Utasbiztosítás európai utazáshoz

Szeretné felfedezni Prága történelmi városát? Vagy inkább Bécs, Koppenhága, München, Nizza vagy Madrid nevezetességeit csodálná meg? Szeretne kényelmesen repülővel utazni, vagy inkább az autózást kedveli, esetleg busszal utazna? De lehet, hogy még is Barcelonát fedezné fel és csobbanna egyet a Costa Bravan, vagy Olaszország tengerpartja a kedvére való? Bármelyik programon részt vehet, amelyik szimpatikusabb Önnek.

Őrangyal Mini utasbiztosításunk megfelelő védelmet nyújt városlátogatások, körutazások és tengerparti utazások esetén is, történjen az repülővel, autóval, busszal vagy vonattal. Mondhatnánk, hogy határ a csillagos ég, de egy kicsit pontosítunk: Biztosításunk Európára és a Földközi tengerrel határos országokra érvényes, maximum 16 napos utazásokhoz.

Őrangyal Mini                                 

Azoknak ajánljuk, akik minőségi utasbiztosítást kötnének néhány napos európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez, tengerparti nyaraláshoz.

Utasbiztosítások átfogó és széleskörű védelemmel a síelés és snowboardozás szerelmeseinek. Mindezt kockázati felár nélkül! Egyéni ügyfeleknek és családok számára is.

Néhány kiemelt szolgáltatása az Őrangyal mini utasbiztosításnak:

 • Időskori felár nélkül köthető, legyen Ön bárhány éves
 • Egészségügyi védelem: max. 25 millió Ft
 • Poggyász védelem: max. 250 ezer Ft
 • Felelősségbiztosítás: max. 1 millió Ft (tárgyi és személyi károk)
 • Keresési, mentési költségek (helikopterrel is): max. 1,5 millió Ft
 • Sürgősségi fogászati kezelések
 • Gyógyíttatási költségek az utazáson résztvevő kutyák részére max. 30 ezer Ft.
 • Extra költségek visszaútra, hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén vagy temetkezési költségek a helyszínen: max. 2.5 millió Ft

Nyaralás házi kedvenccel - Utazási védelem kutyusoknak is!

A Mondial Assistance egyik idei újdonsága a Házikedvenc Védelem fedezete, az utazáson résztvevő kutyák gyógyíttatására.

Családtag lett az eb

Magyarországon körülbelül kétmillió kutya él, a világon nálunk a legmagasabb az egy főre eső ebek száma. Egyre több városlakó szinte családtagként tekint kutyusára – akivel sokan a nyaralás örömét is természetesen meg kívánják osztani. Új, gyorsan fejlődő trend a kutyabarát környezet Magyarországon is, külföldön pedig fejlett kutyabarát turisztikai szolgáltatások bőséges kínálata csalogatja a még esetleg habozó gazdikat.

A Mondial Assitance is lépést tart ügyfelei utazási szokásaival, s az utazók négylábú társainak utazási védelméről is gondoskodik. Többnyire kisebb távolságokra és autóval utaznak a kutyás családok, bár természetesen repülőgépen is utaztathatjuk házi kedvencünket.

Kellemes közös élmény tehát ember is hűséges társa közös üdülése, ám indulás előtt eleget kell tennünk néhány fontos szabálynak, és persze tanácsos  kedvencünk utasbiztosítási védeleméről is gondoskodnunk.

Néhány tipp autós utazáshoz:

 • Meleg időben a hűvös reggeli órákban keljünk útra
 • Iktassunk be rendszeres pihenőket
 • Gondoskodjunk elegendő ivóvízről házi kedvencünknek is
 • Kutyusunkat ne érje közvetlen huzat
 • Minél rövidebb az út, annál élvezetesebb a kutyánk számára
 • Gondoskodjunk négylábú útitársunk testi épségéről. Már a leglassúbb haladásnál is halálos veszélyt jelenthet kutyánk számára egy ütközés
 • A  kutyák számára kapható speciális biztonsági öv, amely hirtelen fékezés vagy baleset esetén megakadályozza, hogy kedvencünk kirepüljön az ablakon
 • Nagy testű, 12 kg feletti kutyánkat a csomagtérbe - szállítóbokszba téve - helyezzük el
 • Kedvencünket soha ne  hagyjuk magára a kocsiban. E gondatlan cselekedet veszélyezteti nem csak  négylábú útitársunk életét, de házikedvenc biztosításunk érvényességét is.

Miről kell gondoskodnunk? 
(Ez országonként különbözhet)

 • Külföldi kirándulásokhoz kisállat útlevél
 • Azonosító microchip
 • Kutya veszettség elleni védőoltás
 • Állatorvosi igazolás (pl Bosznia és Hercegovina vagy Törökország)
 • Veszettség kimutatására szolgáló vérvizsgálat  (Szerbia és Montenegró)
 • Galandféreg elleni kezelés (pl. Egyesült Királyság)

Kutyabarát szállások

A szomszédos Ausztria például a negyedik helyen áll a kutya-barát szállodák népes rangsorában. Szorosan a nyomában  Svájc, Németország és a Cseh Köztársaság. Ahol pedig még fürdőzhet is, s kitombolhatja magát  házi kedvencünk – nos, az már maga a paradicsom.  Feltéve persze, hogy semmilyen kellemetlenség nem merül fel.

