Mivel töltene pár napot Salzburgban?

Csak Salzburgért autózni elsőre nem tűnik jó ötletnek, gondolhatják azok, akik nem ismerik a várost és a környék nevezetességeit. De akik nem szeretnének egyben 5 órát levezetni, azoknak remek pihenőül szolgálhat útközben a Melki apátság megtekintése vagy séta Linz főterén. Aki viszont még kényelmesebben utazna, azoknak a vonatos közlekedést ajánljuk.

Általában a salzburgi városnézést össze szokták kötni egy Berchtesgaden-i kiruccanással, illetve ha hosszabb időre megyünk, akkor még a szomszédos München is belefér.

Salzburg Mozart városa, az UNESCO világörökség része, méltán híres történelmi nevezetességeiről és érdekes látnivalóiról. A Mönchsberg hegyen áll a Hohensalzburg vára, mely Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen maradt vára, amit sokan a város szimbólumaként ismernek. A Mirabell-kastélyt is a hozzá tartozó parkot is kedvelik a turisták, főleg a romantikus esküvők helyszíneként ismerik. Természetesen Mozart szülőházát sem szabad kihagynia azoknak, akik ellátogatnak Salzburgba, mert egy körséta keretében végig lehet járni az eredeti lakóhelységeket, a szomszédban pedig egy korhű polgári lakást is megtekinthetünk.

Igazi élményt tartogat a látogatók részére a Hellbrunni kastély parkja és vízi játékai. Egykor a kastély vendégeit szórakoztató vízi játékok, ma a turistákat bűvölik el többek között a rejtett fúvókákból előtörő vízsugarakkal, a mozgó figurák játékával és a vízsugáron táncoló koronával. Ez az élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen szokott lenni.

Sokan még ajánlani szokták a top látnivalók közül a Természet Házát, a Salzburgi Museumot és az Állatkertet is. Illetve nem szabad kihagyni Salzburg óvárosát sem. Egy fárasztó 2-3 napos városnézés és a tavasszal nem is szokatlan 25 fok legmagasabb hőmérséklet elővigyázatosságra int minden turistát. Érdemes még itthon jól felkészülni a sokszor kimerítő kirándulásokra. Utasbiztosítás nélkül pedig még 1 napos külföldi utazásokra sem érdemes elmenni, hiszen sokszor már egy üdítő vagy kávé árán be tudjuk biztosítani magunkat és családunkat, előre nem látható eseményekre.

Európai utazásokhoz kínálunk:

Utazása alatt vigyázzon Önre és Családjára is a Mondial Assistance Őrangyala!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.