Utasbiztosítás külföldi egyéni utazáshoz

Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Megfelelő utasbiztosítást keres? Olyat, amely valóban gondoskodik és ténylegesen segít, akár egy olaszországi vagy spanyol nyaralás, akár egy világkörüli utazás, vagy csupán csak egy európai hosszú hétvége során váratlanul bekövetkezett baleset, betegség vagy poggyász kár esetén?

Lehet tél vagy nyár, tengerparti nyaralás Horvátországban, séta az Eifell-torony lábánál, az Alhambra meglátogatása Andalúziában. Bárhol is élvezi a pihenést biztonságban tudhatja magát a nélkülözhetetlen Őrangyal online utasbiztosításainkkal.

Őrangyal utasbiztosítás                          

Minőségi online utasbiztosítás, átfogó védelemmel. Segítség mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért.

Utasbiztosítások egyedülálló védelemmel a síelés, snowboardozás kedvelőinek. Sítúrákhoz, szánkózáshoz is.

Éves utasbiztosítás                                    

Autómatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Vegyem vagy ne vegyem? - Utasbiztosítási kisokos

Természetesen vegyünk, s inkább tervezett utazásunk konkrét kockázatai tükrében válasszunk utasbiztosítási csomagot! Ugyanakkor a külföldre utazó magyarok alig egyharmada kel útra utasbiztosítási védelemmel, a többiek önkéntelenül is az anyagi csőd teljes kockázatát “vállalva” - azaz utasbiztosítás nélkül - teszik ugyanezt. 

A Mondial Assistance ezen az arányon változtani szeretne. Fontosnak tartjuk, hogy szakértelmünkkel és tapasztalatunkkal az utasbiztosítás világában járatlan utasainkat is támogassuk a saját élethelyzeteiknek megfelelő utasbiztosítási védelem kiválasztásában.

Még az utasbiztosítás híveit is, nemhogy a meggyőzendőket is elbizonytalaníthatja utasbiztosítási kínálat bősége. A változó utazási szokásokat követve a biztosítók egyre több kedvező, testreszabott és összetett új terméket kínálnak nekünk.

“Ne legyenek illúzióink: továbbra is döntően szimpátia és ár szerint választja egyik vagy másik terméket az utas, és csak az útra kelők 35-40 százaléka köt biztosítást” - mutat rá Nagy Róbert, az utasbiztosításokra specializálódott Mondial Assistance Magyarországi Fióktelepének vezetője. “Ráadásul manapság előbb biztosítják az autót, laptopot vagy iPhone-t, mint a saját egészségünket” - teszi hozzá a szakember. Ezért óriási a felelősségünk is abban, hogy tájékoztassuk, figyelmeztessük, lényegében tanítsuk is az utasokat.

Hogyan kössek utasbiztosítást kényelmesen? - Online


Az ördög a részletekben rejlik

“Végtelen számú szempontot fel lehetne sorolni, hogy milyen nüansznyi különbségek miatt lesz az utasnak épp az egyik vagy a másik biztosítás a leginkább testhez álló” - hangsúlyozza Nagy Róbert. A legfontosabb, hogy sem az EEK, Európai Egészségbiztosítási Kártya, sem a bankkártyákhoz kapcsolódó biztosítás nem nyújt megfelelő vagy elegendő védelmet.

Talán elcsépeltnek tűnhet, mégsem az: alaposan nézzük meg, melyik biztosítás mit tartalmaz! Csak betegség- és poggyászbiztosítást? Fizet járatkésésre? Kiterjed a kütyüjeinkre, a velünk utazó házi kedvencre vagy a külföldi programok belépőjegyeire? Mi történik, ha el sem tudunk utazni, vagy meg kell szakítani az utazást - ezt melyik cég terméke tartalmazza? Az extrém sportokhoz hogyan viszonyul? Van-e benne felelősségbiztosítás, azaz fizet-e, ha én okozok másnak valamilyen kárt - például kiverem a mellettem álló kezéből a méregdrága kamerát, vagy elütök valakit a sípályán és az megsérül?

S ha már megtörtént a baj, milyen partnerhálózat áll rendelkezésre? Van-e magyar nyelvű asszisztencia? Kifizetik-e a hozzátartozó kiutazását, bent alhatnak-e kórházban, megtérítik-e a telefonköltséget? Mi történik, ha a kinti baleset után évekkel rokkantságot okoz a sérülés? Van-e felső korhatár a biztosítottaknál? A Mondialnál mindezekre gondolva alakítjuk ki termékeinket.

