Horvátország a magyarok egyik kedvenc országa?

Sokan kedvencünknek mondják a horvát tengerpartot a közelsége és a tengervíz tisztasága miatt, mások viszont azt vallják, hogy túlzsúfolt és a kavicsos, sziklás partjai miatt nem igazán szeretik. De mi a helyzet azokkal a városokkal és nemzeti parkokkal, melyek nem csak a nyári, hanem a tavaszi és az őszi időszakokban is tartogatnak élményeket a turistáknak?

Ilyen természeti látványosság a Plitvicei-tavak, mely Horvátország egyik legszebb természet által alkotott képződménye. Ennek a tórendszernek a legmagasabb tava 637 méteren terül el (Proscanski), a legalsó pedig 503 méteren fekszik. Így a vízesések sokaságát 134 méter szintkülönbséggel tekinthetjük meg. Érdemes egy egész napot erre szánni, és a számunkra legmegfelelőbb túraútvonalat kiválasztani.

Természetvédelmi területek közül a Krka Nemzeti Parkot sem szabad kihagyni utazásunk során. Mi csak Krka vízesésként szoktuk említeni. Van lehetőség autós kirándulás keretén belül felfedezni, így egy nagy parkolóban hagyhatjuk autónkat, majd egy rövid erdei sétával közelíthetjük meg a nevezetességeket. Két városból azonban szerveznek hajós kirándulásokat is (Sibenik és Skadrin), mellyel egészen a nagy vízeséshez is feljuthatunk.

A horvát fővárost, Zágráb-ot is látnunk kell utunk során, mivel alapítása Szent László magyar királyunk nevéhez fűződik. Sok szép nevezetességgel büszkélkedhet a kb. 800 ezer lakosú város. Többek között érdemes megtekinteni a Mária Mennybemenetele Székesegyházat, a Szent Márk templomot, a Maksimir parkot és a Városi múzeumot is, ami a város fejlődését mutatja be.

A Magyar Királyság egykori kikötőjét (Fiume) Rijekat is szinte már kötelező felkeresni, és megtekinteni a magyar műemlékeket, melyben a 3. legnagyobb horvát város igen csak bővelkedik. Kicsit olyan érzésünk lehet az utcán való sétálgatás közben, mintha Budapesten sétálgatnánk. Akár egy rövid kiruccanás erejéig is érdemes megtekinteni ezt a történelmi várost is.

Horvátország számtalan természeti és épített csodával gazdagította a világot, melyet egy utazás alatt képtelenség megismerni. Ezért javasoljuk a tavaszi városlátogatások időszakában is egy-egy város, vagy nemzeti park felkeresését.

Európai utazásokhoz kínálunk:

Utazása alatt vigyázzon Önre és Családjára is a Mondial Assistance Őrangyala!

Utasbiztosítások autós / motoros utazáshoz


Kitűnő választás autóval vagy motorral történő európai utazáshoz. Autó-motor asszisztencia köthető önállóan vagy utasbiztosítással együtt is.

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett.

AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe a párizsi R.C.S-nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) cég leányvállalata.