Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Külföldi utazással kapcsolatos hasznos információk

A megfelelő utasbiztosítás kiválasztásán túlmenően némi körültekintéssel és felkészüléssel zavartalanná tehetjük utazásunkat, külföldi pihenésünket.

Érdemes mindenek előtt a Külügyminisztérium honlapján tájékozódni a tervezett uticél biztoságosságával kapcsolatban. Fontos tudni, hogy bár – sok biztosítótársaságtól eltérően – a Mondial Assistance a legtöbb esetben az esetleges terror cselekmények esetén is fedezetet nyújt és segíti a bajba jutottakat, a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt ún. I. kategóriába tartozó országokba tett utazások során bekövetkező eseményekre nem érvényes a biztosítás. Ilyen országok lehetnek pl. Afganisztán, Észak-Korea vagy Grúzia szakadár területei, ahova a kialakult helyzetre való tekintettel, és a megnövekedett kockázatok miatt egyébként sem javasolt az utazás. Amennyiben az uticélunk a biztonságos kategóriába tartozik – a legtöbb ország szerecsére ilyen - a következő lépés a fekészülés és információ gyűjtés.

Bár nyilván léteznek olyan körülmények, amiket nem láthatunk előre, egy kis utánaolvasással mi magunk lehetünk a saját Őrangyalunk.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány szempontot, tippet, ami hasznosnak bizonyulhat már az utazásunk előtt is, de hozzájárulhat a külföldi feledhetetlen élmények zavartalan megéléséhez is.

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.