Egy konkrét példa: A Mondial Assistance bevezette az Őrangyal Minit, melyet a rövid utakhoz találtunk ki. Nincs felső korhatár, emelkedett az egészségügyi védelem fedezete, a régi árakon. Az alap Őrangyal-ban a téli sportok és, az ellopott sífelszerelés is védelmet élvez e termékben, a lesiklópályák több mint felének lezárása pedig vigaszdíjas. A búvárkodás, vízi sportok szintén az alapszolgáltatás részét képeziki. Újdonságként került be a házi kedvencek fedezete, és vállaljuk az utazás során fel nem használt szolgáltatások megtérítését akár az Őrangyal, akár a "csak" útlemondási védelemmel rendelkező utasoknak is. A poggyászkár esetén továbbra sincs tárgyankénti limit. A termék akár 365 napra is köthető; és a magyar túristák körében közkedvelt, de klasszikusan nem Európához tartozó Egyiptom, Tunézia, Izrael, Marokkó, Algéria, teljes Orosz Főderáció vagy Törökország (teljes területe) sem feláras a Mondialnál, azaz alapáron kínáljuk oda is szolgáltatásainkat.

A Mondial számára egyre fontosabb az utazóközönséggel való közvetlen kapcsolat is a hazai partnerkapcsolatok bővítése mellett. “Fontosnak érezzük, hogy a végfelhasználók kedvet kapjanak a biztosítás megkötésére, hiszen az utazók 65 százaléka még mindig e nélkül indul útnak, hatalmas kockázatnak téve ki magát" - hangsúlyozza Nagy Róbert.

10 dolog, amire figyeljünk oda utasbiztosítás kötésekor

Az nem kérdés, hogy aki külföldre utazik, annak szüksége van utasbiztosítás megkötésére, mert tudjuk, hogy az Európai Egészségügyi Kártya és a bankkártyákhoz ingyenesen vagy pár ezer forintért járó biztosítások sok esetben nem vagy csak részben fedezik a felmerülő költségeket, nem beszélve arról, hogy sokszor sem poggyászra, sem felelősségre és még több száz fontos dologra sem nyújtanak fedezetet.

A Mondial Assistance utasbiztosító kiemelt néhány fontos szolgáltatást, amire oda kell figyelniük a külföldre utazóknak:

 1. Egészségügyi védelem mértéke (gyógyíttatási költségek ambuláns és fekvőbeteg ellátás illetve krónikus betegségek esetén)
 2. Poggyászbiztosítás összege, lehetőleg tárgyankénti limit nélkül
 3. Poggyászkésés esetén költségtérítés mértéke
 4. Keresési és mentési költségek mértéke (szükség esetén helikopteres mentés)
 5. Felelősségbiztosítás mértéke tárgyi és személyi károkra
 6. Hazaszállítási költségek mértéke elhalálozás esetén
 7. Utazás megszakítása esetén, milyen mértékben térítik meg a lefoglalt, nem felhasznált utazási termék értékét
 8. Tengerparti sportokra, búvárkodásra, közlekedési eszközök bérlése esetén mire és milyen mértékben nyújt fedezetet
 9. Kisebb sérülések, balesetek esetén szükséges-e azonnali bejelentési kötelezettség, vagy elegendő utólagos számla benyújtására is lehetőség (rugalmasság miatt fontos)
 10. Illetve érdemes minden olyan plusz szolgáltatásra odafigyelni, amit felár megfizetése nélkül, már az alap biztosításunk is tartalmazhat.

A Mondial Assistance úgy alakította ki utasbiztosítási csomagjait, hogy Ön mindig a megfelelő védelemmel rendelkezzen utazásaihoz. Őrangyal utasbiztosítás kötése esetén magas fedezettel fog rendelkezni arra az esetre, ha kár érné, és számtalan egyéb, a bekövetkezett kárt enyhítő szolgáltatást is igénybe tud venni, felárak és egy kiegészítő pótdíjak megfizetése nélkül.

Nyugodtan nyaraljunk gyerekekkel együtt, családosan

Az idei előrejelzések alapján kimagaslóan sokan fognak utazni és egyre többen vannak azok a családosok, akik bátran felkerekednek egész pici gyerekekkel is. Természetesen ajánlatos még időben tájékozódni, hogy mennyire alkalmas az adott utazás illetve környék az adott korosztálynak, illetve gondoskodni a gyerekek biztonságáról, minden eshetőségre felkészülve.

