Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Utas-, és útlemondási biztosítás megkötésekor vegye figyelembe, hogy azok járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem érvényesek, az ezekből adódó károkat a biztosító nem fedezi. Továbbá, nem biztosítási esemény (azaz pl. nem útlemondási ok a vírustól való félelem). További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Külföldi utazással kapcsolatos hasznos információk

A megfelelő utasbiztosítás kiválasztásán túlmenően némi körültekintéssel és felkészüléssel zavartalanná tehetjük utazásunkat, külföldi pihenésünket.

Érdemes mindenek előtt a Külügyminisztérium honlapján tájékozódni a tervezett uticél biztoságosságával kapcsolatban. Fontos tudni, hogy bár – sok biztosítótársaságtól eltérően – a Mondial Assistance a legtöbb esetben az esetleges terror cselekmények esetén is fedezetet nyújt és segíti a bajba jutottakat, a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt ún. I. kategóriába tartozó országokba tett utazások során bekövetkező eseményekre nem érvényes a biztosítás. Ilyen országok lehetnek pl. Afganisztán, Észak-Korea vagy Grúzia szakadár területei, ahova a kialakult helyzetre való tekintettel, és a megnövekedett kockázatok miatt egyébként sem javasolt az utazás. Amennyiben az uticélunk a biztonságos kategóriába tartozik – a legtöbb ország szerecsére ilyen - a következő lépés a fekészülés és információ gyűjtés.

Bár nyilván léteznek olyan körülmények, amiket nem láthatunk előre, egy kis utánaolvasással mi magunk lehetünk a saját Őrangyalunk.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány szempontot, tippet, ami hasznosnak bizonyulhat már az utazásunk előtt is, de hozzájárulhat a külföldi feledhetetlen élmények zavartalan megéléséhez is.

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.