Utasbiztosítás európai utazáshoz

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Szeretné felfedezni Prága történelmi városát? Vagy inkább Bécs, Koppenhága, München, Nizza vagy Madrid nevezetességeit csodálná meg? Szeretne kényelmesen repülővel utazni, vagy inkább az autózást kedveli, esetleg busszal utazna? De lehet, hogy még is Barcelonát fedezné fel és csobbanna egyet a Costa Bravan, vagy Olaszország tengerpartja a kedvére való? Bármelyik programon részt vehet, amelyik szimpatikusabb Önnek.

Őrangyal Mini utasbiztosításunk megfelelő védelmet nyújt városlátogatások, körutazások és tengerparti utazások esetén is, történjen az repülővel, autóval, busszal vagy vonattal. Mondhatnánk, hogy határ a csillagos ég, de egy kicsit pontosítunk: Biztosításunk Európára és a Földközi tengerrel határos országokra érvényes, maximum 16 napos utazásokhoz.

Őrangyal Mini                                 

Azoknak ajánljuk, akik minőségi utasbiztosítást kötnének néhány napos európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez, tengerparti nyaraláshoz.

Utasbiztosítások átfogó és széleskörű védelemmel a síelés és snowboardozás szerelmeseinek. Mindezt kockázati felár nélkül! Egyéni ügyfeleknek és családok számára is.

Online utasbiztosítások buszos és vonattal történő utazásokhoz. Útlemondási biztosítással vagy akár nélküle! Egyéni ügyfeleknek és családok, baráti társaságok számára is.

Ugyanakkor, ha rendszeresen utazik Európán belül, akkor döntése előtt érdemes az Èves utasbiztosításunk előnyeivel is megismerkednie! 

Az Éves utasbiztosítás azok számára az ideális választás, akik legalább egy éven keresztül (de utazásonként maximum 42 napig, eddig lehet ugyanis egyhuzamban kinntartózkodni vele) állandó biztosítási védelmet szeretnének, akár nyaralni, sportolni vagy üzleti okból utaznak Európában. Online bármikor megvásárolható valamelyik utazás előtt, aztán már nincsen gond, ha valakinek kimegy a fejéből, hogy még gyorsan induláskor keressen megfelelő, koplex fedezetet.

Néhány ok amiért érdemes online Éves utasbiztosításban gondolkodni: 

 • Legalább 12 hónapig érvényes és automatikusan megújul
 • Tartalmaz utasbiztosítást, útlemondási védelemet, autó-assistance-t
 • Ha rendszeresen utazik, akkor az Éves utasbiztos jobban megéri, mintha utazásonként újra és újra utasbiztosításokat kötne
 • Nem kell aktiválnia: az Éves online termékünkkel egy éven belül korlátlan alkalommal (de egybefüggően maximum 42 napot) utazhat Európán belül.

Ajánljuk mindazoknak, akik legalább egy teljes évig korlátlan utazási védelmet szeretnének. Egyetlen, gyors online foglalással egy évig biztonságban utazhat Európán belül!

Néhány kiemelt szolgáltatása az Őrangyal mini utasbiztosításnak:

 • Időskori felár nélkül köthető, legyen Ön bármilyen idős
 • Egészségügyi védelem: max. 25 millió Ft
 • Poggyász védelem: max. 250 ezer Ft
 • Felelősségbiztosítás: max. 1 millió Ft (tárgyi és személyi károk)
 • Keresési, mentési költségek (helikopterrel is): max. 1,5 millió Ft
 • Sürgősségi fogászati kezelések
 • Utazás késői megkezdése, illetve megszakítása: max. 75 ezer Ft
 • Extra költségek visszaútra, hazaszállíttatási költségek elhalálozás esetén vagy temetkezési költségek a helyszínen: max. 2.5 millió Ft
 • Home-asszisztencia: max. 75 ezer Ft

Utasbiztosítási 1x1 – Kezdjük az elején!

Zavarbaejtően színes az utasbiztosítási kínálat. A klasszikus utasbiztosítás alapcsomagja (BBP) európai utazásaink során betegség, baleset- és poggyászkár esetén fizet. Egy csomag sokféle egyéb szolgáltatást is tartalmazhat: pl. felelősség és jogvédelemmel is rendelkezik, fedezik az utazás megszakítását, akár lemondását. A kérdés az, hogy mit és mennyiért fedeznek, illetve, hogy e fedezetek és limitek megfelelnek-e saját szükségleteinknek, igényeinknek.

