdődik az a szerelem, ami apáról fiúra, és anyáról lányára száll, és minden télen előjön, mikor leesik az első hó, legyen szó St. Anton am Arlberg-ről, Kitzbühel-ről vagy akár Portes du Soleil-ről.

Hazánkban és a környező országokban is tudunk hódolni a síelésnek és snowboardozásnak, megfelelő pályákat találva a család minden tagja számára. Mert ha már felkerekedünk, hogy néhány napot valamely síterepen töltsünk el, miután a hazai pályákon már bemelegítettünk, akkor úgy teljes az öröm, ha az egész családunkkal éljük meg a csúszás élményeit.

Mint említettük, szinte kortól függetlenül lehet hódolni a téli sportoknak, azonban ilyenkor még nagyobb figyelmet kell szentelni a biztonságnak. Nem csak magunkért, hanem gyermekeinkért is felelősek vagyunk, legyenek bármennyire is önállóak és rutinosak a pályákon. Nekünk szülőknek egyik szemünket mindig rajtuk kell tartani.

Azonban felelős szülőkként tudjuk, hogy ha külföldre utazunk, és főleg a hegyekbe síelni, akkor elengedhetetlen, hogy megfelelő utasbiztosítást kössünk. Bármi előfordulhat, és így jobb előre gondoskodni, és megbizonyosodni például, hogy az általunk választott online biztosítás tartalmaz helikopteres mentést is.

A családi Őrangyal utasbiztosítás, ami max. 2 felnőtt és max. 5 gyermek (21 év alatti) együttes biztosítását teszi lehetővé, megfelelő szolgáltatásokat és fedezeti összegeket tartalmaz a síelés idejére is. És mivel családi utasbiztosítás a fentiek alapján 7 főig köthető, így az ára is még kedvezőbb lesz.

Az élmény maradjon élmény, ne spóroljunk az utasbiztosításon!

Kellemes síelést és snowboardozást Mindenkinek!

Családi utasbiztosítás téli sportokhoz szolgáltatásai:

A Mondial Assistance családi utasbiztosítása téli sportokhoz sokféle utazási helyzetben nyújt komoly, szerteágazó védelmet (pl. helikopteres mentés) magas limitekkel ha Ön családjával a téli sportoknak, síelésnek, snowboardozásnak hódol. A családi betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás magas alapfedezeteket és néhány Magyarországon egyedinek számító szolgáltatást is tartalmaz.

A családi utasbiztosítás egyedülálló fedezete az, amely az adott síterület lesikló pályáinak több, mint 50%-os lezárása esetén napi 5 000 forintos „fájdalomdíjat” (maximum 30 000 Ft-ot) fizet az elmaradt sportolási lehetőségek miatt, az erről szóló igazolások bemutatása esetén. Továbbá abban a nem kívánt esetben, ha lavina zárná el a célhoz vagy éppen a hazavezető utat, úgy a Mondial Assistance hozzájárul az emiatt felmerülő szállás- és közlekedési többletköltségekhez.

Érvényességi terület: Európán túl akár az egész Világra kiterjeszthető!

Előnyei:

 • Rokonsági foktól függetlenül köthető max. 2 felnőtt és max. 5 gyermek (21 év alatti!) részére
 • Magas alapfedezetek
 • Védelem síbaleset esetén: Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva
 • Védelem felszerelésben okozott kár esetén: Az Őrangyal Családi biztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet.
 • Védelem elmaradt a síelés esetére: Ha betegség vagy baleset miatt nem tudjuk síbérletünket felhasználni, vagy ha a kiszemelt sípálya alkalmatlan a sportolásra, illetve az időjárási viszonyok alakulása miatt azt lezárják, akkor a biztosításunk (egy bizonyos összeghatárig) megtéríti a síbérletünk árát.
 • Védelem útközben bekövetkező baleset esetén: A téli időjárásra, a speciális útviszonyokra, s az emiatti közúti balesetek nagyobb valószínűsége miatt érdemes a kifejezetten az autóval külföldre utazóknak ajánlott kiegészítő utasbiztosítást is kötni.
 • Gyerek/fiatal: 21 éves kor alatti személy, aki a biztosításkötés dátuma előtt még nem töltötte be a 21. életévét. A biztosított életkorát a biztosításkötés dátumához viszonyítva kell megadni nem pedig az utazás dátumához képest.
 • Védelem másnak okozott kár esetén is: A síelés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhel a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet helyettünk. Feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.

