Híres magyarok nyomában Párizsban

2013. október 15 - 2014. január 5. (Musée d'Orsay, Párizs)

A világ egyik leghíresebb kiállítási helyén, a párizsi Musée d’Orsay ötödik emeleti kiállítótermében október 15-én nyílt meg és három hónapig látogatható az Allegro barbaro, Bartók Béla és a magyar modernizmus 1905–1920 című kiállítás, mely csúcsrendezvénye a korabeli magyar művészet, s főként festészetünk európai bemutatkozásának. főszereplők: Bartók, Ady, Rippl-Rónai és a Nyolcak.

A Musée d’Orsay a modern zeneművészet nagy neveinek (Mahler, Debussy) már több eseményt is szentelt – ezt az elképzelést követi ez a kiállítás is, mely alkalmat kínál arra, hogy Bartók (1881-1945) világát a francia közönség is megismerhesse, méghozzá a magyar kultúra- és művészettörténet egy különösen gazdag időszakában. A 20. század kezdetén a magyar zene- és festőművészet egyazon szellemiségben találkozik: a szakítás és az újítás bűvöletében. Az európai avantgarde úttörőiként mindössze néhány év alatt önálló és sajátos nyelvet találnak ki, a modernitás nemzeti hagyományokkal átitatott formáját.

A magyar állami valamint külföldi és hazai magángyűjteményekből származó körülbelül száz festményt a fiatal Bartók, illetve az őt körülvevő zenészek, zeneszerzők, írók, költők, filozófusok és pszichoanalitikusok számos dokumentuma egészíti ki (kották, fényképek, filmek, hangfelvételek stb.). A kiállítás azt a termékeny párbeszédet kívánja újjáéleszteni a zene és a többi művészeti ág között, mely a 20. század eleji Magyarországon létezett.

A kiállítás fővédnökei François Hollande, francia, és Áder János, magyar köztársasági elnökök.

Forrás és további információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Éves utasbiztosítás


Minőségi utasbiztosítás útlemondási védelemmel gyakran utazóknak, üzletembereknek - egyetlen foglalással egy évig biztonságban utazhat!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.