Őrangyal Utasbiztosítás Téli Sportokhoz

Felső korhatár és időskori felár nélkül köthető síeléshez és  snowboardozáshoz is!

Előnyök

  • Helikopteres mentés - indokolt esetben
  • Sípályáról történő mentés
  • Betegség- és balesetbiztosítás
  • Felelősségbiztosítás
  • 24/7 segítségnyújtás világszerte

Fedezetek megtekintése 

DÍJSZÁMÍTÁS

575 Ft-tól*

Őrangyal utasbiztosítások téli sportokhoz

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

FONTOS! Tekintettel arra, hogy a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe folyamatosan új területek és országok kerülnek felvételre, ezért kérjük, hogy feltétlenül ellenőrizze - még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt - a Konzuli Szolgálat oldalán, hogy úticélja nem esik-e a fenti kategóriák valamelyikébe.

Amennyiben a figyelmeztetés ellenére Ön a fentiek szerinti besorolású „Utazásra nem javasolt”, vagy „Fokozott biztonsági kockázatú” területre utazik/utazna, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra. Ezért határozottan azt javasoljuk, hogy ilyen esetben (utazási tilalom vagy veszély fennállása esetén) NE vásároljon biztosítást, vagy legyen tisztában azzal, hogy ezekre a területekre nem érvényes a biztosítás!

Utazási-, és útlemondási biztosítások megkötésekor vegye figyelembe, hogy
(i)        ezek a biztosítások járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem nyújtanak fedezetet, továbbá
(ii)       nem minősül biztosítási eseménynek, ha Ön a koronavírustól való félelem miatt mondja le utazását, következésként
az ezekből eredő károkat a biztosító nem téríti meg! 

 
További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

A Mondial Assistance Őrangyal terméke, amely egyre népszerűbb a téli sportok kedvelői körében, alapáron nyújt többletszolgáltatást síelés és snowboardozás során. Nemcsak betegség, baleset esetén, hanem a sporteszközök, síruházat, hóviszonyok tekintetében is kárenyhítést nyújt.

Fontos, hogy termékünk szerves része az indokolt hegyi- és helikopteres mentés is.

Egyedülálló az a fedezet, amely az adott síterület lesikló pályáinak több, mint 50%-os lezárása esetén napi 5000 forintos „fájdalomdíjat” fizet az elmaradt sportolási lehetőségek miatt, az erről szóló igazolások bemutatása esetén. Továbbá abban a nem kívánt esetben, ha lavina zárná el a célhoz vagy éppen a hazavezető utat, úgy a Mondial Assistance hozzájárul az emiatt felmerülő szállás- és közlekedési többletköltségekhez.      

 

Minőségi utasbiztosítási védelem síeléshez, snowboardozáshoz, szükség esetén helikopteres mentéssel.

Őrangyal családi utasbiztosítás téli sportokhoz                          

Családi síeléshez és snowboardozáshoz minőségi utabiztosítás teljekörű védelemmel.

Milyen utazásokhoz érdemes megkötni?

A síelés nem olcsó sport, de ha biztosítás nélkül utazunk, még drágább lehet. Sajnos még mindig sokakban nem tudatosodott, hogy külföldön egy kórházi ellátás költsége egyszerűbb esetben is 4-5000 euróra rúghat. Érdemes néhány szempontot figyelembe vennünk, amikor téli sporthoz keresünk utasbiztosítást.

Utasbiztosítási tippek a síszezonra:

Nem lehet elégszer felhívni a külföldre utazók figyelmét, hogy még utazás előtt gondoskodjanak megfelelő utasbiztosításról. A téli utazások esetén pedig még inkább kellő figyelmet kell szentelni az utasbiztosítás - más néven síbiztosítás - meglétére.

1. Főszabály:
Síeléshez, téli sportokhoz semmiképpen ne alsó kategóriás terméket válasszunk! Nem az a lényeg, hogy gyorsan letudjuk a biztosítás meglétét, hanem, hogy olyan fedezetett vásároljunk, ami valóban segít, ha szükség van rá!  

2. Gyógyíttatás:
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az E101-es és a bankkártyához kapcsolódó balesetbiztosítás csak alapvető védettséget nyújt, összetettebb esetekben nem segítség. A téli sportok a szokásosnál is több veszélyt hordoznak magukban, amelyeknél a mentés és az ellátás is komolyabb felkészültséget igényel, és így nagyobb költséggel jár, elég csak a helikopteres, hegyi mentésre gondolnunk.

3. Üdülés megszakítása sérülés miatt:
Ha például valamilyen – akár kisebb – sérülés miatt nem tudjuk folytatni síszabadságunkat, a Magyarországon megvásárolt, igénybe nem vett síbérlet árát a Mondial Assistance megtéríti.

4. Ha az időjárás miatt nem síelhetünk:
A Mondial Assistance Őrangyal biztosítása vigaszdíjat fizet például, ha a pályarendszer legalább 50 százalékát lezárták az időjárási körülmények miatt.

