Suliszünet gyerek-síparadicsomban!

Karintia, Ausztria

Ausztria e legdélebben fekvő tartománya már generációk óta egyet jelent a pihentető és önfeledt családi üdüléssel. Számos szülő, akik most gyermekeikkel érkeznek Ausztria délvidékére, már gyermekként is itt töltötte téli vakációját és kötött előszőr sílécet fel a lábára. Tökéletes téli töltekezés akár a síszünetben, akár egy hosszú hétvégére!

Ha éppen idén télen döntünk amellett, hogy kisgyerekkel indulunk neki síelni – és még nem tettünk hasonlót – fogadjuk meg az alábbi jótanácsokat!

Úti cél, szállás

Vannak utazni szerető és utazni kevésbé szerető gyerkőcök, mindemellett semmiképp ne vállaljuk túl magunkat: nem most kell kipróbálni Franciaországot! Válasszunk közelebbi célt, a környező országokban, de megfelelő időjárás esetén akár itthon is találunk alkalmas terepet arra, hogy megszerettessük vele a síelést.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a szállás közel essen a sípályákhoz. Lehet éhes, szomjas, álmos, fáradt, de elég, ha átázik a ruhája, ilyenkor könnyű, ha csak perceket kell „hazáig” gyalogolnunk.

Karintia családbarát sírégiói számtalan vonzó inkluzív szolgáltatással várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az igazán pénztárcabarát síbérletárak pedig nagymértékben megkönnyítik a családok dolgát, akik már alig várják, hogy belevessék magukat a téli üdülés örömeibe az Alpok napsütötte, hóbiztos déli oldalán.

Karintia remek lehetőségeket kínál azoknak a családoknak is, akik a síelés mellett vagy helyett alternatív kikapcsolódási lehetőségekre is vágynak. A fektetett nyomtávú sífutópályák, a kivilágított szánkópályák és a tükörsima jégpályák, mint például Európa legnagyobb karbantartott természetes jégfelülete a 6,5 km2 a Weissensee-n már mind-mind igazi legendának számítanak. A szabadság szerelmesei vezetett sítúrák közben fedezhetik fel a végtelen karintiai hegyvidékeket, kipróbálhatják magukat jégfalmászásban vagy huskyk húzta szánon kalandozhatnak a behavazott tájon át..

A 25 karintiai síterep kedvező fekvése a kellő mennyiségű hó mellett napfényes téli élményeket is garantál: több mint 1000 kilométernyi sípálya, számtalan széles és biztonságos családi lesiklópálya, valamint vonzó és kedvezményes családi ajánlatok egész sora várja itt a felüdülni vágyókat.

A Topskipass Kärnten-Osttirol Gold síbérlet igazán kedvezményes megoldást kínál a síeléshez: összesen 31 síterep és 1100 kilométernyi sípálya áll a vendégek rendelkezésére egyetlen síbérlettel. Emellett a síelni szándékozók számtalan kedvező árú regionális síbérlet és vonzó inkluzív szolgáltatást tartalmazó ajánlatcsomag közül is válogathatnak. A gyermekes családok pedig kreatív módon összeállított csomagajánlatok segítségével kímélhetik a családi kasszát.

A síruhából pedig akár egyből fürdőruhába is bújhatunk: a Bad Kleinkirchheimban található Római termálfürdő közvetlenül a sípályák mellett várja a családokat. Az ellazulásról 13 csodálatos szauna és számtalan hangulatos pihenőhelyiség gondoskodik összesen 3 emeleten, eközben az apróságok saját élményrészlegen tombolhatják ki magukat. „Élj a mának” szól a római stílusban épített wellnessoázis mottója, amely természetes tónusokkal és csábító illatokkal várja a vendégeket. Családbarát kínálattal büszkélkedhet a szomszédos Sankt Kathrein termálfürdő is, ahol csendes kis pihenők, 30 és 34 °C-os szabadtéri medencék, valamint víz alatti masszázs várja a pihenni vágyókat. Az apróságok felhőtlen szórakozásáról vidám vizes játékok gondoskodnak gyermekrészlegen. Valóságos földi paradicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt a 2012-ben nyitott Karintia termálfürdő, Villachban. Feledhetetlen élményeket kínál többek között a Crazy River, ahol a raftinghoz hasonló élményben lehet része a gyermekeknek, de a különböző csúszdák és a 25 méteres sportmedence is számtalan kalandot ígér.

Biztonság

Ha a felszereléssel és az oktatással mindent meg is tettünk a biztonságért, utasbiztosítás nélkül ne vágjunk neki! Tényleg bármi megtörténhet, ne ezen spóroljunk. Ha fellelhető a családban régi mobiltelefon, adjuk ezt a gyereknek, nem kár érte, ha esetleg összetöri, de vész esetén jó eséllyel fel tud majd tárcsázni. Ha nem akarunk telefonokkal szórakozni, a gyereknél legyen felírva a pontos cím, név, elérhetőség, és azt is véssük az eszébe, hogy minden krízishelyzetben bátran kérjen segítséget!

Forrás és további információ:

Indulás előtt pedig kösse meg síbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Családi utasbiztosítások téli sportokhoz


Minőségi online családi utasbiztosítások egyedülálló védelemmel a síelés, snowboardozás szerelmeseinek.

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.