Magellán nyomdokain - 118 nap alatt a Föld körül

A világkörüli hajóút életre szóló élmény. Emberemlékezet óta megvan a mélyen gyökerező vágy az emberiségben, hogy megtudja mi van a horizonton túl.

A világkörüli hajóutak egyszeri útrakeléssel a világ valamennyi csodáját élményközelbe hozzák.  Egy ilyen hajóút minden földrészt érint, s felfedező utunk során Földünk számos világhírű természeti, történelmi és építészeti nevezetességével ismerkedhetünk meg. 

A világjáró turistahajók hagyományosan minden év januárjában rajzanak  ki nyugat felé tartó útvonalaikon, s akár négy hónapot is hajózva április elején térnek vissza. Ez igen hosszú idő, a többhónapos tengeri kalandozást mégis sokan választják. Ám a tengeri vándorlás kéthetes illetve kéthónapos részletekben is elérhető ha időnk, s pénztárcánk nem teszi lehetővé a világ egyszeri teljes körülhajózását.

A világkörüli hajóutak hagyománya 1923-ra nyúlik vissza, amikor a Cunard hajózási társaság Lanconia nevű hajója 130 napos útja során 22 kikötőt keresett fel.

A világkörüli hajóutak mai utasai gyakran  mások mint amilyennek hagyományosan gondolnánk őket. Találunk köztük üzletembereket, akik távmunkában is tudják cégüket működtetni, s egész családokat, akik gyermekeik magántanárait is magukkal viszik az útra. Korábban a tengeri turistákról az a kép élt, hogy idős emberek üldögélnek a hajó fedélzetén meleg plédekbe burkolózva. Ezzel szemben a mai tengerjáró utas egyre inkább aktív és útjának tevékeny részese akar lenni.

A világkörüli út fő vonzereje abban rejlik, hogy számtalan távoli uticél válik kényelmesen elérhetővé. Kiküszöbölhetőek a más utazási formákkal óhatatlanul együttjáró kellemetlenségek mint például a zsúfolt repülőtéreken való hosszadalmas sorbanállások vagy fárasztó biztonsági ellenörzések, csomagok keresése, cipelése, stb. Az egzotikus helyszínek bebarangolása után pedig vissza lehet térni a hajóra, ahol vacsora és sokféle szórakozási lehetőség várja vendégeit.

Világkörüli hajóutak: 2014

Már most is lehet jelentkezni jövő évi utakra. 2014-re hét tengerhajózási társaság kínál világkörüli utakat: a Crystal, a Cunard, a Holland America, a P&O, a Princess, a Regent, valamint a Silversea.

Íme a fenti hét társaság 2014-es világkörüli hajóút kínálatának listája:

 • 2014 January 4: 113-napos „Grand” Világkörüli út, Holland America (Fort Lauderdale-ből oda és vissza). A Panama-csatornán áthalad, de a Szuezi-csatornát nem érinti.
 • 2014 Januar 4: 109-éjszakás Világkörüli út, P&O's Aurora (Angliából oda és vissza). A Panama-csatornán és a Szuezi-csatornán egyaránt áthalad.
 • 2014 január 6: 113-napos világkörüli út, Silversea ( egyirányú, Los Angelestől Barcelónáig).
 • 2014 január 7: 112-éjszakás Ázsiai Nagy Kaland, P&O's Adonia( oda-vissza út, Angliától az Indiai- és a Csendes-óceánig).
 • 2014 január 10: 92-éjszakás világkörüli út, P&O's Arcadia, (oda-vissza út Angliából kihajózva a hagyományos útvonalat követve).
 • 2014 január 10: 119-napos világkörüli út, Cunard Queen Mary 2, (oda-vissza út az angliai Southamptonból kihajózva. Afrika, Ausztrália, Ázsia, a Közel-Kelet és a Földközi-tengeri térség meglátogatása).
 • 2014 január 10: 118-napos Queesn Elizabeth Világkörüli út, Cunard Queen Elizabeth,  (oda-vissza út az angliai Southamptonból kihajózva. Követi a Panama- és Szuezi-csatornát is érintő hagyományos útvonalat).
 • 2014 január 12: 94-napos világkörüli út, Cunard Queen Victoria, (oda-vissza út, kihajózás: Fort Lauderdale, Florida. Útvonal: Dél-Amaerika, Dél Csendes-óceáni térség, valamint Ausztrália).
 • 2014 január 18: 89-napos világkörüli út, Crystal Serenity, (egyirányú út, Los Angelestől Londonig).
 • 2014 január 20: 100-napos világkörüli út, Pacific Princess (egyirányú út, Fort Laurderdale-től Athénig). A Panama- és Szuezi-csatornán áthajózva a hagyományos útvonalat követi.
 • 2014 február 17: 136-napos „Legendás Csodák” világkörüli út,  Seven Seas Voyager, (egyirányú út Aucklandtől Angliáig. Fedezze fel Ausztárliát, Ázsiát, Indiát, a Közel-Keletet és Európát). 

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Útlemondási biztosítások


Optimális védelem előre nem várt eseményekre az utazás előtt vagy alatt. Online köthető, utasbiztosítással vagy anélkül.

Útlemondási biztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.