Kutyánkat is érheti baj

Nyaralás előtt szükséges  megfelelő utasbiztosítási csomag kiválasztása.  A Házikedvenc Biztosítást pedig az idei évtől a Mondial Assistance Őrangyal termékek alapfedezetei közt találhatjuk.

Utasbiztosítási 1x1 – Kezdjük az elején!

Holttest hazaszállítása Bécsből 600 ezer forint, a helikopteres mentés 3-5 ezer euró.  Ezeket a kiadásokat még az Európai Unió területén sem fedezi az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK). Természetesen a biztosító állja a kockázatok dandárját, ugyanakkor az utas is kockáztat.

Fontos megértenünk, hogy mindenfajta biztosítás, ideértve az utasbiztosítást is kölcsönös kockázatvállaláson alapul. Ezért is lényeges, hogy már az utasbiztosítás kiválasztásakor körültekintően, saját egyéni körülményeink figyelembevételével tájékozódjunk egy-egy adott biztosítási termék konkrét – nem csak apróbetűs - feltételeiről.

A világ egyetlen biztosító társasága sem fedez minden lehetséges és elképzelhető kockázatot. Már indulás előtt készüljünk fel a váratlan esemény – baleset, betegség, poggyász- és egyéb kár - esetén szükséges, az utasbiztosítás kötvényünkben is rögzített, teendőkre!

Zavarbaejtően színes az utasbiztosítási kínálat. A klasszikus utasbiztosítás alapcsomagja (BBP) európai utazásaink során betegség, baleset- és poggyászkár esetén fizet. Egy csomag sokféle egyéb szolgáltatást is tartalmazhat: pl. felelősség és jogvédelemmel is rendelkezik, fedezik az utazás megszakítását, akár lemondását. A kérdés az, hogy mit és mennyiért fedeznek, illetve, hogy e fedezetek és limitek megfelelnek-e saját szükségleteinknek, igényeinknek.

Az utasbiztosítás tán legfontosabb fedezete az orvosi költségek megtérítése, hiszen külföldön igen borsos ára van az orvosi kezeléseknek.

EEK vagy utasbiztosítás?

Az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya, népszerű nevén E-111) az Európai Unió területén érvényes. A nyújtott szolgáltatások nem a hazai TB szolgáltatásokkal egyenlőek, hanem az adott ország által, a saját állampolgárainak is nyújtott szolgáltatásokat biztosítja. Azaz, ha kell 10-20 Eurós vizitdíjat fizetni, vagy egy gyógykezelés (műtét) önrészét ki kell fizetnie az adott ország polgárának, akkor ezt Önnek is meg kell térítenie. Az önrész sokszor több mint maga a biztosítás, amit nem utólag, de a helyszínen ki kell fizetni. Ezalól csak utasbiztosítással térhet ki, tehát feltétlenül érdemes az EU-n belüli utakra is megkötni. Az Európai Unión kívüli utazásokra pedig kifejezetten nélkülözhetetlen.

Bankkártyás vagy klasszikus utasbiztosítás?

Számos bankkártya éves díja biztosítást is tartalmaz. Miért kötnénk duplán utasbiztosítást? Kockázatos az éves díjhoz kapcsolódó utasbiztosításra bízni jóllétünket. Meglehetősen homályos, hogy az ilyen típusú biztosítások pontosan mire terjedenek ki, milyen feltételekkel, milyen limitekkel. Mindenképpen járjunk utána, hogy a mely utasbiztosító terméke áll a bankkártyás biztosítás mögött, hogy érvényes-e Európán kívül is, hogy kínál-e éjjel-nappal hívható segélyvonalat, s hogy milyen baleseti, betegségi káreseményekre térít. Vannak olyan feltételek is, hogy a biztosítás csak akkor léphet életbe, ha utazásunk során ténylegesen használjuk is bankkártyánkat.

A klasszikus utasbiztosítók többet nyújthatnak 

 • Non-stop telefonos asszisztencia magyarul váratlan egészségügyi probléma vagy baleset esetén,  a nap 24 órájában.
 • Élet- baleset- és betegségbiztosítás Pl. hozzátartozó értesítése,  szükség esetén kiutazása finanszírozása, vagy az idő előtti hazautazás megszervezése, lebonyolítása, ezek költségeinek megtérítése. A biztosító kártérítést fizet a biztosított rokkantsága vagy csonttörése esetében is. Ha az utas elhalálozik, annak megjelölt örököse kapja meg a biztosítási összeget.
 • Poggyászbiztosítás: a csomag sérülése, elvesztése, ellopása következtében fizet a biztosító. Amennyiben gondatlanságból elkövetett bűncselekmény, vagy szabálysértés áldozata lett a külföldön tartózkodó biztosított, a limit erejéig a biztosító átvállalja az ügyvédi költségek, vagy az óvadék letételének a térítését.

A döntésnél hallgassunk józan eszünkre - gondoljuk végig - desztináció, időtartam, földrajzi távolság utazás jellege, kor, egészségi állapot függvényében - milyen váratlan esemény történhet, aminek a megoldásában segítségre szorulhatunk.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.