Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Utazási tippek nyaraláshoz

Mit tegyünk, ha baleset vagy betegség ér minket nyaralásunk alatt?

Amennyiben a külföldi utunk alatt baleset vagy betegség következik be és van külön megkötött utasbiztosításunk,  akkor egyszerű a dolgunk, mert csak a segélyhívó telefonszámát kell felhívni, ahol a segélyhívó munkatársai tájékoztatnak a további teendőkről, illetve megszervezik a szükséges ellátást.

A Mondial Assistance 66 éves tapasztalatának és rugalmasságának köszönhetően még egyszerűbb az ügyintézés baleset vagy betegség esetén, abban az esetben, ha a felmerülő költség 90.000 Ft alatt van.

Ebben az esetben – amennyiben Mondial Assistance utasbiztosítással rendelkezünk - ugyanis nincsen bejelentési kötelezettség a segélyhívó felé, tehát saját magunk intézkedhetünk a szükséges ellátásunkról. Ilyenkor természetesen apróbb sérülések ellátására, rutin vizsgálatokra, gyógyszerek vásárlására kell gondolni, melyek a fenti összegkeretbe minden esetben beleférnek.

Sokszor a tengerpartokon apróbb vágások, városlátogatások alatt szerzett felszíni kéz és lábsérülések, illetve időjárás változásokból eredő megfázások és rosszullétek következtében azonnal fordulhatunk a hotel vagy helyi orvoshoz, és a felmerülő költségeket is egyből rendezhetjük. Így nekünk is kényelmesebb és gyorsabb az ezzel kapcsolatos ügyintézés. Minden esetben kérjünk számlát az adott ellátásról és őrizzük meg a kezeléssel kapcsolatos orvosi papírokat, ami alapján itthon a Mondial Assistance megtéríti az igazolt költségeket a kárügyintézés során, minden szükséges dokumentum megléte esetén max. 2-3 napon belül.

Természetesen a fenti rugalmasságtól függetlenül – amennyiben nem akarunk a helyszínen fizetni – bármilyen sérülés esetén hívható a segélyhívó, ahol készségesen fognak nekünk segíteni!

Jó döntést kívánunk és feledhetetlen utazást!

Ön már lefoglalta idei nyaralását?

Az utóbbi években folyamatosan változtak az utazási szokásaink, a célországok, ahová tervezzük nyaralásunkat és egyre inkább befolyásoló tényezővé vált a sokszor kiszámíthatatlan időjárás is. Nem beszélve a világot negatívan befolyásoló helyzetről, ami természetesen kihatással van utazási terveinkre is.

Vannak, akik mindentől függetlenül, már év elején lefoglalták utazásaikat és természetesen vannak azok, akik kivárnak, még döntésképtelenek. Ennek oka lehet, a korábban említett negatív események hatása, vagy az, hogy sokan még az utolsó pillanatra várnak, hogy megkaparintsanak egy-egy igen kedvező Last Minute ajánlatot, gondolva arra, hogy tavaly is milyen jó áron utazhattak az utolsó pillanatban hozott döntésüknek köszönhetően.

Valószínűleg akik idén a Last Minute ajánlatokra várnak, azoknak kevésbé lesz szerencséjük az idei évben.

Ugyanis Európában nem csökkent az utazási kedv, más európai országok lakói utaznak.  Csak annyi változott, hogy leszűkültek azok a célországok, ahová utaznak, és éppen ezért, ahol eddig az utolsó pillanatban is lehetett találni még üres szobákat, ott nagy eséllyel már teltház lesz. Így, vagy nagy kompromisszumok által tudjuk megszervezni nyaralásunkat, vagy idén itthon maradunk...

Már most vannak olyan országok, ahol hamarosan kitehetik a „megtelt” táblát, így nem érdemes késlekedni és a következő napokat a nyaralásunk megtervezésére és lefoglalására kell fordítani.

Természetesen, ahogy korábban is mindig ajánlottuk, nem érdemes utasbiztosítás nélkül elindulni nyaralni, mert akár egy külföldön elfogyasztott frissítő árából is biztonságban tudhatjuk családunkat.

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.