Utazzunk másként – „Sílécre fel!

Európa Top 10 síüdülőhelye

Itt-ott már leesett az első hó, a sívilág lassan ébredezik hosszú nyári álmából, a sielés rajongói pedig gondolatban egyre többet időznek kedvenc sípályáikon. Miközben a téli ünnepi előkészületek kötik le minden figyelmünket, nem árt idejekorán, még a nagy roham előtt szállást, utazást, téli síüdülésünket lefoglani! Alább egy kis válogatás az európai sielési lehetőségek rendkívül szines, izgalmas kínálatából:

1. A legjobb síüdülőhely baráti társaságoknak – Söll, Austria

Söll remek választás eltérő sítudású sielők és nem sielők számára mert bővelkedik a síelésen kívüli szórakozási lehetőségekben is. 250 kilométernyi sípályával, kitűnő síiskolával, a kezdők számára szelid lejtőkkel és számtalan, a sieléshez nem kapcsolódó lehetőséggel – korcsolyázás, úszás, siklóernyőzés, fedettpályás tenisz – csábítja a téli utazás rajongóit. A szórakozni, mulatni vágyókat pedig számtalan hagyományos tiroli és trendi európai bár, kocsma, klub és étterem várja.

2. A legjobb családi síüdülőhely – Mayrhofen, Austria

A hagyományos tiroli város Mayrhofen kitűnő választás a családosan útrakelők számára. Család-barát szállodák, ragyogóan kivilágított üzletek és vendéglők, kisgyermek felügyeletet is biztosító szinvonalas síiskolák állnak a vendégek rendelkezésére. A síiskolák, a gyermekmegörzők, valamint a síliftek mind a központhoz közel helyezkednek el, így sielés előtt igen könnyű a kisebb gyerekek oda-, és vissza szállítása.

3. A legjobb après ski – Arinsal, Andorra

Andorra talán nem a legismertebb síüdülőhely a magyar síelők körében, de Európában egyre népszerűbb. Jól szervezett, kitűnő minőségű sípályák, megfizethető árú szálláshelyek, éttermek várják a Hercegségbe látogatókat. Ne feledjük, Andorra adóparadicsom és vámmentes terület (parfümöket, alkoholt és dohánytermékeket a magyar árakhoz viszonyítva akár 40%-kal olcsóbban is meg lehet itt vásárolni).A vacsorák előtti Happy Hour, a diszkók, a zsibongó, életteli kávézők és éttermek kavalkádja teszi Arinsalt a helyvidék egyik legelevenebb üdülőhelyévé. De a sielés sem megvetendő errefelé!

4. A legjobb síűdőlőhely díváknak – Val d’Isere, Franciaország

Val d’ Isere Európa sífővárosa, a sívilágkupa futamok pazar eleganciájú helyszine. A világ egyik legszebb, világszinvonalú síterepe. A világ minden tájáról sereglenek ide a sielés szerelmesei és mesterei. A sípályákon kívül elragadó, fából épült alpesi jellegű szállodák, csillogó üzletek, számtalan aprés-ski kaland várja az idelátogatókat.

5. A legjobb újonc síüdülőhely – Kranjska Gora, Slovenia

Ha a sielő sztároktól távolabb szeretnénk valahol egy hetig nyugodtan sielni, akkor Szlovénia jó választás lehet. Itt az étel és az éjszakai élet falusias, a sielés természetközeli, s nem szükséges egy vagyont kiadni a legtrendibb sífelszerelésért, amikor a lejtőkön igen gyakran a kilencvenes évek klasszikus darabjai köszönnek majd vissza.

6. A legjobb síüdülőhely kezdőknek – Pas de la Casa, Andorra

Tanuljunk sielni a csillogó-villogó üdülőhelyektől távol. Válasszunk egy vidám, eleven helyet mint az andorra-i Pas de laCasa, ahol olcsóbb a felszerelés, vámmentesen vásárolhatunk és kitűnő síiskoláktól barátságos áron vásárolhatunk sítanfolyam csomagokat.

7. A legjobb sí & wellness üdülőhely – Bad Gastein, Austria

A világhíres oszták fürdőváros Bad Gastein természetes termálvizei nyugtató hatásukról és gyógyító erejükről nevezetesek. A fürdőhely ugyanakkor télen nagyon jó hóviszonyokkal is büszkélkedik, így az intenzív sielés után ellazulni vágyok számára ideálisan ötvözi a sí-, illetve a wellness üdülőhely erősségeit.

8. A legjobb üdülőhely magaslati sielésre – Tignes, Frainciaország

Amikor a hó másutt olvad, Tignes továbbra is fehérlik. A síparadicsom 2100 méteren van, az egész éves síelést biztosító Grande Motte gleccser tövében. E régióban található Európa egyik leghosszabb síszezonja. Tignes a freestyle síelés és snowboardozás egyik otthona, őshazája, az új generáció egyik kedvelt célpontja. 1993-ban készült el az a földalatti vasút, amivel Tignes központjából 7 perc alatt fel lehet érni a gleccser alsó részéhez.

9. A legjobb pénztárcabarát síüdülőhely

A síüdülést akkor úszhatjuk meg legolcsóbban, ha januárban kelünk útra - karácsony és újév után de még az téli iskolai síszünet előtt – , barátokkal együtt utazunk és a kiválasztott síüdülőhelyen önellátó apartmanban szállunk meg.

10. A legjobb programok nem sielőknek – Zell am See, Austria

A nem sielők számára és azoknak, akik sielés közben egy kis szünetet akarnak tartani Zell am See számtalan lehetőséget kínál: szánkózást, kuglizást, úszást egy sport központban lévő fedett uszodában, korcsolyázást, hópatkolást, szánkózást és mozizást. A jó vasúti összeköttetés más osztrák városokkal és üdülőhelyekkel sok izgalmas túra és és érdekes városnézés kitűnő kiindulópontjává teszi.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Őrangyal utasbiztosítások téli sportokhoz


Minőségi online utasbiztosítások egyedülálló védelemmel a síelés, snowboardozás szerelmeseinek.

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.