Kiterjesztett Útlemondási védelem:
Aki a Covid-19-el megfertőződik, vagy annak gyanúja miatt karanténba kerül, és ezért az utazást le kell mondania, annak a biztosítás téríti az út költségeit.

Kiterjesztett gyógyíttatási védelem: 
A Mondial Assistance minden új és már meglévő biztosítási kötvény esetében vállalja a külföldi, COVID-19-el összefüggésbe hozható gyógyíttatási költségeket megbetegedés esetén, a termékeiben meghatározott maximális fedezet erejéig.

A fedezet érvényes a  Külügyminisztérium által I-es (piros), II-es (sárga), III-as (zöld) kategóirába sorolt országokra is!

Ez azt jelenti, hogy a lenti, kiterjsztett szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)


Ügyfélszolgálatunk továbbra is örömmel segít a megfelelő fedezetet nyújtó biztosítás megkötésében!  - 06 23 50 7416
További információkért tájékozódhat a Feltételekből és a biztosító Nyilatkozatából.

Koronavírus tájékoztató ügyfeleink számára az alábbi linken érhető el

 

Kedves Parnerünk, Kedves Kollégák!

Szeretnénk tájékoztatni benneteket arról, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben hogyan tudjátok informálni utasaitokat, ügyfeleiteket utasbiztosítási termékeink kapcsán és nektek mint Partnereinknek, hogyan kell eljárnotok a biztosítás kötések során.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbiakban olvashatják tájékoztatásunkat arról, hogy a koronavírus miatt világszerte kialakult helyzet hogyan érinti a biztosítótársaságunkkal már megkötött, illetve a jövőben megkötendő utasbiztosítási szerződéseket.

 

Covid-19 Védelem az utazás előtt:
Kiterjesztett Útlemondási védelem

Aki a Covid-19-el megfertőződik, vagy a feltételezett betegség miatt karanténba kerül, és ezért a tervezett utazást le kell mondania, a biztosítás ugyanúgy téríti a költségeket, mintha bármilyen más súlyos betegség miatt mondaná le az utazást.
Ugyanúgy a nem utazó házastárs / rokon betegségét is lemondási indoknak tekintünk, ha a személy életveszélyes állapotba kerül a Covid-19-el, és intenzív ellátást igényel a kórházban.


 
Covid-19 Védelem az utazás ideje alatt: 
Kiterjesztett gyógyíttatási védelem, beleértve ezen felül az utazásmegszakítást, és extra visszautazást

 
Bárki, aki utazás közben betegszik meg, teljes orvosi védelmet élvez a megvásárolt termékben szereplő gyógyíttatási fedezetek erejéig. Ide tartozik a sürgősségi segítségnyújtás éjjel-nappal, valamint az orvosi szolgáltatások költségeinek fedezete.
 
A Covid-19-es megbetegedés esetén az utazásmegszakítás, a visszautazás esetleges további költségei, és a szükséges karantén szintén fedezett. Ugyanez vonatkozik a feltételezett Covid-19 fertőzésekre is. Ennek előfeltétele azonban minden hivatalosan előírt intézkedés betartása.
 
A házastárs vagy közeli hozzátartozó betegsége esetén, aki otthon életveszélyes állapotba kerül a Covid-19-vel, segítünk a hazautazásban és megtérítjük az utazásmegszakítás költségeit. Ez magában foglalja az átfoglalási díjakat és a fel nem használt utazási szolgáltatásokat.
A biztosítás abban az esetben is érvénybe lép és átvállalja a késői oda – vagy hazautazási költségeket, ha az utazónak megtagadják a szállítását a Covid-19 gyanúja miatt.


 
Fontos megjegyzés: 
Az utazási félelem és a súlyos gondatlanság továbbra sem biztosított

Ha például egy szervező a Covid-19 miatt visszamondja az utazást, ez az esemény továbbra is kizárt a biztosítási fedezetből.
 
Továbbra sem biztosított események:

  • Félelemből
  • A célország szabályainak és követelményeinek megtagadása vagy nem betartása
  • Súlyos gondatlanság és szándékos Covid-19 fertőzésKérjük, hogy utazásuk megkezdés előtt – mint általában mindig tanácsos, de a jelen helyzetre tekintettel kifejezetten indokolt – mindenképpen tájékozódjanak a Konzuli Szolgálat honlapján a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb hírekről, információkról és korlátozásokról.

A fentiekkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén örömmel áll ügyfélszolgálatunk rendelkezésükre.

Kérjük olvassátok el figyelmesen az alább található kérdések és válaszok szekciót is a további konkrétumok megismerése érdekében.

A Mondial Assistance Csapata

Örömmel segítünk!
Kérdése van ?
Hívja bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol munkanapokon örömmel állunk renelkezésére az Önnek leginkább megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában:
Hétfőtöl péntekig 08.00 és 16.00 óra között.
Hívjon minket, vagy írjon nekünk e-mailt

 

Kérdések és válaszok az új koronavírusról a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán

Helyzetjelentés, friss tájékoztatók a járvánnyal kapcsolatban

Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (European Centre for Disease Prevention and Control) naprakész információi, térképei, grafikonjai

WHO hasznos és illusztrált tanácsai utazóknak a megelőzésről, mítoszok és tények, helyes maszkhasználat

Az egyes országok részletes adatairól a Johns Hopkins egyetem honlapjáról tátékozódhat (pl. fertőzöttek és meggyógyultak, felépültek számáról) 

gyorsan, egyszerűen, online