5. Sífelszerelés-károk:
A Feltételekkel összhangban térítjük például a megrongálódott (vagy ellopott, szállítónál elveszett) felszerelés árát is, sőt azt is, ha például baleset miatt le kell vágni rólunk a méregdrága síruhát.

6. Lavina esetén:
Megtörténhet, hogy lavina miatt nem érünk oda a sírégióba, vagy nem tudunk hazaindulni. Ilyenkor is sok extra költség - szállás, étkezés – merülhet fel, melyekre Őrangyal biztosításunk szintén fedezetet nyújthat.

7. Ha mi okozunk balesetet:
Ez az egyik legnagyobb és legkevésbé figyelembe vett kockázat. Ha bizonyíthatóan mi okozunk balesetet másoknak, és emiatt peres ügy indul, akár több millió forint is kevés lehet a károk megtérítésére, hiszen adott esetben a szállítás és gyógyíttatás költségein túl ránk terhelhetik az illető munkából való kiesését, rehabilitációs költségeit, stb. is. Ezért mindenképpen érdemes magas keretösszegű felelősségbiztosítást is tartalmazó utasbiztosítást kötnünk. A Mondial Assistance-nál a felelősségbiztosítás max. 10 millió forint, amely már kellő védelmet biztosíthat számunkra.

Lécre fel, fő és előszezonban is!

Már az ünnepek előtti időszakban is bőven akad európai síterep - például Franciaországban és Olaszországban - ahol előszezonban is remek körülmények és kíváló minőségű hó hivogat bennünket!. A franciaországi, 2100 méteres magasságban fekvő Tignes az egyik legkedveltebb előszezoni úticél. Ám népszerűségben nem marad el tőle a szintén francia Les Deux Alpes vagy Val Thorens sem. Egy másik kedvenc az olaszországi Breuil-Cervinia síterep, a kezdők és a középhaladók számára is tökéletes választás egy kis előszezoni bemelegítésre!

A síelés az egyik legveszélyesebb sport, ráadásul a sífelszerelések vásárlása meglehetősen drága mulatság. Évente több mint tízezer magyarral történik valamilyen síbaleset - vagy éppen okoz síbalesetet, amely anyagi szempontból hasonló veszélyeket tartogat.

Mégis, a Magyar Biztosítók Szövetsége  2015-ös adatai szerint az utazóknak csak mintegy harmada köt síbiztosítást külföldi utazása esetére.  Óriási anyagi kockázatot vállalnak ezzel a téli sportok kedvelői, hiszen egy-egy átlagos hétvégén 2-3 helikopteres és 6-7 szános mentést igénylő baleset következik be egy-egy kedveltebb síterepen.

A Mondial Assistance Őrangyal, illetve Családi utasbiztosítása síbaleset esetén is őrangyalunk lehet.  Az első, amit ilyenkor a hegyi mentő, vagy a kórház megkérdez tőlünk az az, hogy van-e megfelelő utasbiztosításunk. Tavalyi gyógyítási díjadatok szerint például Ausztriában egy felkartörés ellátása kb. 50.000 forintba, Franciaországban már 130-150.000 forintba került. Azonnali mütét pedig mindkét országban több millióra rúghat.

A hegyi mentés sem olcsó: Ausztriában 200,- Euro,  Franciaországban 400-500,- Euro, míg a helikopteres mentés mindkét országban 2-4.000,- Euro. A hazaszállítás költségei is borsosak: Ausztriában 120-150 ezer forintra, Franciaországban 500-600 ezer forintra rúgnak, míg a repülőgépen, fekve szállítás esetén akár 1,5-2 millió forint is lehet a díj.

Nem érdemes, nem szabad tehát a biztonságon spórolni. Éppen ezért, hogy az Önök számára még vonzóbbá tegyük utasbiztosításainkat,  Mondial Assistance Őrangyal, illetve Családi utasbiztosításának fedezeteit a síelés, a snowboardozás rajongóira is gondolva terveztük meg.

Az Őrangyal termékünk speciális téli sport fedezeteivel felkészülhetünk az alábbi esetekre:

  • Síbaleset. Külföldön egy kisebb sérülés ellátása is igen drága lehet, a hegyi mentés, helikopteres szállítás, kórházba szállítás és a kórházi ápolás költségeiről nem is szólva.
  • Károkozás másnak. A sielés közben nem csak mi magunk sérülhetünk meg, hanem mások is szenvedhetnek miattunk balesetet. Ilyenkor bennünket terhelne a kártérítési kötelezettség. Ha síbiztosításunk felelősségbiztosítási fedezetet is tartalmaz, akkor ilyen esetben a biztosító fizet helyettünk. Feltétlenül vetessünk fel jegyzőkönyvet a balesetről, amelyből egyértelműen ki kell derülnie, hogy melyik fél ismeri el a felelősségét. Ez elejét veheti egy hosszas jogi procedúrának.
  • Felszerelésben okozott kár. A síbiztosítás a sportfelszerelésre és ruházatra is tartalmaz fedezetet.
  • Ha a sírégió megközeleíthetetlenné válik egy lavina miatt, az extra felmerült költségek téríthetőek.
  • A sírégió lesiklópályáinak 50%-os lezártsága esetén pedig napi vigaszdíjra lehet igény.

