Wallander Whiskey-je , Sarah Lund pulóvere

Ystad

Mindazok, akik szeretik Henning Mankell Wallender főfelügyelőjének történeteit nyugodtan rábízhatják magukat Ystad városka  Wallender-túráira, melyek elkalauzolják Önöket a Wallander krimik illetve sorozatok valamennyi színhelyére.

A skandináv krimi színhelyeinek turisztikai szolgáltatói nem késlekedtek a világsikerből fakadó turisztikai lehetőségek kiaknázásával. Bőséges tematikus információ, térképek, valamint szervezett „kalandtúrák” fogadják a Wallander-rajongókat, melyek során az egyes kötetekben megjelent helyszíneket látogatják végig. Minden rendelkezésre áll a Wallander rajongók csillapíthatatlan kíváncsiságának kielégítésére.

Wallander főfelügyelő Ystad közismert polgára. E bájos, huszonnyolcezer lelket számláló városka Svédország déli csücskében, a tengerparton búvik meg. Koppenhágához közelebb mint Stockholmhoz.  Ystad ma leghíresebb személyisége kétségkívül fiktív polgára, Kurt Wallender főfelügyelő, a Wallander krimik főszereplője.

A 2004-ben létrehozott Ystad Filmstudiónak régi katonai épületegyüttes (Regementet) ad otthont. Itt, illetve Ystad környékén forgatták az összes eddig Wallander filmet  és sorozatot. Vezetett séta keretében eredeti Wallander díszleteket is bemutatnak.

A főszezonban Ystad gyorsan megtelik, nem árt tehát időben lekötni szállásunkat. S ha esetleg Wallander-csomagot választunk, akkor a krimikben szereplő szállodákban időzhetünk, s Wallender főfelügyelő kedvenc ystadi éttermeiben, kávézóiban csillapíthatjuk éhünket, szomjunkat. Nyáron az interaktív filmmúzeumba is érdemes ellátogatnunk.

További információ:

Koppenhága

Ha Ystadban már végeztünk Wallander főfelügyelővel, akkor irány Koppenhága és a The Killing (“Egy gyilkos ügy”, dánul “Forbrydelsen”) helyszínei!

A tankönyvi turistabáj filmbéli hiánya ellenére Sarah Lund  Koppenhágája tömegesen vonzza a sorozat rajongóit a világ minden tájáról.

A kult státuszra szert tett globális sikersorozatban (Sarah Lund ikonikos pulóveréről nem is szólva) a koppenhágai főfelügyelő húsz napon át tartó kemény, izgalmas, fordulatokban bővelkedő nyomozással göngyölíti fel egy kamaszlány meggyilkolásának szálait Koppenhága sötét, zuhogó eső áztatta kesze-kusza utcáin a The Killing című dán-svéd-norvég bűnügyi sorozatban. Önök is helyszínről-helyszínre nyomon követhetik a gyilkos utáni hajszáját - szervezett túrán vagy önállóan, tematikus térkép segítségével.

A vezetett túrák során nemcsak a krimisorozatról tudhatunk meg mindenfélét, de Dánia, illetve Skandinávia kultúrájáról, történelméről is.

Koppenhága könnyen megközelíthető repülővel, vasúttal vagy komppal.  A svédországi Malmö pedig mindössze egy ugrásra, az Øresund-híd túloldalán található. Ez azért is említésre méltó mert A híd (Bron – Boen) című dán-svéd krimisorozat egy olyan gyílkosságról szól melyet éppen ezen a hídon, pontosan a dán-svéd határvonalon követtek el.

A The Killing első évadának intrikái jelentős részben Koppenhágai Városházán történnek. Kedvünkre sétálhatunk az épület iroda-labirintusában Troels Harmann nyomdokain. Ellátogathatunk a sorozatbéli koppenhágai rendőrkapitányságra is, ami egy óriási betontömb. A sorozat rajongóinak a Christiansborg-palotát (a dán parlamentet) is feltétlenül érdemes felkeresniük. Ez a második évadban játszik jelentős szerepet (miként az úgyszintén óriási sikerű Borgen című politikai krimi sorozatban is)

További információ:

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Utasbiztosítások európai utazáshoz


Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

Utasbiztosítások megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.