Milyen utazásokhoz érdemes megkötni?

 • Családi síutakhoz, téli hétvégi kalandokhoz
 • Családi síeléshez, snowboardozáshoz, szánkózáshoz, sífutáshoz
 • Külföldi amatőr sporteseményekhez, sporttáborokhoz
 • Gyakorlatilag bármilyen téli szabadidős tevékenységhez
 • Akár egy napra is

Válassza ki a megfelelő utasbiztosítást, mely leginkább megfelel utazási / nyaralási feltételeinek.

Amennyiben kérdései lennének az utasbiztosítással kapcsolatosan, nézze meg a Gyakori kérdések oldalunkat.

*295 Ft-tól: A díj megállapításakor az ügyfelek (2 felnőtt és 3 gyerek, mint család) által jellemzően nyaralásokra igénybe vett, 8 napos európai utazás, egy napra és egy főre érvényes napidíját vettük alapul.

Milyen utazásokhoz érdemes megkötni?

<
Elérhetőség
+36 23 507 416
Családi utasbiztosítás
téli sportokhoz 


DÍJSZÁMÍTÁS
Autó-motor assisztencia
családi téli sportokhoz


DÍJSZÁMÍTÁS
Családi útlemondási védelem
(20% önrésszel) téli sportokhoz


DÍJSZÁMÍTÁS
Segítségnyújtás  
Útlemondási védelem   - -
Utazás megszakítás   - -
Autó-motor asszisztencia   - -
Egészségügyi védelem   - -
Poggyászbiztosítás   - -
Balesetbiztosítás   - -
Extra költségek visszaútra   - -
Terrorcselekmények   - -
Az utazás késői megkezdése   -
Utazás megismétlése   - -
Felelősségbiztosítás   - -
Télisport biztosítás   - -
Házikedvenc védelem   - - -
Home-asszisztencia   - -
Kötvénykötési információ
Biztosított személy(ek)   Család: maximum 2 felnőtt és 5 gyermek/fiatal (21 év alatti a biztosításkötés napján), rokonsági foktól függetlenül! Nálunk tehát akár már egy gyermek (21 év alatti) és egy felnőt is család! Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 7 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.
Utasbiztosítás érvényességi területe  

Világszerte: a kalkuláció során megadott úticél(ok), (beleértve USA-t és Kanadát attól függően, hogy azok ki lettek-e választva vagy sem), vagy

Európa: a kalkuláció során megadott úticél(ok): az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira,Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

Figyelem! A biztosítás nem érvényes a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt I. kategóriába tartozó országokban, térségekben.

Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok), amely azonban csak földrajzi értelemben vett európai ország lehet.

Világszerte: a kalkuláció során megadott úticél(ok), (beleértve USA-t és Kanadát attól függően, hogy azok ki lettek-e választva vagy sem), vagy

Európa: a kalkuláció során megadott úticél(ok): az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira,Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

Figyelem! A biztosítás nem érvényes a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt I. kategóriába tartozó országokban, térségekben.

Biztosított életkora   Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.
Biztosított járművek   - Maximum 10 vagy 15 éves, 9 férőhelyes gépjárművek -
Biztosításkötés időpontja   Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt. Legkésőbb 31 nappal az utazás megkezdése előtt. Az utazás megkezdése előtti 31 napon belüli biztosításkötés kizárólag az utazás lefoglalásának napján lehetséges.
Utasbiztosítás időtartama   Maximum 365 nap Maximum 31 nap Maximum 365 nap
Utasbiztosítás kezdete   Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik. A megkötött útlemondási biztosítást követő naptól. Későbbi megkötés esetén csak olyan események biztosítottak, amelyek a megkötéstől számított 10. naptól következnek be. Amennyiben a biztosítás megkötésére kevesebb, mint 31 nappal az utazás megkezdése előtt kerül sor, úgy az útlemondási védelem csak akkor adott, amennyiben a biztosítás megkötésére és az utazás lefoglalására egyszerre kerül sor. 30 nappal az utazás megkezdése előtt útlemondási védelmet nyújtó biztosítás utólag már nem köthető meg.
Utasbiztosítás vége   Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Útlemondási védelem a biztosított utazás indulási dátumáig érvényes. 
Fizetési mód   Bank-, és hitelkártya Bank-, és hitelkártya Bank-, és hitelkártya
© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.