Top 5 űrturisztikai desztináció

Évszázadokig elképzelhetetlen volt, ám néhány éven belül valósággá válhat:  a világűrt turisztikai desztinációként választó magánutazások. Szinte bárki lehet űrturista, tehet űrsétát, ha  részt vesz az utját megelőző felkészítő tréningen, és aki finanszírozni is tud egy ilyen életreszóló élménnyel kecsegtető kalandos utazást.

Egészen a közelmúltig az űrutazás néhányszáz szerencsés repülni akaró kiváltsága volt, akik hosszú évek kemény munkájával készültek a nagy felfedező kalandra. Ám néhány éven belül a tudomány többé már nem sajátíthatja ki a maga számára, hiszen a turisztikai kínálatban már meg is jelent a világűr, mint lehetséges utazási célpont. Alább bemutatunk az űrutazáshoz kapcsolódó 5 desztinációt, melyek leendő űrturistáknak, illetve a gravitáció közelségéhez továbbra is ragaszkodó érdeklődöknek egyaránt izgalmas élményekkel szolgálnak.

1. Kennedy Űrközpont, Amerikai Egyesült Államok

A Florida állambeli hires Cape Canaveralnek (Canaveral-foknak) nevezett félszigeten elhelyezkedő űrközpont az amerikai űrlétesítmények doájenje. Innen indult útjára a Mercury, Gemini és az Apollo űrprogram, illetve a különféle űrrepülő programok is. Itt Ön is szemtanúja lehet az űrtörténelemnek.  A Kennedy Űrközpont látogatói számára több múzeumot  is létesítettek, melyeket buszközlekedés köt össze, így a látogatók többféle helyszínre is eljuthatnak.

2. Bajkonur Űrközpont (Kozmodrom Bajkonur), Kazahstan

A Bajkonur Űrközpont, melynek területét az Orosz Szövetségi Űrkutatási Ügynökség bérli a világ legrégebbi űrközpontja. Innen indították az első műholdat 1957. október 4-én (Szputnyik–1), és az első embert (Jurij Gagarin) a világűrbe 1961. április 12-én (Vosztok–1). Jelenleg innen indulnak a Nemzetközi Űrállomásra az orosz Progressz és Szojuz űrhajók. Űrmúzeumán kívül  el lehet látogatni azokhoz a létesítményekhez is, ahol a rakétákat az űrmissziókra előkészítik, illetve magukat a rakétákat is meg lehet tekinteni.

3. Csillagváros, Oroszország

A Jurij Gagarin Űrhajós Kiképző Központnak otthont adó kisváros, Moszkvától 25 km-re. A Hidegháború idején a civilektől teljesen elzárt Központ ma vezetett látogatásokat kínál az érdeklődőknek, saját bevásárlóközponttal, postahivatallal és vasútállomással rendelkezik. A kozmonauták szállás, illetve kiképző körletei továbbra sem látogathatóak, ugyanakkor fantasztikus Űrmúzeum várja vendégeit húszezer kiállítási tárggyal, többek közt űrruhákkal, űrjárművekkel, sokféle, Gagarinhoz kapcsolódó emléktárggyal.

4. Nemzetközi Űrállomás

A Nemzetközi Űrállomás egy alacsony Föld körüli pályán keringő űrállomás.
Az űrállomás 2000 óta működik állandó emberi jelenléttel, legalább kétfős személyzettel. Az űrben állították össze, s építése továbbra is folyamatban van. A Nemzetközi Űrállomás az USA, Oroszorszég, Japán, Kanada, s az Európai Űrhatóság közös projektjeként a világűr felfedezésének új, az együttműködésen alapuló korszakát fémjelezheti. Szeretné meglátogatni? Dennis Tito-nak, a világ legelső űrturistájának húszmillió dollárjába került egy hét napos és 22 órás tartózkodásért a Nemzetközi Űrállomáson.

5. Spaceport America, Amerikai Egyesült Államok

A Virgin Galactic légikikötője, a Spaceport America Új Mexikó-ban található. A rendszeresen induló utasszállító űrjárat várhatóan 1-2 éven belül rajtol. Addig is: nem árt elkezdeni összegyűjteni a 200 000 dolláros (47,4 millió forint) jegy árát.

Forrás és további információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Útlemondási biztosítások


Optimális védelem előre nem várt eseményekre az utazás előtt vagy alatt. Online köthető, utasbiztosítással vagy anélkül.

Útlemondási biztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.