Télapó kerestetik! Mikulásfalva, Napapiiri

Lappföld, Finnország

Hagyomány évvégi meghitt ünnepeinket otthonunkban, bennsőséges családi, baráti körben tölteni. Ám vannak varázslatos helyek, melyekért kifejezetten Karácsonykor érdemes útrakelni!

Ilyen az Északi-sarkkörön fekvő lappföldi Napapiiri, Európa “Mikulásfővárosa”, a finn Mikulás Joulupukki világhíres “telephelye”, ahová különleges Télapóvarázsáért decemberben sokezer európai zarándokol el. A Télapófalvaként is ismert Napapiiri, s Télapó-park is feledhetetlen karácsonyi élményeket kínálnak az egész családnak.

A számos kultúrkörben jól ismert Mikuláslegendát különböző korok és kultúrák egyvelege teremtette meg. A finn Joulupukki, az "igazi Mikulás" egy kis faluban, a Korvatonturin, azaz a Fül-hegyen található Napapiiriben lakik. A Fül-hegy mélyén titkos játékkészítő manufaktúra búvik meg. A nyuszifülre hasonlító kopár hegyoldalon keresztül fülel a Mikulás egész éven át, hogy az ajándékra áhitozó gyerekek jók voltak-e avagy rosszak?

Csodálatos ez a hely, mely teljesen elvarázsol gyermeket, felnőttet egyaránt. Mintha egy mesevilágba lépnénk be, ahol felnőttként is újra felidézhetjük gyerekkorunk téli ünnepeinek mesés hangulatát.   A Télapóval való talakozás pedig felejthetetlen élmény lehet különösen kisgyermekeink számára. A finn gyerekek már december elejétől találkozhatnak Joulupukkival Helsinkiben, ahogy rénszarvasok vontatta szánján járja az utcákat.

A finn Mikulás lakhelye 1985 óta rendszeresen látogatható;  a Rovaniemi városától tíz km-re északra fekvő Napapiirit Mikulásfaluvá nevezték ki, irodát és postahivatalt rendeztek be, ahová egész évben várják a gyerekek leveleit és a látogatókat. Itt halad át az Északi-sarkkör, amely már önmagában is egy varázslatos hely, melyen túl kezdõdik a nyári napfordulótól téli napfordulóig, a le nem nyugvó, illetve fel nem kelõ nap világa.

Az idelátogatók számára rénszarvas, husky- és hómobil szafarikat is szerveznek. A sportolni, mozogni vágyókat közeli sípályák és túraútvonalak csalogatják. A Christmas House étterem és kávézó lapp és nemzetközi konyhával várja Mikulásfalva elcsigázott, éhes vándorait. A Mikulás-postától nem messze pedig a Syvasenvaara Fell hegybe vájt Mikulás Park hivogatja vendégeit, plazával, játszóházzal, multimédiás Mikulás-bemutatóval, jégbárral, és szánkózási lehetőséggel.

A finn Mikulás elérhetőségei:

Mikulásfalva Napapiiri FIN-96930

Tel. +358-16-362 255 / Fax +358-16-362 007

E-mail: santa.claus@santaclausoffice.fi

Honlap: Santa Claus Office

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.