Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Utas-, és útlemondási biztosítás megkötésekor vegye figyelembe, hogy azok járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem érvényesek, az ezekből adódó károkat a biztosító nem fedezi. Továbbá, nem biztosítási esemény (azaz pl. nem útlemondási ok a vírustól való félelem). További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Utazási tippek a sí és snowboard szerelmeseinek

A téli sportok szerelmeseinek az ősz beköszöntével megkezdődik a reményekkel teli várakozás. Addig, amíg mások felkészülnek a téli időszak hétköznapjaira, addig ők a sí,- és snowboard szezon kezdetét várják, remélve, hogy minél hosszabb és minél több alkalmuk lesz a hazai és külföldi pályákon élményeket gyűjteni.

Azok, akik még nem hódoltak ennek a szenvedélynek, nem tudhatják, hogy mit élhetnek ők át és miért oly fantasztikus érzés siklani a havon. Érdemes legalább egyszer mindenkinek kipróbálnia, hogy saját maga élje át azt a szenvedélyt, amit minden síelő és snowboardozó él át a sípályákon...

Segítség a csomagoláshoz. Néhány fontos dolog, ami nélkül nem érdemes elindulni síelni:

A téli sportoláskor, vagyis amikor síelni vagy snowboardozni indulunk, egy kicsit körültekintőbben kell felkészülnünk már az előkészületek során is, nagy hangsúlyt fektetve a csomagolásra. Mit vigyünk és mit ne?!

Az alábbi kis felsorolás „mankó” lehet, hogy minden fontosat magunkkal vigyünk, ami szükséges.

Okmányok, papírok

 • személyi igazolvány, útlevél, TB kártya, Európai TB kártya, bankkártya, pénztárca
 • autósoknak: jogosítvány, forgalmi, EU-s zöld kártya, autópálya-matrica, fejlámpa
 • térkép, útvonalterv, útikönyv, GPS
 • utasbiztosítás kötvény
 • fontosabb telefonszámok (autóklub, nagykövetség, biztosító, orvos, család)

Ruha, cipő, sífelszerelés

 • síléc, sícipő, síbot,
 • síruházat: síkabát, sínadrág, aláöltöző, sízokni, sapka, síkesztyű
 • bukósisak, síszemüveg, napszemüveg, símaszk
 • pólók, pulóverek, nadrág, melegítő, mellény
 • aláöltözők, alsónemű, zoknik, sízokni
 • pizsama, törölköző, egészségügyi felszerelés
 • téli bakancs, cipő, papucs, hátizsák, termosz
 • naptej (magas UV-faktor!), fényképezőgép
 • lázmérő, gyógyszerek

Mikor fogadjak síoktatót?

Mindenféleképp hasznos, ha az első néhány órát szakképzett síoktató útmutatásai alapján töltjük el a sípályákon, mert egy szakembertől csak tanulni lehet, mely tudás később még a hasznukra válhat.

Na de nézzük csak, hogy mikor fogadjunk síoktató?

Akkor, ha:

A gyermekedet szeretnéd taníttatni.
A síoktatók beszélik a gyermekek nyelvét, életkornak és sítudásnak megfelelő játékos feladatokat adnak. A helyes sítudás elsajátítása a későbbiekben hatalmas segítség lesz nekik a sípályán.

Most tanulnál meg síelni. 
Felnőttként sokszor bizonytalanabbul indulunk neki új sportok kipróbálásának. Az alapok elsajátításához jól jön az oktatói segítség, így sok felesleges kudarctól kímélhetjük meg magunkat és gyorsan csatlakozhatunk a magabiztosan síelőkhöz.

Már magabiztosan mozogsz a sípályákon. 
A síelés folyamatosan fejlődik. Innovatív sílécek és sícipők jelennek meg a boltok polcain, újfajta sítechnikákat lehet felfedezni a sípályákon és a hóviszonyok is folyamatosan változnak. Akik biztosan tisztában vannak minden trükkel és újdonsággal, azok a síoktatók. Az ő munkájuk, hogy folyamatosan képezzék magukat, hogy választ tudjanak adni a tanítvány minden kérdésére, kérésére.

Reméljük egyre többen veszik igénybe szakképzett oktatók segítségét, és így csökkenteni tudjuk a sípályákon bekövetkezett balesetek gyakoriságát.

Kezdő síelők figyelem, ti még ezt biztosan nem tudjátok!

Egyre többen vannak azok, akik nem csak nyaralnak, hanem a telet kihasználva, néhány napot valamely közeli sípályán síeléssel és snowboardozással töltenek. Sokan gyerekkorukban megtanulják a téli sportokat, de vannak olyanok is, akik csak felnőtt fejjel vetik bele magukat a „havon csúszás” rejtelmeibe.

Ami elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, ahhoz, hogy megtanuljunk síelni vagy snowboardozni, még hóra sincs szükségünk... Itthon már több mint 30 éve van lehetőség úgynevezett műanyag pályákon tanulni síelni vagy snowboardozni. Évről évre egyre több modern pálya épül és várja a tanulni vágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Ezek a pályák megfelelően helyettesítik az igazi havas tanulópályákat, sőt sok esetben a műanyag pályán tanult „diákok” egyszerűbben boldogulnak később a sípályákon.

Tehát, ahogy említettük, nem kell megvárnunk, hogy itthon is síelhetőek legyenek a pályák, már most felcsatolhatjuk a léceket és néhány hét alatt elsajátíthatjuk a tudást, aminek birtokában onnantól igazán szeretni és várni fogjuk a nagy havazásokat, és nem csak a szánkózás miatt.

Kezdőként és már rutinos síelőként is fontos kellő figyelmet fordítani a megfelelő védelemre. Úgy, ahogy óvjuk és védjük a felszerelésünket, odafigyelünk a ruházatunkra és megtanulunk mindent, ami a biztonságunkat szolgálja az igazi hegyi pályákon, ugyanúgy a megfelelő utasbiztosítás megkötése is nélkülözhetetlen.

A Mondial Assistance azt javasolja mindenkinek, hogy egy magas felelősségbiztosítást, egészségügyi védelmet és helikopteres mentési szolgáltatást tartalmazó utasbiztosítás nélkül ne induljunk el a téli sportoknak hódolni. A téli sportokhoz tökéletesen megfelel az Őrangyal utasbiztosítás, melyet utazási irodájában és a Mondial Assistance weboldalán is megköthet.

Kellemes síelést és snowboardozást Mindenkinek és utazása alatt vigyázzon Önre és családjára is a Mondial Assistance Őrangyala.

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.