A bőrönd bepakolása az utolsó, és többnyire unalmas akadály, mielőtt az utazás valóban elkezdődhetne. Elmondunk néhány gyakorlati trükköt, amit már a következő utazásnál alkalmazhat.
Bár a hagyományos, kemény falú bőröndök nyújtják a legjobb védelmet, emiatt viszonylag nehezek is. A kerekes gurulóbőröndök között ma már valódi polikarbonátból készült pehelysúlyúak is találhatók, amelyek így több tárolóhelyet kínálnak, és repülőút során segítenek megtakarítani a többletsúly után járó díjat. Győződjön meg arról, hogy a teleszkópos fogantyúk és görgők jó minőségűek, mert ha ezek tönkremennek, akkor vesződség használni a bőröndöt.
A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében előzetesen ellenőrizze, hogy a poggyásza valóban az ingyenes poggyász súly-, méret-, és mennyiséi határ alatt van-e.
A csomagolási listák mindig hasznosak. így kevesebb mindent felejt el, és a lényegre tud koncentrálni. Különösen ajánljuk a számítógépen vagy mobiltelefonon is használható olyan nyaralási üdülési ellenőrző listákat, amelyek az utazás típusától függően javaslatokat tesznek arra, hogy mit érdemes becsomagolni, és így már az utazási előkészületeket is nagyban segítik.
A profi utazók tudatában vannak, hogy ha (össze)hajtogatás helyett tekerjük a ruhákat, akkor kevesebb ránckeletkezik, nem gyűrődik úgy a ruha 😊. Jól működik a fehér selyempapír is, amelyet a ruhadarabok közé helyezünk. Ráadásul kevesebb lesz a ránc, ha a bőrönd jól meg van töltve és nem félig üres. Szükség esetén a gyűrődések persze a kicsomagolás után ezzel a trükkel is eltávolíthatók: akasszuk fel a ruhadarabot a fürdőszobában, és kapcsoljuk be a zuhanyozót. A gőznek meg kell tennie a hatását.
Függetlenül attól, hogy 3 napra vagy 2 hétre utazik, a higiéniai cikkek és a kozmetikumok nagyjából mindig ugyanannyi helyet foglalnak. De, rövid utazásokhoz célszerű a drogériákban kapható, utazóméreteket vásárolni, vagy mintát vinni magunkkal. Ezzel helyet és súlyt takaríthatunk meg. A biztonság kedvéért mindig tegyük a folyákony dolgokat egy plusz műanyag zacskóba. Ez megvédi a piperetáska többi tartalmát arra az esetre, ha a sampon vagy tusfürdő kifolyna. Az üveges ezodorok esetében próbáljon ki dezodor stiftet vagy krémeket. A roll-onokhoz képest a csomagok sokkal könnyebbek, kisebbek lesznek és nem törhetnek el.
Az övek, fehérneműk, zoknik, harisnyák és egyéb apró tárgyak jól illeszkednek a résekbe, és optimálisan kihasználják a tárolóhelyet. A cipőkbe helyezve azok megtartják formájukat és nem gyűrődnek. A divatékszerek és kiegészítők védelmének legjobb módja a buborékfólia. Az igazi ékszereket azonban jobb a kézipoggyászban vagy leginkább otthon hagyni.
Indulás előtt ellenőrizze, hogy mit tartalmaz a szoba felszereltsége. Van hajszárító? Van-e fürdőköpeny vagy strandtörölköző? Ha igen, akko ebben az esetben otthon hagyhatja a sajátját, így tárolóhelyet és súlyt takarít meg.
  • Zárja be a bőröndöt, és csatoljon rá egy címkét a címekkel (üdülési és otthoni címmel is!).
  • Jelölje meg bőröndjét egy egyedi azonosítóval (csíkkal, matricával), hogy azonnal felismerje a reptéri poggyászkiadónál.
  • Csomagolja be az alapvető, bármikor szükséges dolgokat, például a szükséges gyógyszereket, kontaktlencse-tokot és tárolófolyadékot, értékeket, pénzt és dokumentumokat valamint az utasbiztosítást a kézipoggyászba!
  • Az utasbiztosításhoz a 24 órás segélyhívó számot célszerű elmenteni a mobiltelefonjába.