Kellemes és biztonságos síelést és snowboardozást kívánunk Mindenkinek!

*575 Ft-tól: A díj megállapításakor az ügyfelek által jellemzően igénybe vett, 8 napos európai utazás, egy napra és egy főre érvényes napidíját vettük alapul.

Elérhetőség
+36 23 507 416
Őrangyal utasbiztosítás
téli sportokhozDÍJSZÁMÍTÁS
Autó-motor asszisztencia
őrangyal utasbiztosítások mellé


DÍJSZÁMÍTÁS
Őrangyal útlemondási
biztosítás (20% önrésszel vagy önrész nélkül)
 

DÍJSZÁMÍTÁS
Segítségnyújtás  
Útlemondási védelem   - -
Utazás megszakítás   -
Autó-motor asszisztencia   - -
Egészségügyi védelem   - -
Poggyászbiztosítás   - -
Balesetbiztosítás   - -
Extra költségek visszaútra   - -
Terrorcselekmények   - -
Az utazás késői megkezdése   - -
Utazás megismétlése   - -
Felelősségbiztosítás   - -
Télisport biztosítás   - -
Jogi segítség és tolmácsköltségek külföldön   - -
Home-asszisztencia   - -
Kötvénykötési információ
Biztosított személy(ek)   Egy kötvényben maximum 50 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 9 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól. Egy kötvényben maximum 7 személy együttes biztosítása lehetséges, teljesen függetlenül bármilyen rokoni kapcsolattól.
Utasbiztosítás érvényességi területe  

Világszerte: a kalkuláció során megadott úticél(ok), (beleértve USA-t és Kanadát attól függően, hogy azok ki lettek-e választva vagy sem), vagy

Európa: a kalkuláció során megadott úticél(ok): az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira,Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

Figyelem! A biztosítás nem érvényes a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt I. kategóriába tartozó országokban, térségekben.

Európa: az online biztosítás kötés során megadott úticél(ok) amelyek azonban csak a földrajzi értelemben vett európai országokat lehetnek.

Világszerte: a kalkuláció során megadott úticél(ok), (beleértve USA-t és Kanadát attól függően, hogy azok ki lettek-e választva vagy sem), vagy

Európa: a kalkuláció során megadott úticél(ok): az összes földrajzi értelemben vett európai és/vagy a Földközi-tengerrel határos ország (mint pl: Egyiptom, Tunézia, Marokkó, Izrael, Kanári-szigetek, Madeira,Törökország egész területe és a teljes Oroszországi Föderáció stb, de kivéve Grönland, Palesztina és Jordánia)

Figyelem! A biztosítás nem érvényes a Külügyminisztérium által utazási célra nem javasolt I. kategóriába tartozó országokban, térségekben.

Biztosított életkora   Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort. Életkortól függetlenül bárki lehet biztosított. Más biztosítoktól eltérően, nem számítunk fel extra felárat, amennyiben a biztosított már betöltött egy tisztes kort.
Biztosított járművek   - Maximum 10 vagy eltérő díjért 15 éves, 9 férőhelyes gépjárművek -
Biztosításkötés időpontja   Legkésőbb 31 nappal az utazás megkezdése előtt. Az utazás megkezdése előtti 31 napon belüli biztosításkötés kizárólag az utazás lefoglalásának napján lehetséges. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt. Legkésőbb az indulás napján az utazás megkezdése előtt.
Utasbiztosítás időtartama   Maximum 365 nap Maximum 31 nap Maximum 365 nap
Utasbiztosítás kezdete   A megkötött útlemondási biztosítást követő naptól. Későbbi megkötés esetén csak olyan események biztosítottak, amelyek a megkötéstől számított 10. naptól következnek be. Amennyiben a biztosítás megkötésére kevesebb, mint 31 nappal az utazás megkezdése előtt kerül sor, úgy az útlemondási védelem csak akkor adott, amennyiben a biztosítás megkötésére és az utazás lefoglalására egyszerre kerül sor. 30 nappal az utazás megkezdése előtt útlemondási védelmet nyújtó biztosítás utólag már nem köthető meg. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése legkésőbb 1 nappal az utazás előtt történt, úgy a biztosítási védelem kezdete az elutazás napján 00:00 órakor kezdődik. Amennyiben a biztosítás megkötése az Indulás napján és az utazás megkezdése előtt történt, akkor a biztosítási védelem a következő nap 00:00 órakor kezdődik.
Utasbiztosítás vége   Biztosítási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Biztositási védelem vége a visszaérkezés dátuma a Kiinduló országba. Útlemondási védelem a biztosított utazás indulási dátumáig érvényes. 
Fizetési mód   Bank-, és hitelkártya Bank-, és hitelkártya Bank-, és hitelkártya
© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.