Őrangyal utasbiztosítás téli sportokhoz

Felső korhatár és időskori felár nélkül köthető síeléshez és  snowboardozáshoz is!

Előnyök

 • Helikopteres mentés - indokolt esetben
 • Sípályáról történő mentés
 • Saját vagy bérlet sífelszerelés védelem
 • Betegség- és balesetbiztosítás
 • Síruha védelem
 • Sípálya- és lavina-zár elleni védelem
 • 24/7 segítségnyújtás világszerte

Fedezetek megtekintése 

DÍJSZÁMÍTÁS

575 Ft-tól*

Őrangyal utasbiztosítások téli sportokhoz

A Mondial Assistance Őrangyal terméke, amely egyre népszerűbb a téli sportok kedvelői körében, alapáron nyújt többletszolgáltatást síelés és snowboardozás során. Nemcsak betegség, baleset esetén, hanem a sporteszközök, síruházat, hóviszonyok tekintetében is kárenyhítést nyújt.

Fontos, hogy termékünk szerves része az indokolt hegyi- és helikopteres mentés is.

Egyedülálló az a fedezet, amely az adott síterület lesikló pályáinak több, mint 50%-os lezárása esetén napi 5000 forintos „fájdalomdíjat” fizet az elmaradt sportolási lehetőségek miatt, az erről szóló igazolások bemutatása esetén. Továbbá abban a nem kívánt esetben, ha lavina zárná el a célhoz vagy éppen a hazavezető utat, úgy a Mondial Assistance hozzájárul az emiatt felmerülő szállás- és közlekedési többletköltségekhez.   

Minőségi utasbiztosítási védelem síeléshez, snowboardozáshoz, szükség esetén helikopteres mentéssel.

Őrangyal családi utasbiztosítás téli sportokhoz                          

Családi síeléshez és snowboardozáshoz minőségi utabiztosítás teljekörű védelemmel.

A síelés nem olcsó sport, de ha biztosítás nélkül utazunk, még drágább lehet. Sajnos még mindig sokakban nem tudatosodott, hogy külföldön egy kórházi ellátás költsége egyszerűbb esetben is 4-5000 euróra rúghat. Érdemes néhány szempontot figyelembe vennünk, amikor téli sporthoz keresünk utasbiztosítást.

Utasbiztosítási tippek a síszezonra:

Nem lehet elégszer felhívni a külföldre utazók figyelmét, hogy még utazás előtt gondoskodjanak megfelelő utasbiztosításról. A téli utazások esetén pedig még inkább kellő figyelmet kell szentelni az utasbiztosítás - más néven síbiztosítás - meglétére.

1. Főszabály:
Síeléshez, téli sportokhoz semmiképpen ne alsó kategóriás terméket válasszunk! Nem az a lényeg, hogy gyorsan letudjuk a biztosítás meglétét, hanem, hogy olyan fedezetett vásároljunk, ami valóban segít, ha szükség van rá!  

2. Gyógyíttatás:
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az E101-es és a bankkártyához kapcsolódó balesetbiztosítás csak alapvető védettséget nyújt, összetettebb esetekben nem segítség. A téli sportok a szokásosnál is több veszélyt hordoznak magukban, amelyeknél a mentés és az ellátás is komolyabb felkészültséget igényel, és így nagyobb költséggel jár, elég csak a helikopteres, hegyi mentésre gondolnunk.

3. Üdülés megszakítása sérülés miatt:
Ha például valamilyen – akár kisebb – sérülés miatt nem tudjuk folytatni síszabadságunkat, a Magyarországon megvásárolt, igénybe nem vett síbérlet árát a Mondial Assistance megtéríti.

4. Ha az időjárás miatt nem síelhetünk:
A Mondial Assistance Őrangyal biztosítása vigaszdíjat fizet például, ha a pályarendszer legalább 50 százalékát lezárták az időjárási körülmények miatt.

5. Sífelszerelés-károk:
A Feltételekkel összhangban térítjük például a megrongálódott (vagy ellopott, szállítónál elveszett) felszerelés árát is, sőt azt is, ha például baleset miatt le kell vágni rólunk a méregdrága síruhát.

6. Lavina esetén:
Megtörténhet, hogy lavina miatt nem érünk oda a sírégióba, vagy nem tudunk hazaindulni. Ilyenkor is sok extra költség - szállás, étkezés – merülhet fel, melyekre Őrangyal biztosításunk szintén fedezetet nyújthat.

