Új évben új utakon – Mert utazni kell!

2012-ben két világhíres katasztrófa gyakran bukkan majd fel a turizmus hírek szalagcímeiben: a Titanic elsüllyedésének centenáriuma (április 15.), valamint az ősi maja naptár szerinti – állítólagos – világvége (december 21.).

A Titanic katasztrófájáról számos turista csalogató program készül megemlékezni. Két emlék-hajóút is ugyanazt az útvonalat járja majd be, mint ami a Titanic eredeti tervében szerepelt – bár egy sokkal szerencsésebb kimenetellel, míg az észak-írországi Belfastban, ahol a hajót építették hatalmas kiállítási központ, a Titanic Quarter fogadja majd első látogatóit ez év tavaszán.

A maja apokalipszisre összpontosító turizmus marketing kampány a „Mundo Maya” térségben – Mexikó, Belize, Guatemala és Honduras – arra irányul, hogy meggyőzze a napfény szerelmeseit és a hobbi történészeket, hogy az, amit a pesszimisták fenyegető világvégének aposztrofálnak az valójában nem más mint egy új korszak hajnala.

Ám a beharangozott világvége előtt a leendő turistának még a kedvezőtlen gazdasági környezettel is meg kell mérkőznie. Nem véletlenül borúlátóak a várakozások az idei utazásokat illetően. Ám válság ide, válság oda, a kikapcsolódásra, megújulásra, feltöltődésre szükség van. Nem szükségszerű, hogy a külföldi utazás egy vagyonba kerüljön. Pénztárcától függően is lehet élménydús utazásokat előre megtervezni.

S az olcsó utazás is lehet egzotikus – ha megfelelő úticélt választunk. A gazdasági helyzet lehet bármíly lehangoló is, de egy üdülés garantáltan kedélyjavító.

Bár mostanság jóval árérzékenyebbek vagyunk – ám ez korántsem jelenti, hogy automatikusan mindíg a legolcsóbb lehetőségre voksolunk. A többletértéket kínáló csomagtúrák például döntően befolyásolhatják úticélunk megválasztását. Az eurózónán kívüli desztinációk pedig továbbra is rendkívül népszerűek. A szűkös büdzséjű nyaralók növekvő tábora pedig gyakran választja az all inclusive üdüléseket.

2012-ben várhatóan tovább nő a lakáscsere és a kalandos kanapé szörf népszerűsége, mellyel a külföldi szállás teljes költsége kiváltható. E korábban inkább alternatív utazási formának számító üdülési formák nem csak pénztárca kímélőek, de előnyük az is, hogy a kiválasztott országban, városban, vidéken, helybéliként lehet élni, a helyi kultúrával, emberekkel közvetlenebbül lehet ismerkedni, barátkozni. Ha pedig egy többtagú család autóval kel útra, akkor még a csomagtartót is megpakolhatja az üdüléshez szükséges alapelemózsiákkal.

A rugalmasság utazási szokásaink tekintetében vízválasztó lehet a tekintetben, hogy egyáltalán útra kelhetünk-e az idén, avagy sem.

A tavalyi év a forradalmak, a politikai turbulencia éve is volt Földünk számos térségében. Az arab tavasz, a görög nyár, a fukushimai atomerőmű katasztrófa, a nagy thaiföldi árvizek - egyebek mellett – az ezekbe az országokba látogató turisták számának drasztikus csökkenését hozta. A politikai-, és katasztrófasújtotta országoknak – különösen ott, ahol a turizmus gazdasági húzóágazat – életbevágóan fontos, hogy látogatói visszatérjenek. Ezért az idén egyenlőre a korábbiaknál kedvezőbb áron lehet ezekben az országokban üdülni. Végül, de nem utolsósorban: a forint gyengélkedése miatt most különösen érdemes az eurozónán kívüli pénztárca kímélőbb nyaralási lehetőségeket feltérképezni.

Top 10 Eurozónán kívüli üdülőhely

  • Mexikó
  • Törökország
  • Egyiptom
  • Izland
  • Horvátország
  • Kuba
  • Izrael
  • Karib-tenger térsége
  • Dubai
  • Goa, India

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Útlemondási biztosítások


Optimális védelem előre nem várt eseményekre az utazás előtt vagy alatt. Online köthető, utasbiztosítással vagy anélkül.

Útlemondási biztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.