Verdi-maraton Milánóban

Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából az olasz zeneszerző művei állnak a középpontban a milánói Scala 2013-14-es évadjában. A világhíres operaház október 10-én Verdi-különleges zenei maratont indított útjára, melnynek során több mint nyolcvan Verdi-program követi egymást egészen január 27-ig, Verdi 1901-ben bekövetkezett halálának napjáig. Az opera szerelmesei egy néhány napos városlátogatás során különleges zenei csemegében részesülhetnek.

Verdi szülőhelyén, az emilia-romagnai Parma melletti Roncole di Bussetóban ünnepi bélyeget adtak ki a település leghíresebb szülöttjének emlékére. Boldog születésnapot, maestro! címmel jelent meg a programokat tartalmazó www.giuseppeverdi.it honlap is, amelyen egyenesben követhetők a különböző események és Verdi-részletek is hallhatók.

A turistacsalogató Milánó az olasz divat, a foci és az operamuzsika fellegvára.  Elegáns és lenyűgőző hangulatú metropolisz  operájával, konyhájával, reneszánsz kastélyaival és templomaival, ahol Leonardo da Vinci freskóit is megtalálhatók -- a művészet rajongóinak legnagyobb örömére. Milánó (olaszul Milano, lombardul Milan) Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió székhelye, egyúttal Olaszország második legnagyobb és legmodernebb városa, a régi ipari központja.

Bár minden megtalálható itt, ami a régiségeket kedvelők számára vonzó lehet, egyre inkább előtérbe kerül a modernitás, a fényűző éttermekkel, neves divattervezők boltjaival és vásárlásra csábító üzleti negyedekkel. Milánó nem hagyományos turistaparadicsom, ám a zenei élményen túl érdemes belekóstolnunk abba is, hogyan élik mindennapjaikat az olasz közép- és felső osztály tagjai.

Forrás és további információ:

Nyitókép: Getty Images

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.