Koronavírus tájékoztató

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!


Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.
Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

 

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből.

 

Koronavírus tájékoztató ügyfeleink számára az alábbi linken érhető el

 

Kedves Parnerünk, Kedves Kollégák!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket arról, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben hogyan tudjátok informálni utasaitokat, ügyfeleiteket utasbiztosítási termékeink kapcsán és nektek mint Partnereinknek, hogyan kell eljárnotok a biztosítás kötések során.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbiakban olvashatják tájékoztatásunkat arról, hogy a koronavírus miatt világszerte kialakult helyzet hogyan érinti a biztosítótársaságunkkal már megkötött, illetve a jövőben megkötendő utasbiztosítási szerződéseket.

 

Covid-19 Védelem az utazás előtt:
Kiterjesztett Útlemondási védelem

Aki a Covid-19-el megfertőződik, vagy a feltételezett betegség miatt karanténba kerül, és ezért a tervezett utazást le kell mondania, a biztosítás ugyanúgy téríti a költségeket, mintha bármilyen más súlyos betegség miatt mondaná le az utazást.
Ugyanúgy a nem utazó házastárs / rokon betegségét is lemondási indoknak tekintünk, ha a személy életveszélyes állapotba kerül a Covid-19-el, és intenzív ellátást igényel a kórházban.


 
Covid-19 Védelem az utazás ideje alatt: 
Kiterjesztett gyógyíttatási védelem, beleértve ezen felül az utazásmegszakítást, és extra visszautazást

 
Bárki, aki utazás közben betegszik meg, teljes orvosi védelmet élvez a megvásárolt termékben szereplő gyógyíttatási fedezetek erejéig. Ide tartozik a sürgősségi segítségnyújtás éjjel-nappal, valamint az orvosi szolgáltatások költségeinek fedezete.
 
A Covid-19-es megbetegedés esetén az utazásmegszakítás, a visszautazás esetleges további költségei, és a szükséges karantén szintén fedezett. Ugyanez vonatkozik a feltételezett Covid-19 fertőzésekre is. Ennek előfeltétele azonban minden hivatalosan előírt intézkedés betartása.
 
A házastárs vagy közeli hozzátartozó betegsége esetén, aki otthon életveszélyes állapotba kerül a Covid-19-vel, segítünk a hazautazásban és megtérítjük az utazásmegszakítás költségeit. Ez magában foglalja az átfoglalási díjakat és a fel nem használt utazási szolgáltatásokat.
A biztosítás abban az esetben is érvénybe lép és átvállalja a késői oda – vagy hazautazási költségeket, ha az utazónak megtagadják a szállítását a Covid-19 gyanúja miatt.


 
Fontos megjegyzés: 
Az utazási figyelmeztetés, az utazási félelem és a súlyos gondatlanság továbbra sem biztosított

A világjárvány és az járvány továbbra is szerepel, mint kizárási ok a biztosítási feltételekben. Ha például egy szervező a Covid-19 miatt visszamondja az utazást, ez az esemény továbbra is kizárt a biztosítási fedezetből.
 
Továbbra sem biztosított események:

  • Utazás olyan országokba/területekre, ahol beutazási figyelmeztetés áll fenn (I. kategória)
  • Félelemből
  • A célország szabályainak és követelményeinek megtagadása vagy nem betartása
  • Súlyos gondatlanság és szándékos Covid-19 fertőzésKérjük, hogy utazásuk megkezdés előtt – mint általában mindig tanácsos, de a jelen helyzetre tekintettel kifejezetten indokolt – mindenképpen tájékozódjanak a Konzuli Szolgálat honlapján a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb hírekről, információkról és korlátozásokról.

A fentiekkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén örömmel áll ügyfélszolgálatunk rendelkezésükre.

Kérjük olvassátok el figyelmesen az alább található kérdések és válaszok szekciót is a további konkrétumok megismerése érdekében.

A Mondial Assistance Csapata

Örömmel segítünk!
Kérdése van ?
Hívja bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol munkanapokon örömmel állunk renelkezésére az Önnek leginkább megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában:
Hétfőtöl péntekig 08.00 és 16.00 óra között.
Hívjon minket, vagy írjon nekünk e-mailt
Telefonálok

 

Kérdések és válaszok az új koronavírusról a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán

Helyzetjelentés, friss tájékoztatók a járvánnyal kapcsolatban

Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (European Centre for Disease Prevention and Control) naprakész információi, térképei, grafikonjai

WHO hasznos és illusztrált tanácsai utazóknak a megelőzésről, mítoszok és tények, helyes maszkhasználat

Az egyes országok részletes adatairól a Johns Hopkins egyetem honlapjáról tátékozódhat (pl. fertőzöttek és meggyógyultak, felépültek számáról) 

gyorsan, egyszerűen, online
Díjszámítás