Narancs-csata - Karnevál Ivreában (Olaszország)

A télvizi zordon zimankó korántsem jelenti azt, hogy az első tavaszi napsugarakig várnunk kellene egy kis bohém vígassággal. A télbucsúztató karneváli bohóságok a legjobb bemelegítés a nyári fesztiválszezonra. Kezdődjék a móka egy kis történelmi narancshajigálással!

Nem a legismertebb, de az egyik legősibb, illetve legélvezetesebb vígasság hírében álló olaszországi fesztivál. Ivreában, a Torinó közelében található olasz kisvárosban a karneváli programok részeként minden évben megtartják a Battaglia delle arance-t, azaz Narancs-csatát. A városka egész lakossága résztvételével  évente megrendezett, naranccsal vívott haromnapos csata az ivrea-i karnevál fénypontja, mellyel a 12.századi zsarnok Ranieri gróf elleni lázadásra emlékeznek. A kegyetlen hűbérúr menyasszonyokkal töltötte kedvét mígnem egyszer Violetta, egy molnár temperamentumos lánya egyszerűen lefejezte. A hagyomány szerint Violetta bátor tette zsarnokság elleni forradalmat lobbantott lángra, mely mai szimbólikus karneváli narancsháború történelmi eredője.

Évente többezer városlakó vesz részt a karneváli narancs-csatában. Kilenc harci csapatba tömörülnek, akik a hagyományos három karneváli napon – vasárnap, hétfő, kedd - át naranccsal dobálják egymást. A karneváli vígasságok húshagyókedd éjszakáján néma felvonulással zárulnak.

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások autós / motoros utazáshoz


Kitűnő választás autóval vagy motorral történő európai utazáshoz. Autó-motor asszisztencia köthető önállóan vagy utasbiztosítással együtt is.

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett.

AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe a párizsi R.C.S-nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) cég leányvállalata.