Időutazások - Híres történelmi évfordulók 2014-ben

A történelem szerelmeseit, illetve szereplőit 2014 több hires évfordulós megemlékezés várja számos európai helyszínen. Százezreket várnak az I. világháború kitörésének 100., a normandiai partraszállás 70. és a berlini fal leomlásának 25. évfordulójának megemlékezésein, ünnepségein.

Az első világháború centenáriuma előtt közös eseménysorozattal hajt főt Európa. Az évforduló kapcsán a Lonely Planet is listát állított össze a világháborúhoz köthető helyszínekről, hadszínterekről a nyugati front lövészárkaitól Gallipoliig. Az emlékezés egyik leghíresebb helyszíne Szarajevó: a Latin-híd közelében meggyilkolt Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös elleni merénylet szolgált a világháború kirobbantásának ürügyeként.

Egy másik jelentős évforduló is apropót nyújthat a Franciaországba készülő “történelmi turistáknak” -- a nyugati szövetséges hatalmak normandiai partraszállásának 70. évfordulója. A június 6-i megemlékezés veteránok és az érintett országok kormány-, illetve államfőinek részvételével zajlik, az eseménysorozat azonban egészen augusztus közepéig tart majd. A Robert Capa fotóiról is ismert emlékezetes helyszíneken addig is a normandiai turisztikai hivatal honlapján tehetünk 360°-os virtuális túrát.

A berlini fal ledöntésének ikonikus fotói már a fiatalabb generációk emlékezetében is élénken élnek. Az 1961 augusztusában emelt fal több mint 28 évig állt Berlin megosztottságának szimbólikus és tényleges, kézzelfogható megjelenéseként. A berlini fal összeomlásához vezető eseményeknek jelentős magyar vonatkozása is van: a vasfüggönynek a Páneurópai Pikniket követő fokozatos lebontása jelentős mérföldkőnek bizonyult e folyamatban. A város újraegyesítése óta eltelt 25 évben Berlin arculata óriásit változott, a multikulturális sokszínűség egyik fellegvárává, igazi európai várossá vált. A november 9-i évfordulón több ezer kivilágított, héliummal töltött léggömbből álló, 12 km hosszan húzódó fényinstalláció emlékezteti majd a város lakóit és a látogatókat a negyedszázada történt eseményekre.

Forrás, és további információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.