Tudjuk, hogy amikor családdal és gyerekekkel utazunk, akkor mindig sokkal körültekintőbbnek kell lennünk, mint amikor csak egyedül vagy kettesben töltünk el egy-egy hetet külföldön. És ha aktívan tervezzük tölteni a pihenést - márpedig a gyerekek mindig és mindenhol aktívan töltik - töltjük, akkor még jobban fel kell készülnünk, az esetleges sérülésekre is, amit a tengerparton önfeledten játszadozó gyerekek szerezhetnek.

A Mondial Assistance utasbiztosítónak köszönhetően már évek óta gondoskodhatunk az utazáson résztvevő gyerekek biztonságáról is. Amennyiben Őrangyal Családi utasbiztosítást kötünk külföldi utazásunkhoz, abban az esetben a biztosításunkban az egész család biztonságot élvez.

Ráadásul anyagilag kedvezőbb a díjazás, ha a család együtt utazik, mintha mindenki egyenként kötné meg a biztosítását. És ehhez gyakorlatilag nem is nagyon figyelnünk: az utazók születési dátumának megadását követően a háttérben futó program automatikusan – minden további nyilatkozat nélkül (lényegtelen, hogy csak a saját gyerekeinkkel utazunk, vagy velünk tartanak a szomszédok is) – kiszámolja a családi és egyéni fedezethez tartozó díjakat is. Ezt követően már tőlűnk függ, hogy melyiket választjuk. Családi fedezet esetén több marad fagyira!

Ráadásul mi, a fiatal felnőtteket is – kizárólag jó értelemben véve! – gyereknek tekintjük. Mit is jelent ez? Konkrétan azt, hogyha egy négyfős család, ahol az idősebbb fiúgyermek (21 év alatt) a hasonló korú barátnőjét is el szeretné hozni a nyaralásra, akkor bátran megteheti, és így is érvényes lesz a kedvező családi tarifa.  Így a teljes “családunkat” biztonságban tudhatjuk.

Természetesen ez az "ingyenes plusz szolgáltatás" nem csak a tengerpartra utazókra érvényes, hanem a világ bármely területére is, ahová az utasbiztosításunk érvényes. Napi egy kávé áráért ne kockáztassunk, inkább legyen nyugodt és élményekkel teli a nyaralásunk.

Komplex utasbiztosítás, pótdíjak nélkül?

Ön egy tudatos utazó, aki szeret előre gondoskodni utasbiztosításáról? De elveszik a rengeteg biztosítási termék különféle változataiban? Nem tudja, hogy mikor milyen kiegészítő biztosításokat kössön az útjához? Zavarja, a sok különféle felár, amit az alapbiztosítása felett kell olykor fizetnie?

Mi megértjük, és megoldást kínálunk!

Sokszor oly egyszerűnek tűnik, hogy nyaralásunk előtt csak bemegyünk egy utazási irodába, kötünk egy utasbiztosítást, és onnantól nyugodtan hátradőlhetünk, mert tudjuk, hogy már gondoskodtunk baj esetére.

Igen ám, de honnan is tudhatjuk pontosan előre, hogy a külföldi utazásunk alatt milyen egyéb szolgáltatásokat fogunk igénybe venni, vagy milyen kárunk keletkezik és hogy arra megfelelő-e az utasbiztosításunk.

A Mondial Assistance a világ egyik legnagyobb utasbiztosítójaként 67 éves tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezve, a fenti kérdésekre válaszul, már évekkel ezelőtt elkészítette az Őrangyal utasbiztosítást, melyet előszeretettel kötnek utasaink:

 • nem tartalmaz sem időskori sem pedig egyéb kiegészítő szolgáltatásra vonatkozó pótdíjat, pl. télisport felár, műszaki cikk, sporteszköz,....stb.
 • egyszerre nyújt fedezetet nyári és téli utazásokhoz, extrém sportokhoz, hajóutakhoz Európán belül vagy az egész világra egyaránt,
 • számtalan plusz kényelmi és kárenyhítő szolgáltatásával évről évre egyre több utas elismerését nyertük el

Mennyire fontos a megfelelő felelősségbiztosítás külföldi utazásunk alatt?

E szó hallatán sokan elgondolkozhatnak azon, mit is jelent a Felelősségbiztosítás. Hogyan lehet biztosítani a felelősségünket? Tulajdonképpen miért is van rá szükség?

