Csak egy kattintásra - Saját nyaralás, saját szervezés?

Nyaralásunk tervezése vagy utazásunk szervezése lehet izgalmas és élvezetes, ám sokak számára stresszes és kellemetlen feladatnak bizonyul. Az Internet ma számtalan vonzó lehetőséggel kecsegteti a vállalkozó szellemű utazót.

Egyre többen élünk is vele. Akik pedig nem, továbbra is hagyatkozhatunk a hagyományos utazási irodák szolgáltatásaira. A kétféle szervezési módot persze kombinálhatjuk is.

Nyomban fel is merül a kérdés: mindent magam intézzek online, vagy bízzam szabadságom megtervezését utazási irodára,  profi utazásszervezőre?

Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, s leginkább komfortzónánkon múlik, hogy melyiket részesítjük előnyben.  Sok múlik persze utazási ismereteinken, a rendelkezésünkre álló, az alapos előkészítésre fordítható  szabadidőnkön is.

Korántsem könnyű a bőség zavarából önállóan rálelni számunkra a számunkra legmegfelelőbb turisztikai célpontokra. A professzionális utazásszervezőnek viszont szakmája, hogy képben legyen, s személyre szabottan rukkojon elő számunkra vonzó kínálati palettával.

Másfelől az Internet segítségével mindíg csak egy kattintásra vagyunk az online foglalási és vásárlási lehetőségektől, melyek segítségével lépésről-lépésre önmagunk építhetjük fel hőn áhított nyaralásunkat. Kívánságra, az utazási iroda, a profi utazásszervező – aki maga is él online szolgáltatói eszközökkel – mindezt elvégezheti helyettünk, s üdülésünk legapróbb részleteit is megtervezheti, megszervezheti számunkra.

Lássuk először az online foglalás előnyeit. Legnagyobb előnye, hogy pénzt és időt takaríthatunk meg vele. Szabadon választhatjuk meg úti céljainkat, érdekődégünknek megfelelően állíthatjuk össze úti tervünket. Az online foglalással megspórolhatjuk az utazási irodák szolgáltatási díját, s ílymódon olcsóbb repülőjegyhez is juthatunk. A kereső motorok segítségével végigböngészhetjük a repülőjegyárakat, szállásokat, ezek szolgáltatásait, s időnként fantasztikus, egyedülálló ajánlatokra csaphatunk le –  online. Az online foglalás egyik nagy előnye éppen az, hogy az érdeklődők néhány kattintással össze tudják hasonlítani az egyes szállástípusok árait, ami tudatosabb döntést tesz lehetővé.

Arra is lehetőségünk van, hogy tervezés közben, s még végleges döntésünk előtt olvassunk más utazók tapasztalatairól, véleményéről az általunk is megvásárolni kívánt szolgáltatásokkal kapcsolatban. A szállás kiválasztásnál ajánlatos olyan szempontok mérlegelése is, hogy onnan egy város valamennyi számunkra érdekes pontja könnyen elérhető legyen. Érdemes már idejekorán megvásárolni repülőjegyünket, hogy a legkedvezőbb áron utazhassunk.

Az utazók leginkább a választás szabadsága mitt szokták az online lehetőségeket előnyben részesíteni az utazási irodákkal szemben. Az internetes kereső, foglaló, turisztikai szolgáltatás vásárlási lehetőségek lehetővé teszik, hogy egészen a legapróbb részletekig saját képünkre formáljuk nyaralásunk. Ezzel szemben az utazási irodák többnyire közismert helyekre közismert utazási csomagokat kínálnak.

Sokan pedig éppen ezért, kiszámíthatóságáért, ismertségéért, az ebből fakadóan szinte garantált kényelem- és biztonságérzetért, s nem utolsósorban az anyagi kiszámíthatóságért élnek inkább ezzel a lehetőséggel. S vannak, akiknek egyszerűen nincsen idejük saját üdülésük megtervezésére. Ilyenkor tökéletes választás lehet profi utazásszervezőre bízni magunkat. S lehet, hogy így majd többe kerül repülőjegyünk, mégis kényelmesen fogunk utazni, s az utazási iroda leveszi vállunkról a szálláskeresés-foglalás, a látnivalók kiválasztásának, az autóbérlés intézésének gondját is. Az utazási iroda az utazással kapcsolatos adminisztratív ügyekben – útlevél, vízum, utasbiztosítás, stb. –  is rendelkezésünkre áll naprakész információkkal és szolgáltatásokkal.

Különösen hosszú utazások szervezésénél lehet még előnyős az utazási irodára bíznunk magunkat. Technikai lehetőségeivel, illetve kapcsolati tőkéjével egy utazási iroda az egyénnél átfogóbban képes az utazás valamennyi részletén rajta tartani a szemét, összefogni. A rövidebb, pl. hétvégi utaknál, vagy olyan desztinációknál amelyeket családunk, illetve barátaink gyakran látogatnak az online eszközökkel élni kifezetten előnyös lehet.

Nem szükségszerű, hogy az önálló online-, illetve a professzionális offline utazásszervezés vagy-vagy választási lehetőségként feszüljenek egymásnak.  Lényegében az utazás típusán, illetve az utazó személyiségén, komfortzónáján, pénztárcáján múlik, hogy kinek-kinek mi a legjobb választás. A megfelelő választással sokat tehetünk azért, hogy csodálatos nyaralásban lehessen részünk.

A regisztrált irodák megtalálhatók a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Útlemondási biztosítások


Optimális védelem előre nem várt eseményekre az utazás előtt vagy alatt. Online köthető, utasbiztosítással vagy anélkül.

Útlemondási biztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.