5 dolog, amit biztosan érdemes megnézni Lisszabonban

Portugáliába érdemes nem csak egyszer ellátogatni, mert természeti adottságai mellett számos épített értékei is csodálattal fogja eltölteni az oda látogató turistákat. Ha tehetjük, akkor 2-3 napot szenteljünk Lisszabon felfedezésére, az élmények előre borítékolhatóak lesznek.

A Belém-torony Lisszabon egyik elővárosában, Belémben található. A tornyot a város kapujának szánták, de a védelmi rendszer részét is képezte és szinten pontosan 500 éve egyik jelképe Lisszabon városának.

Szent Jeromos-kolostor a lisszaboni építészet egyik legkiválóbb remeke, a kora reneszánsz és a késő gótika keveredése jól megfigyelhető az épületen. Az óvárostól alig néhány perces sétával elérhető. 1983 óta a Világörökség részét képezi.

A Lisszaboni Ócenáriumot a második legjobb Aquariumaként tartják nyilván a világban. Az óceánok élővilágát bemutató akváriumok összesen 5 millió literesek és részletes betekintést nyújtanak a madarak, kétéltűek, hüllők és halak világába.

A Tajo hegyen foglal helyet a Szent György fellegvár, mely Lisszabon bölcsőjének is nevezhető. Pompás kilátást biztosít az oda látogatóknak a Tejó folyóra és az Alfama negyedre. Aki egy kellemes sétára vágyik a vár különféle fái között, annak nem szabad kihagyni a vár meglátogatását.

Lisszaboni Állatkert az egyik legjobb európai állatkertek egyikkének számít sokak szerint. Metróval közel negyed óra alatt megközelíthető a város központjából indulva, így családosoknak is kiváló egész napos programot biztosít.

Természetesen ezeken kívül több 10 látnivaló és folyamatos programlehetőség várja az oda utazókat, így érdemes akár csak néhány napra vagy egy egész hétre is tervezni utazásunkat.

Kép forrás: iStock

Utasbiztosítások külföldi utazáshoz


Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújt világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.