Adriára fel! – Az UNESCO vitorlástúra

Dubrovnik – Rogač

Ha a kultúra szerelmeseiként horvátországi nyaralásunk során sem akarunk e kedvtelésünkről lemondani, akkor a horvát kultúrát fedezzük fel másképpen! Különleges élményre számíthatunk, ha adriai üdülésünkhez apartman vagy szálloda helyett inkább egy vitorlást választunk. Irány a tenger!

A tömeges parti turizmus miatt ilyenkor amúgy sem feltétlenül érdemes állandóan szárazföldön tartózkodni. Az Adria öblei kiváló horgonyzóhelyet biztosítanak az önellátásra berendezkedett hajózóknak, így a friss élelem beszerzésére is elég lehet csupán néhány naponta kikötni.

Az adriai vitorlás túrák egyik különlegessége az UNESCO vitorlástúra. Ez az adriai vitorlás útvonal  a tengerpart mentén, s a horvát szigeteken egyaránt bővelkedik páratlan, az UNESCO Világörökség részét képező kulturális emlékekben, illetve csodálatos természeti tájakban, melyek feledhetetlen formában ötvözik kultúra és természet szépségeit.

Az egyhetes UNESCO vitorlástúra útvonala:

  • Elsőnap: A szépséges Dubrovnik! Itt tölthetjük az egész napot és felkészülhetünk a másnapi vitorlázásra.
  • Második nap: Kihajózás Dubrovnikból és  érkezés Šipan kikötőjébe.
  • Második nap: Šipanból  Ston érintésével Prožura kikötőjébe vitorlázunk, ami Mljet-nél található.
  • Harmadik nap: Prožurából indulunk Pomena felé, végül Korčulára érkezünk.
  • Negyedik nap: Korčuláról Šćedróba hajózunk, majd a napot Palmižanában zárjuk.
  • Ötödik nap: Palmižanából kihajózva horvátországi nyaralásunkat Hvar meglátogatásával folytatjuk, este Stari Grad-ban próbálhatjuk ki a horvátországi gasztronómia fogásait.
  • Hatodik nap: Stari Grad-ból  Blacára megyünk: Brač, majd végül Rogač-ba érkezünk.
  • Hetedik nap: Rogač bejárásával ér véget az UNESCO horvátországi vitorlástúra programja.

Forrás és további információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.