Fantasztikus stadionok - A brazil foci vb helyszínei

Lássuk az arénákat, amelyek egy hónapon át menny-pokol élményekkel kápráztatják el a labdarúgás szerelmeseit. A 2014-es foci vb-én a 2016-os nyári olimpia helyszíne, Rio de Janeiro, valamint Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador da Bahia, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife stadionjaiban rendezik a torna mérkőzéseit. Azért a meseszép brazil tájakról, látnivalókról se feledkezzünk meg!

A futball a brazilok első számú szerelme. Bár sok más sport – a Forma–1, a szörfözésnek, a brazil jiu-jits –, a tánc és a rockzene sem a futottak még kategóriájába tartozik - a Riói Karneválról nem is szólva – egyikük sem örvend akkora népszerűségnek, mint a brazil futballsztárok tucatjai. Köztük is legnagyobb sztár a focinak köszönhetően utcagyerekből sportminiszterségig jutó Pelé, akinek neve egyet jelent a brazil futballal. A labdarúgó világbajnokság természetesen kiváló lehetőség Brazília csodás természeti adottságai, kultúrája megízlelésére is.

Június 12-én kezdődik Brazíliában a futball-világbajnokság, amelynek nyitómérkőzését az ország legnagyobb városában, Sao Paulóban, a döntőjét pedig egy hónappal később, július 13-án vasárnap Rio de Janeiróban játsszák. Brazíliában óriási városok vannak, a két legnagyobb település Sao Paulo 11,2, valamint Rio de Janeiro 6,3 millió lakossal. De a sorban következő négy városnak is – köztük az ország középpontjában lévő Brazíliavárosnak is – már 2,5 millió fő körüli a lakossága. További tizenegy város pedig jóval 1 millió fő feletti lakossággal bír. Ezekben a nagyvárosokban, szerte az országban, pontosabban tizenkettőben, tizenkét hatalmas futballstadionban rendezik meg a foci vb mérkőzéseit.

A labdarúgó-világbajnokságok immár 80 éves története során számos mérkőzést játszottak le extrém időjárási feltételek mellett. Ez várhatóan Brazíliában sem less másként. A mérkőzésekre 12 különböző stadionban kerül sor, melyek akár több mint 3000 kilométerre is lehetnek egymástól. Az ország hatalmas területéből adódóan Brazília több éghajlati övbe és négy időzónába esik. Az Amazonas-medencében egyenlítői az éghajlat, meleg (27 C), állandóan páradús levegővel. Az ország észak-keleti részén december és március között heves esőzések vannak, máskor viszont időszakos szárazság sújtja a területet. Brazília többi részén egy nedves, csapadékos és egy szárazabb időszakot (tél) különböztethetünk meg. Az előbbi decembertől áprilisig tart, míg az utóbbi júniustól augusztusig.

S nem feledkezzenek meg az utasbiztosításról sem. Indulás előtt még akár egy nappal is megköthetik a Mondial Assistance zászlóvívő Őrangyal utasbiztosításainkat, melyeket -- egyedülálló fedezeteivel, kitűnő ár-érték arányaival és szolgáltatásaival – különösen a tengerentúli, illetve hosszabb utakra ajánlunk Önöknek. Az Őrangyal csomagjainkat online, illetve a Mondial Assistance partnereinél, azaz utazási irodákban is megvásárolhatják.

Forrás és további információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások családi utazáshoz


Minőségi családi utasbiztosítások teljsekörű védelemmel, akár útlemondási védelemmel vagy autó-asszisztenciával egy nyugodt családi nyaraláshoz - utazáshoz

Családi utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.