Mondial Assistance Magyarország
4.8 / 5

Minőségi online utasbiztosítások külfödre, testreszabott teljeskörű védelemmel egy nyugodt utazáshoz - nyaraláshoz

Egészségügyi védelem - 200/100 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4 000 000 Ft

Nálunk rugalmas a család. Már 1 felnőtt és 1 gyerek - rokoni kapcsolattól függetlenül -  is családi díjazásban részesül

Egészségügyi védelem - 200/100 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4 000 000 Ft

Osztálykirándulás, sítábor, nyelvtanulás vagy hosszabb ösztöndíj és csoportok esetén is kínálunk megfelelő utasbiztosítási védelmet

Egészségügyi védelem - max. 200 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - max. 550 000 Ft
Balesetbiztosítás - max. 5 000 000 Ft

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft
20% önrésszel vagy önrész nélkül

Minőségi utasbiztosítási védelem síeléshez, snowboardozáshoz, szükség esetén helikopteres mentéssel

Egészségügyi védelem - 200/100 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4 000 000 Ft

Online utasbiztosítások főleg rövidtávú európai utazáshoz, hosszú hétvégéhez, városlátogatáshoz, tengerparti utakhoz

Egészségügyi védelem - 30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 2 000 000 Ft

Éves utasbiztosítás Európába, korlátlan számú külföldi utazá­sokhoz. Autó assistance és útlemondási biztosítással

Egészségügyi védelem - 80/40 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 500/250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft

Nálunk önálló termékként is köthet európai autós – motoros utazásokhoz online autó-asszisztencia biztosítást

Jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft 

Herz Az utasbiztosítások vezető szakértője segítség & rólunk
Herz A világot átfogó segélyhálózat  Globális jelenlét
Herz Azonnali segítség minden pillanatban Segélyközpont 365 - 0/24

Az utasbiztosítás mit tud és mit nem?

Ám  tudnunk kell, hogy az utasbiztosítás nem terjed ki minden lehetséges, segítségért kiáltó eseményre. Nem mindnyájan vagyunk tisztában az utasbiztosítások természetével: azaz, hogy elsősorban váratlan, előre ki nem számítható, csak bizonyos biztosítás feltételeknek megfelelő sürgősségi esetekben nyújt kizárólag sürgősségi segítségnyújtást. A biztosító által fedezett úgynevezett „biztosítási események” maguk is többféle feltétel meglétéhez kötöttek: ezeket alaposan meg kell ismernünk, hogy esetleges káresemény bekövetkeztekor tudjuk, hogy mire számíthatunk. Summa summárum: az utasbiztosítás sohasem teljes körű és számos feltételhez kötött, a biztosítók sehol sem vállalják egy utazás valamennyi lehetséges kockázatát. Amit viszont vállalnak, abban számíthatunk rájuk.

Nem elég az utasbiztosítást megkötni, a feltételekre is fontos odafigyelni!

Sok kellemetlen meglepetéstől óvhatjuk meg magunkat a teljeskörű tájékozódással. Fontos, hogy utasbiztosításunk megkötése előtt alaposan tanulmányozzuk biztosítási feltételeket, s ha bizonytalanok vagyunk, hogy a mi egyedi esetünkre mi vonatkozik és mi nem, akkor még vásárlás előtt a biztosító ügyfélszolgálatánál tájékozódjunk konkrét lehetőségeinkről. Ha valakinek például bármilyen betegsége van, vagy nem biztos abban, hogy ami egészségügyileg vele megtörténhet az vajon adott esetben biztosított vagy nem biztosított eseménynek számítana-e, milyen feltételek vonatkoznak rá, mindenképp forduljon személyesen a biztosító tanácsadóihoz. Igy a biztosításkötés valamivel időigényesebb, viszont az utazót sem éri majd kellemetlen meglepetés.

Léteznek klasszikus kizáró okok ugyanis, amikor a biztosítók nem fizetnek, vagy eleve nem is kötik meg a szerződést. Ide tartozik például a háború,  terrorista támadás, nukleáris sugárzás, meglévő betegségek, súlyosan ittas állapot vagy kábítószer hatása miatt keletkezett károk, a terhességgel kapcsolatos bizonyos események, a versenyszerű sportolás, az extrém sportok, a búvárkodás bizonyos esetei. A poggyászbiztosításnál ki szokták zárni a kockázatból a nemesfémeket, gyűjteményeket, a nagyon értékes tárgyakat.

Amire még érdemes odafigyelni

  • Általában nem köthető biztosítás érvényes magyarországi betegbiztosítás (TB) nélkül,
  • Nem minden társaságnál biztosított az a betegség, amely már az utazás előtt fennállt (krónikus betegségek) - bár az Őrangyal online biztosításunkban igen,
  • A poggyászbiztosítás általában nem terjed ki nagyobb értéket képviselő tárgyakra, készpénzre, sporteszközökre, stb. sem.

Esetleges poggyászkároknál sokkal komolyabb anyagi terhet jelenthet, drámai helyzeteket hozhat létre, ha hazánktól távol megbetegszünk, vagy baleset ér bennünket. Például  egy tengeren túli kórházi kezelés, hazaszállíttatás hihetetlenül sokba kerülhet, milliós adósságokat halmozhatunk fel. Különösen fontos tehát, hogy utasbiztosításunk megkötésekor egészségügyi állapotunkat helyesen mérjük fel, illetve, hogy biztosíthatóságunkat, ennek feltételeit szakemberrel beszéljük meg, ha szükséges (ügyfélszolgálatunk örömmel áll rendelkezésre).

Az utasbiztosítás sajátossága miatt nem térülnek azok az események melyek társadalombiztosítás hatálya alatt térülnek. (Azaz a biztosítási védelem ebből a szempontból az ország elhagyásától, Magyarországra történő visszaérkezésig tart. Egyéb, például baleseti szolgáltatások, vagy autó assistance, érvényesek lehetnek az utazás megkezdésétől a hazaérkezésig is.)

Mondial Assistance utasbiztosítás Korona-Covid fedezettel, illusztráció
Kiterjesztett gyógyíttatási védelem: 

Minden új és már meglévő biztosítási kötvény esetében vállaljuk a külföldi, COVID-19-el összefüggésbe hozható gyógyíttatási költségeket megbetegedés esetén, a termékeiben meghatározott maximális fedezet erejéig!
Kiterjesztett Útlemondási védelem:


Aki a Covid-19-el megfertőződik, vagy annak gyanúja miatt karanténba kerül, és ezért az utazást le kell mondania, annak a biztosítás téríti az út költségeit, azon termékek esetén, amelyek tartalmaznak Útlemondási védelmet!
Ez azt jelenti, hogy


a fenti szolgáltatásokat már minden termék tartalmazza (az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik) és a fedezet érvényes a  Külügyminisztérium által I-es (piros), II-es (sárga), III-as (zöld) kategóirába sorolt országokra is!
Örömmel segítünk!
Hívja bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol munkanapokon örömmel állunk renelkezésére az Önnek leginkább megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában:
Hétfőtöl péntekig 08.00 és 16.00 óra között.
Hívjon minket, vagy írjon nekünk e-mailt