Az utasbiztosítás tán legfontosabb fedezete az orvosi költségek megtérítése, hiszen külföldön igen borsos ára van az orvosi kezeléseknek.

Fontos megértenünk, hogy mindenfajta biztosítás, ideértve az utasbiztosítást is kölcsönös kockázatvállaláson alapul. Ezért is lényeges, hogy már az utasbiztosítás kiválasztásakor körültekintően, saját egyéni körülményeink figyelembevételével tájékozódjunk egy-egy adott biztosítási termék konkrét – nem csak apróbetűs - feltételeiről.

A világ egyetlen biztosító társasága sem fedez minden lehetséges és elképzelhető kockázatot. Már indulás előtt készüljünk fel a váratlan esemény – baleset, betegség, poggyász- és egyéb kár - esetén szükséges, az utasbiztosítás kötvényünkben is rögzített, teendőkre!

EEK vagy utasbiztosítás?

Az EEK (Európai Egészségbiztosítási Kártya, népszerű nevén E-111) az Európai Unió területén érvényes. A nyújtott szolgáltatások nem a hazai TB szolgáltatásokkal egyenlőek, hanem az adott ország által, a saját állampolgárainak is nyújtott szolgáltatásokat biztosítja. Azaz, ha kell 10-20 Eurós vizitdíjat fizetni, vagy egy gyógykezelés (műtét) önrészét ki kell fizetnie az adott ország polgárának, akkor ezt Önnek is meg kell térítenie. Az önrész sokszor több mint maga a biztosítás, amit nem utólag, de a helyszínen ki kell fizetni. Ezalól csak utasbiztosítással térhet ki, tehát feltétlenül érdemes az EU-n belüli utakra is megkötni. Az Európai Unión kívüli utazásokra pedig kifejezetten nélkülözhetetlen.

A helikopteres mentés 3-5 ezer euró, földimaradványok hazaszállítása Bécsből 600 ezer forint.  Ezeket a kiadásokat még az Európai Unió területén sem fedezi az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK). Megfelelő biztosítás megléte esetén természetesen ezeket a költségeket a biztosító állja, annak hiányában ugyanakkor az utas kockáztat.

Bankkártyás vagy klasszikus utasbiztosítás?

Számos bankkártya éves díja biztosítást is tartalmaz. Miért kötnénk duplán utasbiztosítást? Kockázatos az éves díjhoz kapcsolódó utasbiztosításra bízni jóllétünket. Meglehetősen homályos, hogy az ilyen típusú biztosítások pontosan mire terjedenek ki, milyen feltételekkel, milyen limitekkel. Mindenképpen járjunk utána, hogy a mely utasbiztosító terméke áll a bankkártyás biztosítás mögött, hogy érvényes-e Európán kívül is, hogy kínál-e éjjel-nappal hívható segélyvonalat, s hogy milyen baleseti, betegségi káreseményekre térít. Tartalmaz autó asszisztenciát, sztornó,- vagy útlemondás biztosítást, téli sport fedezetet? Vannak olyan feltételek is, hogy a biztosítás csak akkor léphet életbe, ha utazásunk során ténylegesen használjuk is bankkártyánkat.

A klasszikus utasbiztosítók többet nyújthatnak 

 • Non-stop telefonos asszisztencia magyarul váratlan egészségügyi probléma vagy baleset esetén,  a nap 24 órájában.
 • Élet- baleset- és betegségbiztosítás Pl. hozzátartozó értesítése,  szükség esetén kiutazása finanszírozása, vagy az idő előtti hazautazás megszervezése, lebonyolítása, ezek költségeinek megtérítése. A biztosító kártérítést fizet a biztosított rokkantsága vagy csonttörése esetében is. Ha az utas elhalálozik, annak megjelölt örököse kapja meg a biztosítási összeget.
 • Poggyászbiztosítás: a csomag sérülése, elvesztése, ellopása következtében fizet a biztosító. Amennyiben gondatlanságból elkövetett bűncselekmény, vagy szabálysértés áldozata lett a külföldön tartózkodó biztosított, a limit erejéig a biztosító átvállalja az ügyvédi költségek, vagy az óvadék letételének a térítését.

A döntésnél hallgassunk józan eszünkre - gondoljuk végig - úticél, időtartam, földrajzi távolság, utazás jellege, kor, egészségi állapot függvényében - milyen váratlan esemény történhet, aminek a megoldásában segítségre szorulhatunk.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.