Çeşme - az Égei-tenger rejtett gyöngyszeme

Törökország legnyugatibb pontján, a zsibongó turistaparadicsom Izmirtől 80 km-re, a görögországi Chiosz szigetével átellenben csalogat bennünket Çeşme, a kedvelt bár kevésbé felkapott üdülővároska, mely nem csak lazulós tengerparti nyaralásra csábít, hanem, a vállalkozóbb szellemű utazót akár földközi-tengeri körutazásra is.

A Földközi-tenger egymáshoz közel fekvő kikötővárosait számtalan hajó-, és kompjárat köti össze, így Çeşmé-ből akár néhány óra alatt átruccanhatunk Görögországba (Patras, Igoumenitsa). Valamivel hosszabb hajókázással elkalandozhatunk akár Horvátországba és Olaszországba is. A kompok (motorcsónakok és szárnyashajók) legalább hat görög szigetről startolnak mintegy tíz törökországi kikötő felé. A legforgalmasabb és legkényelmesebb török kikötők Bodrum, Marmaris, Kuşadası és Çeşme, míg a görög oldalon Rodosz, Kos, Szamosz és Chiosz. Isztambulba bármilyen közlekedési eszközzel el lehet jutni. Onnan földön, vizen, vagy levegőben lehet Çeşmé-be eljutni. Izmirbe, ahol a legközelebbi nemzetközi repülőtér található közvetlenül is berepülhetünk charter, fapados vagy kereskedelmi légitársaságok járataival. Az internet kitűnő lehetőséget nyújt az útvonalak és a közlekedési eszközök kiválasztásához, s az útvonal megtervezése önmagában is izgalmas élmény.

Çeşme, mely nevét számtalan forrásáról és oszmán szökőkútjainak sokaságáról kapta a hagyományos tengerparti nyaralás szerelmeseinek is csodálatos élménnyel szolgál. Népszerű jacht- és kompkikötő, vitorlásparadicsom, többek közt a természetes hőforrásnak is köszönheti ismertségét. A tengeri fövény, fehéren ragyogó strandok, a kristálytiszta víz, az ókori kultúra, a török hagyomány és modernitás sajátos elegye különleges hangulattal varázsolja el az idelátogatót. A széljárás pedig egyenesen szörfparadicsommá teszi Çeşmé-t. Ha ősi romokat szeretnénk látni feltétlenül érdemes kirándulást tenni a közelben lévő Efeszosz ősi városába, a világ egyik legnagyobb épségben megmaradt óvárosába, valamint a tartományi központba, az Égei-tenger gyöngyeként is ismert Izmirbe.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Útlemondási biztosítások


Optimális védelem előre nem várt eseményekre az utazás előtt vagy alatt. Online köthető, utasbiztosítással vagy anélkül.

Útlemondási biztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.