Lökd ide a sört! Oktoberfest turné, csak haladóknak

München, Maria Alm, Prága, Bamberg, Düsseldorf, 2011 szeptember 17. – október 3.

Ha ősz, akkor Oktoberfest! De mi lenne, ha az idén a hagyományos müncheni sörfesztivált csak bemelegítésnek szánnánk egy vérbeli európai sörtúrához?! München – Oktoberfest (2011. szeptember 17. – október 3.)

Európai sörturánk első állomásán ugorjunk máris fejest a mélyvízbe, azaz nézzünk a söröskorsó fenekére – irány a müncheni Oktoberfest, a földkerekség legnagyobb közös ivászatának sörsátrai! A világ minden tájékáról érkező mintegy hétmillió sörfesztiválózó és sörínyenc társaságában emelhetik magasra literes üvegkorsóikat a sör évente ismétlődő hagyományos és hamisítatlan bajor népünnepén. Az alkalmi és amatőr sörfesztiválozók általában be is érik néhány nappal az Oktoberfesten, majd hazafelé veszik az irányt, hogy a mega evés-ivás-partizás és a másnaposság fáradalmait kiheverjék.

De nem így sörturánk résztvevői, akiket ennél azért keményebb fából faragtak. Irány tehát Maria Alm, a szépséges osztrák alpesi falucska és síparadicsom, ahol hagyományos alpesi kocsmák, mintegy 35 bár és étterem, s különleges ital-, és party élmények várnak Önökre.

Egy profi európai sörtúra egyenesen kihagyhatatlan állomása pedig Prága, a sör közép-európai fővárosa. Prágát sokan a kocsmaturázás európai fővárosaként is számon tartják. Az angol “pub crawl” kifejezés szó szerint “kocsmamászást” jelent, arra utalván, hogy a résztvevők az alkoholbevitel következtében elveszítik a a két lábon járás képességét, s ezért négykézláb mászva jutnak el egyik kocsmából a másikba.

További információ prágai kocsmamászási lehetőségekről:

Prága nemcsak az éjszakai partizók, de a cseh sörkultúra nappali szerelmeseinek is egyik kedvenc sörtúra állomása. További információ a cseh sör történetéről, hagyományairól, a sörfőzdékről, s a prágai kocsmákról a Prágai Sörözök  portálon.

És még nincsen vége! Nem lazíthatunk, mert sörtúránk következő állomása a németországi Bamberg, amely kulturális örökségei mellett egy dologról híres: a sörröl. A városban 10 sörfőzde található, ezzel a világon első az egy főre jutó sörfőzde sűrűséggel. Csak a megyében (Oberfranken) több, mint 300 sörfőzde van, ezek zöme családi sörfőzde, helyi piacra termelnek. Az unalmas turista látványosságok megtekintése helyett tehát irány a kocsma!

S végül de nem utolsósorban: Düsseldorfban „a világ leghosszabb bárja” várja Önöket! A helyiek adták ezt a nevet Düsseldorf óvárosi területének, ahol több mint 300 bár és pub található. Düsseldorf híres különféle söreiről, így érdemes kipróbálni néhány fajtát, amire az óváros területe remek lehetőséget nyújt – hétvégenként mintegy 100.000 látogatónak. Önöket is beleértve – ha még képesek állni a sarat!

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Kép forrás: iStock

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.