A téli sportok - Extrák ingyen: síelésre!

7 Mondial tipp!

Téli vakáció ide, amatőr kedvtelés oda, a sielés egy sport, melynek átlagosnál nagyobb veszélyeire, kockázataira is alaposan fel kell készülnünk, hogy örömeit mindnyájan maradéktalanul élvezhessük. A fokozott körültekintés utasbiztositásunk kiválasztására is vonatkozik.

Várva-várt sívakációnk előtt szánjunk néhány hetet a felkészülésre. Szezonhoz kötött sportágként ritkán adózhatunk a sielés örömeinek, így újra és újra bele kell rázódnunk. Érdemes személyre szabott edzésprogramot végezni, kezdőknek képzett síoktatóktól órákat venni. A sielés nem olcsó sport, illetve üdülési forma, a síterep, a sífelszerelés, a szállás, az oda-vissza utazás, valamint a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása egyaránt gondos előkészületet igényelnek. Érdemes megadni, ami a felkészülésnek dukál – meghálálja magát!

Tippek a télen útra kelőknek:

  • Főszabály: Síeléskor, téli sportokhoz semmiképpen ne alsó kategóriás terméket válasszunk!
  • Gyógyíttatás: Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az E101-es és a bankkártyához kapcsolódó balesetbiztosítás csak alapvető védettséget nyújt, komolyabb esetekben nem segítség. A téli sportok a szokásosnál is több veszélyt hordoznak magukban, amelyeknél a mentés és az ellátás is komolyabb felkészültséget igényel, és így nagyobb költséggel jár, elég csak a helikopteres, hegyi mentésre gondolnunk.
  • Üdülés megszakítása sérülés miatt: Ha például valamilyen – akár kisebb – sérülés miatt nem tudjuk folytatni síszabadságunkat, a Magyarországon megvásárolt, igénybe nem vett síbérlet árát megtérítjük. A Mondial a fel nem használt szállásra is fedezetet nyújt a mindekor hatályos ÁSZF szerint.
  • Ha az időjárás miatt nem síelhetünk: A Mondial Örangyal biztositása vígaszdíjat fízet például ha a pályarendszer legalább 50 százalékát lezárták az időjárási körülmények miatt.
  • Sífelszerelés károk: Térítjük például a megrongálódott (vagy ellopott, szállítónál elveszett) felszerelés árát is, sőt azt is ha például baleset miatt le kell vágni rólunk a méregdrága síruhát.
  • Lavina esetén: Megtörténhet, hogy lavina miatt nem érünk oda a sírégióba, vagy nem tudunk hazaindulni. Ilyenkor is sok extra költség - szállás, étkezés - merülhet fel, melyekre Örangyal biztositásunk szintén fedezetet nyújthat.
  • Ha mi okozunk balesetet: Ez az egyik legnagyobb és legkevésbé figyelembe vett kockázat. Ha bizonyíthatóan mi okozunk balesetet másoknak, és emiatt peres ügy indul, akár több millió forint is kevés lehet a károk megtérítésére, hiszen adott esetben a szállítás és gyógyíttatás költségein túl ránk terhelhetik az illető munkából való kiesését, rehabilitációs költségeit is. Mindenképpen érdemes magas keretösszegű felelősségbiztosítást is tartalmazó utasbiztositást kötnünk. A Mondialnál a felelősségbiztosítás max. 10.000.000,- HUF, messze a legmagasabb a biztosítási piacon.

További információ:

Őrangyal utasbiztosítások téli sportokhoz


Minőségi online utasbiztosítások egyedülálló védelemmel a síelés, snowboardozás szerelmeseinek.

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.