Segway, a tengerpartok és városlátogatások új közlekedési eszköze

Az utóbbi években szinte napról napra nyomon követhetjük, ahogy a hétköznapjainkba bekerülnek a technikai újdonságok, a munkánkat megkönnyítő és sokszor szórakoztató, már már Sci-fi filmekbe illő eszközök, melyeket a háztartásukban, a munkahelyünkön és a szabadban is használhatunk.

Egyik ilyen mostanában igen népszerűvé vált újdonság a Segway (önegyensúlyozó, egy tengelyes, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedésre alkalmas eszköz), melyet már kis hazánkban is előszeretettel használnak pl. városnéző túrák közlekedési eszközeként.

Aki először találkozik egy segwayező emberrel, biztos furcsának és főleg veszélyesnek tarthatja ezt az új közlekedési eszközt, pedig ennek a használat igen biztonságosnak mondható. A készülékekben általában rengeteg eszköz ügyel a biztonságra, mely típusonként eltérő lehet, de pl. több típusban 2 egymástól független számítógép, 5 giroszkóp, 2 motor, 2 akkumulátor is megtalálható. Amennyiben valamelyik eszköz meghibásodik, a másik egység veszi át a hibás szerepét. Ennek az eszköznek a használata pár perc alatt elsajátítható és mivel nem minősül járműnek, így a használója gyalogosnak számít. Tehát a közút kivételével használhatja járdán, sétálóutcán, kerékpárúton, parkok sétálóútján és természetesen tengerparti sétányokon is.

Nyaralásunk és utazásaink alkalmával szinte mindenhol találkozhatunk már Segway, elektromos roller vagy elektromos kerékpár használóval és bérlési lehetőséggel, háttérbe szorítva a hagyományos kerékpárokat és a mopedeket is.

A turisták körében újdonságnak számító Segway igen népszerű, és a statisztikai adatok alapján a privát használatra vásárolt eszközök száma is évről évre növekszik. A folyamatos fejlesztés és a több különféle terepre és célból készített Segway „család” egyre inkább ki tudja szolgálni a hétköznapi használók igényeit is. Így mostantól ne lepődjünk meg, ha naponta találkozunk segwayező turistacsoporttal, mini-segway-el munkába siető üzletemberrel, vagy elektromos rolleren közlekedő diákokkal.

Természetesen, mint minden közlekedésre használt eszköz, a Segway és elektromos meghajtású eszközök társai is rejtenek magukban némi baleseti kockázatot a használókra és környezetünkre nézve. Kiemelten akkor, amikor nyaralásunk alkalmával, először bérelünk egy ilyen eszközt, akár a tengerparton való közlekedés, akár egyéni városnéző túra miatt. Ezért fontos, hogy előre gondolkodjunk, milyen utasbiztosítással rendelkezünk, ha véletlenül a használat során megsérülnénk, mert sok utasbiztosítás erre az eseményre nem biztosít.

A Mondial Assistance utasbiztosítása viszont ezen elektromos meghajtású eszközök használata során a használóban bekövetkezett sérülések esetén is ugyanolyan orvosi ellátásban részesíti az utast, mint más motoros jármű használata során bekövetkezett sérüléskor. Így nem kell aggódnunk az újdonságok kipróbálásától, mert ha baj van, akkor, ahogy már megszokhattuk utazás alatt Önre és családjára is a Mondial Assistance Őrangyala vigyáz.

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.