Akadálymentes Berlin - Az élhető város

Akár üzleti, akár magánúton: A fogyatékkal élők vagy mozgáskorlátozottak számára Németország sokféle lehetőséget kínál pihentető szabadság eltöltéséhez vagy egy sikeres üzleti út lebonyolításához. Berlin, Németország legnemzetközibb városa  a fogyatékkal élő látogatók egyik mekkájaként is ismert.

Az elmúlt években a város igen jelentősen  megkönnyítette az utazást a fogyatékkal élők számára. Akadálymentesített vasútállomások és buszok állnak a kerekesszékesek rendelkezésére, s az újonnan épült közintézményekben, mint például a mozikban, színházakban, bevásárló központokban is biztosított az akadálymentes hozzáférés ezen intézmények egész területére. Továbbá, a fogyatékkal élők létrehozták saját projektjeiket is, mint például színházi csoportokat, kávézókat, klubokat és különböző önsegítő csoportokat, melyeket támogatást és információkat a fogyatékkal élő helybéliek és a látogatók, valamint a nem fogyatékkal élők számára.

Akadálymentes közlekedés

Berlin tömegközlekedési rendszere nagyon kényelmes az utazó mozgáskorlátozott emberek számára. 51 és 118 földalatti  és metró állomáson találhatók liftek és rámpák a peronok megközelítését megkönnyítendő. A berlini tömegközlekedési hatóság, (BVG) több mint 40 metróállomást látott el hullámos felületű jelzőcsíkokkal, melyek jelzik a peronok szélét.

Az közösségi közlekedésben résztvevő új buszokat leereszthető rámpával szerelték fel, hogy kényelmesebb hozzáférést biztosítsanak a kerekesszékeknek és más segédeszközöknek. Ezek a rámpák a buszok középső ajtajánál találhatók és több mint 100 buszjáraton találkozhatunk velük.

A Német Vasút mobilitás szolgálata non-stop telefonos információ szolgáltatással áll a vasúttal utazók rendelkezésre. Emellett sok városban a helyi tömegközlekedésben - a buszokon és vasutakon -  a személyzet a beszállásnál segítséget nyújt a mozgáskorlátozott utasoknak, előzetes bejelentés alapján pedig kísérőt is biztosít. Aki pedig autóval közlekedik, az például a fogyatékkal élők, illetve sofőrjeik számára fenntartott speciális parkolók kényelmére számíthat. Így az út a szállodáig, a nevezetességig vagy a kongresszusi központba gyorsan megtehető.

Akadálymentes Szállás

Miután megérkeztek, a mozgáskorlátozott utazók örülnek sok akadálymentes szállásnak,

A DEHOGA (Német Hotel és Étterem Szövetség) szerint az alábbi szálláshelyek felelnek meg a mozgáskorlátozott vendéget számára előírt akadálymentesítési szabványoknak További információért kérjük, forduljon az egyes szállodákhoz, vagy forduljon saját honlapjukhoz.

Akadálymentes szállások Berlinben:

Come to Germany

Akadálymentes Éttermek

Berlin számtalan, általában fogyatékos-barát bár, kávézó és étterem akadálymentesített, s könnyen megközelíthető kerekesszékkel. Kérjük, forduljon szállodája, szállása munkatársaihoz konkrét környező étkezési lehetőségeket illetően.

További információ:

Come to Germany

Akadálymentes művészet és kultúra

Aki utazik, szeretne élményekkel gazdagodni: Ehhez sok német város és régió speciális kínálatot állított összes a fogyatékkal élő vendégek számára. Itt mindenki talál magának valamit. A berlini kultúra, ugyanolyan sokoldalú és sokszínű, mint maga a város. Élen a zene, a művészet és életmód trendek, Berlinben a mozgáskorlátozottak is kiemelkedő múzeumi, színházi és zenei élményekben részesülhetnek.

További információ:

Come to Germany

Akadálymentes vásárlás és egyéb lehetőségek Berlinben

Berlinben, a jól ismert bevásárló sugárutak, mint a Kurfürstendamm vagy Friedrichstrasse csábítanak a sétára, kirakatnézegetésre, s a kávézókban időzésre. Minden berlini kerületnek van saját bevásárló központja, utcai bolha-, és antikárú piaca, ahol jó vételek garmadájára vadászhatunk.

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.