Utasbiztosítás

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Biztosítási védelem világszerte, bárhol, bármikor – az Önök biztonságáért. Az elmúlt évtizedek alatt a Mondial Assistance az utasbiztosítások szakavatott szolgáltatójává vált Európaszerte és az egész világon.

Hónapokkal előre megtervezzük nyaralásunkat, nagy izgalommal készülünk rá, és természetesen szeretnénk, ha vágyott vakációnk remekül sikerülne. Egy váratlan baleset vagy betegség – főleg külföldön – azonban igazi rémálommá teheti üdülésünket. Megéri tehát utasbiztosítással útra kelni, azzal a tudattal elindulni, hogy vészhelyzetben is van hátországunk, számíthatunk biztosítónk segítségére.

Nem számít, hogy milyen messze, milyen hosszan, vagy milyen gyakran utazik, a Mondial Assistance online utasbiztosításai között megtalálja az Önnek legkedvezőbbet. Választási lehetőségek:

Utasbiztosítás külföldi egyéni utazáshoz

Egészségügyi védelem -100 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 400 000 Ft
Balesetbiztosítás - 4 000 000 Ft

Utasbiztosítások megtekintése

890 Ft-tól  

 DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás családi utazáshoz

Egészségügyi védelem -200 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 800 000 Ft
Balesetbiztosítás - 4 000 000 Ft

Utasbiztosítások megtekintése

295/fő Ft-tól*

DÍJSZÁMÍTÁS

Útlemondási Biztosítás

Optimális védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha közbejönne valami.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Útlemondási biztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Éves utasbiztosítás

Amivel 1 évig biztonságban utazhat!

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft

Utasbiztosítások megtekintése
DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás rövid európai utazáshoz

Egészségügyi védelem - 25 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Balesetbiztosítás - 2 000 000 Ft

Utasbiztosítások megtekintése

510 Ft-tól

DÍJSZÁMÍTÁS

Autó-motor asszisztencia

15 alatti, akár 9 üléses járművekre, motorokra is, önrész nélkül. 

GK hazaszállítás - 400 000 Ft
Helyszínijav/szervízbe száll.-100 000 Ft

Autó-motor asszisztencia megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

Utasbiztosítás diákoknak, csoportoknak egészen 50 főig

Egészségügyi védelem -100 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 4 00 000 Ft
Balesetbiztosítás - 4 000 000 Ft
  
Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

Az utasbiztosítás mit tud és mit nem?

Ám  tudnunk kell, hogy az utasbiztosítás nem terjed ki minden lehetséges, segítségért kiáltó eseményre. Nem mindnyájan vagyunk tisztában az utasbiztosítások természetével: azaz, hogy elsősorban váratlan, előre ki nem számítható, csak bizonyos biztosítás feltételeknek megfelelő sürgősségi esetekben nyújt kizárólag sürgősségi segítségnyújtást. A biztosító által fedezett úgynevezett „biztosítási események” maguk is többféle feltétel meglétéhez kötöttek: ezeket alaposan meg kell ismernünk, hogy esetleges káresemény bekövetkeztekor tudjuk, hogy mire számíthatunk. Summa summárum: az utasbiztosítás sohasem teljes körű és számos feltételhez kötött, a biztosítók sehol sem vállalják egy utazás valamennyi lehetséges kockázatát. Amit viszont vállalnak, abban számíthatunk rájuk.

Nem elég az utasbiztosítást megkötni, a feltételekre is fontos odafigyelni!

Sok kellemetlen meglepetéstől óvhatjuk meg magunkat a teljeskörű tájékozódással. Fontos, hogy utasbiztosításunk megkötése előtt alaposan tanulmányozzuk biztosítási feltételeket, s ha bizonytalanok vagyunk, hogy a mi egyedi esetünkre mi vonatkozik és mi nem, akkor még vásárlás előtt a biztosító ügyfélszolgálatánál tájékozódjunk konkrét lehetőségeinkről. Ha valakinek például bármilyen betegsége van, vagy nem biztos abban, hogy ami egészségügyileg vele megtörténhet az vajon adott esetben biztosított vagy nem biztosított eseménynek számítana-e, milyen feltételek vonatkoznak rá, mindenképp forduljon személyesen a biztosító tanácsadóihoz. Igy a biztosításkötés valamivel időigényesebb, viszont az utazót sem éri majd kellemetlen meglepetés.

Léteznek klasszikus kizáró okok ugyanis, amikor a biztosítók nem fizetnek, vagy eleve nem is kötik meg a szerződést. Ide tartozik például a háború,  terrorista támadás, nukleáris sugárzás, meglévő betegségek, súlyosan ittas állapot vagy kábítószer hatása miatt keletkezett károk, a terhességgel kapcsolatos bizonyos események, a versenyszerű sportolás, az extrém sportok, a búvárkodás bizonyos esetei. A poggyászbiztosításnál ki szokták zárni a kockázatból a nemesfémeket, gyűjteményeket, a nagyon értékes tárgyakat.

Gyakori problémák

  • Általában nem köthető biztosítás érvényes magyarországi betegbiztosítás (TB) nélkül,
  • Nem biztosított az a betegség, amely már az utazás előtt fennállt,
  • A poggyászbiztosítás általában nem terjed ki nagyobb értéket képviselő tárgyakra, készpénzre, sporteszközökre, stb. sem.

Esetleges poggyászkároknál sokkal komolyabb anyagi terhet jelenthet, drámai helyzeteket hozhat létre, ha hazánktól távol megbetegszünk, vagy baleset ér bennünket. Például  egy tengeren túli kórházi kezelés, hazaszállíttatás hihetetlenül sokba kerülhet, milliós adósságokat halmozhatunk fel. Különösen fontos tehát, hogy utasbiztosításunk megkötésekor egészségügyi állapotunkat helyesen mérjük fel, illetve, hogy biztosíthatóságunkat, ennek feltételeit szakemberrel beszéljük meg.

Az utasbiztosítás sajátossága miatt nem térülnek azok az események melyek társadalombiztosítás hatálya alatt térülnek. (Azaz a biztosítási védelem ebből a szempontból az ország elhagyásától, Magyarországra történő visszaérkezésig tart. Egyéb, például baleseti szolgáltatások érvényesek lehetnek az utazás megkezdésétől a hazaérkezésig is.)

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.