Nyugati országokban szinte már természetes, hogy az emberek nem csak az életüket, a lakásukat vagy egyéb használati tárgyaikat biztosítják, hanem arra is gondolnak, hogy mi történik akkor, ha valakinek kárt okoznak a vagyontárgyukban vagy akár a testi épségükben. Ezért kötnek sokan Felelősségbiztosítást, hogy a másik félnek okozott személyi és tárgyi károkra a biztosításuk fedezetet nyújtson. Ez a mi hétköznapjainkban sajnos még nem igazán terjedt el...

De mi van abban az esetben, ha külföldre utazunk?

Ilyenkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az utazásunk és pihenésünk alatt éppen mi okozzunk kárt akár az utcán, vagy a lefoglalt hotelben valakinek a vagyontárgyában vagy épp a testi épségében. Sokszor el sem tudjuk képzelni, hogy akárcsak egy egyszerű séta során, a megbotlásunk következtében egy elszakított táska, egy összetört fényképezőgép vagy egy parkoló jármű megkarcolása is, azonnal több százezer forintos kiadást jelenthet, mert a kárt a másik fél részére nekünk kell megtérítenünk épp úgy, mint azokat a költségeket is, melyet a szállásadónk számolhat fel nekünk a létesítményben okozott károkért. Nem beszélve azokról a másnak okozott személyi sérülésekről, melyek igen könnyen akár több milliós összegre is rúghatnak...

A Mondial Assistance utasbiztosító ezért is tartja fontosnak felhívni a figyelmet arra, hogy olyan utasbiztosítást kössünk ha külföldre utazunk, melyben magas a Felelősségbiztosítás összege, így ha bekövetkezik a baj, akkor a biztosító fedezi a felmerülő költségeket, és a nyaralásunk nem változik egy életen át tartó rémálommá!

Aktív, sportos nyár - földön, vízen, levegőben!

A nyári hónapokban sokan választjuk aktív pihenésként a hullámlovaglást, a banánozást vagy a bátrabbak akár a kitesurfot, ám ezek a sportok veszélyt is rejthetnek magukban. De megnyugodhatunk, Őrangyal utasbiztosításunk az egyre népszerűbb vizisportokra is kiterjed, ráadásul felár nélkül!

Az Őrangyal utasbiztosítás eddig is megfelelő védelmet nyújtott, ha Ön családjával tengerparti nyaralása közben búvárkodni készült (pl. szükség esetén hiperbár kamra kezelés), vagy tengeri hajóút keretében tervezte felfedezni a világot (pl. helikopteres kimentés a nyílt tengeren hajózó oceánjáróról pl. vakbél gyulladás esetén). Fedezetet nyújt a következő vízi sportokra is: búvárkodás (40 m-ig), surf, kitesurf, windsurf, parasailing, motorcsónakkal vontatott “banán" és gumitömlő, vízisí, vitorlázás, tengeri kajak, jetski.

Nagy előnye az online köthető Mondial terméknek az is, hogy az Őrangyal biztosítási fedezetei a legtöbb hobbi jellegű, azaz egyéni kikapcsolódás, üdülés céljából magánúton szervezett aktív sportolási tevékenységre - pl. vizitábor, foci suli, iskolai táborok, maraton, stb - kiterjednek. Ugyanakkor ez a klasszikus, az átlagos utazóknak, nyaralóknak megfelelő biztosítási termék is  kizárja a hivatásos sportolókat, azokat, akik sportolókként keresik kenyerüket.

Őrangyal termékeink

Komplett védelem utazása alatt. Testreszabott teljeskörű védelem egy nyugodt, stresszmentes utazáshoz. Választhatóan európai vagy Európán kívüli utazásokon érvényes. Az ajánlatunkat képező utasbiztosításokat pontosan az utasok szükségleteihez illetve a turizmus terén létrejött legújabb fejleményekhez igazítjuk. Külön szolgáltatásunkat képezi, hogy az asszisztencia-központok a nap 24 órájában állnak ügyfeleink rendelkezésére, magyar nyelven is. Szükség esetén az utasok ezen központokhoz fordulhatnak problémáikkal, ahol az anyanyelvükön nyújtanak nekik megfelelő segítséget. (Őrangyal, Őrangyal Mini, Autó-motor asszisztencia, Éves utasbiztosítás 3in1)

Kellemes utazást és vigyázzon Önre és családjára is a Mondial Assistance Őrangyala!

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.