7. Ha mi okozunk balesetet:
Ez az egyik legnagyobb és legkevésbé figyelembe vett kockázat. Ha bizonyíthatóan mi okozunk balesetet másoknak, és emiatt peres ügy indul, akár több millió forint is kevés lehet a károk megtérítésére, hiszen adott esetben a szállítás és gyógyíttatás költségein túl ránk terhelhetik az illető munkából való kiesését, rehabilitációs költségeit, stb. is. Ezért mindenképpen érdemes magas keretösszegű felelősségbiztosítást is tartalmazó utasbiztosítást kötnünk. A Mondial Assistance-nál a felelősségbiztosítás max. 10 millió forint, amely már kellő védelmet biztosíthat számunkra.

Lécre fel, fő és előszezonban is!

Már az ünnepek előtti időszakban is bőven akad európai síterep - például Franciaországban és Olaszországban - ahol előszezonban is remek körülmények és kíváló minőségű hó hivogat bennünket!. A franciaországi, 2100 méteres magasságban fekvő Tignes az egyik legkedveltebb előszezoni úticél. Ám népszerűségben nem marad el tőle a szintén francia Les Deux Alpes vagy Val Thorens sem. Egy másik kedvenc az olaszországi Breuil-Cervinia síterep, a kezdők és a középhaladók számára is tökéletes választás egy kis előszezoni bemelegítésre!

A síelés az egyik legveszélyesebb sport, ráadásul a sífelszerelések vásárlása meglehetősen drága mulatság. Évente több mint tízezer magyarral történik valamilyen síbaleset - vagy éppen okoz síbalesetet, amely anyagi szempontból hasonló veszélyeket tartogat.

Mégis, a Magyar Biztosítók Szövetsége  2015-ös adatai szerint az utazóknak csak mintegy harmada köt síbiztosítást külföldi utazása esetére.  Óriási anyagi kockázatot vállalnak ezzel a téli sportok kedvelői, hiszen egy-egy átlagos hétvégén 2-3 helikopteres és 6-7 szános mentést igénylő baleset következik be egy-egy kedveltebb síterepen.

A Mondial Assistance Őrangyal, illetve Családi utasbiztosítása síbaleset esetén is őrangyalunk lehet.  Az első, amit ilyenkor a hegyi mentő, vagy a kórház megkérdez tőlünk az az, hogy van-e megfelelő utasbiztosításunk. Tavalyi gyógyítási díjadatok szerint például Ausztriában egy felkartörés ellátása kb. 50.000 forintba, Franciaországban már 130-150.000 forintba került. Azonnali mütét pedig mindkét országban több millióra rúghat.

A hegyi mentés sem olcsó: Ausztriában 200,- Euro,  Franciaországban 400-500,- Euro, míg a helikopteres mentés mindkét országban 2-4.000,- Euro. A hazaszállítás költségei is borsosak: Ausztriában 120-150 ezer forintra, Franciaországban 500-600 ezer forintra rúgnak, míg a repülőgépen, fekve szállítás esetén akár 1,5-2 millió forint is lehet a díj.

Nem érdemes, nem szabad tehát a biztonságon spórolni. Éppen ezért, hogy az Önök számára még vonzóbbá tegyük utasbiztosításainkat,  Mondial Assistance Őrangyal, illetve Családi utasbiztosításának fedezeteit a síelés, a snowboardozás rajongóira is gondolva terveztük meg.

Az Őrangyal termékünk speciális téli sport fedezeteivel felkészülhetünk az alábbi esetekre:

 • Síbaleset. Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, helikopteres szállítás, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva.
 • Károkozás másnak. A sielés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhelne a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet helyettünk. Feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.
 • Felszerelésben okozott kár. A síbiztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet.
 • Ha a sírégió megközeleíthetetlenné válik egy lavina miatt, az extra felmerült költségek téríthetőek.
 • A sírégió lesiklópályáinak 50%-os lezártsága esetén pedig napi vigaszdíjra lehet igény.

Kellemes és biztonságos síelést és snowboardozást kívánunk Mindenkinek!

*575 Ft-tól: A díj megállapításakor az ügyfelek által jellemzően igénybe vett, 8 napos európai utazás, egy napra és egy főre érvényes napidíját vettük alapul.

© Allianz Worldwide Partners 2018 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.