London látképe naplementekor, Westminster Bridge, mögötte a  Big Ben
Anglia extra

London, Baby!
Utazás a Rock’n’Roll hazájába

Ütős utazási tippek Angliába és a brit metropoliszba, Londonba
Részese lenni az üdvrivalgásnak egy Manchester-i focimeccs közben a lelátón, elmerülve a Beatles zenei univerzumában Liverpoolban vagy barangolva a tengerparti tájakon. Anglia tudja, hogyan kell játszani a túristák érzelmeivel. Nagy-Britannia legnagyobb országában a múlt állandó kísérő. Az élénk modernitás és a világhírű történelem közötti egyensúlyozás különösen jól átélhető Londonban, a rock'n'roll városában.
Mint ideális úti cél egy rövid utazáshoz, London a kultúra és a történelem változatos keverékét kínálja látogatóinak. Legyen szó egy sétáról a divatos Notting Hill negyedben, egy szószerinti körutazásról a London Eye-on, vagy bennfentes tippekről a város legjobb éjszakai szórakozóhelyeihez: összegyűjtöttük a tíz legfontosabb londoni látnivalót, így nincs más tennivaló, mint összepakolni a csomagokat és indulásra fel: London hív!

Ha a nagyváros nyüzsgésétől kicsit nyugodtabb kikapcsolódásra vágyik, Londontól csupán néhány órányi útra, ellátogathat a világ legnagyszerűbb helyszínei közé. Például gyorsan elérheti a Seven Sisters sziklaképződményeket, Windsort vagy a Harry Potter Stúdiót! Különös figyelmet érdemelnek a következő kirándulások:

  • Pénznem: 1 angol font (GPB) = 100 penny
  • Időeltérés: CET - 1 óra
  • Hálózati feszültség: 230 volt, csatlakozók, dugók három érintkező érintkezővel (adapterdugó szükséges a falialjzathoz, készülékekhez)

Figyelem! A Brexitet követően Belépés csak útlevéllel lehetséges, személyi igazolvánnyal már nem (bár van néhány kivétel) és ez vonatkozik a tranzitálásra is. 

Az útlevélnek a tartózkodás idejére érvényesnek kell lennie. Mivel a szabályozás változhat, ezért érdemes utazás előtt a hivatalos brit idevonatkozó oldalakat is megtekinteni és tájékozódni az aktuaitásokról. 

Brit nagykövetség

Európai szabvány az egészségügyben, amelynek minősége azonban területileg ingadozó, így utasbiztosítás mindenképpen ajánlott, például a mentős betegszállítás fedezésére és mivel a európai egészségbiztosítási kártya csak korlátozottan használható.Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága - Konzuli hivatal, London

Cím: 100 Brompton Road
London
SW3 1ER
Egyesült Királyság

Telefon:
+442072355218

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: konz.lon@mfa.gov.hu
Honlap: london.mfa.gov.hu

 

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága - Nagykövetség, London

Cím: 35 Eaton Place
London
SW1X 8BY
Egyesült Királyság
Telefon: 
+442072013440

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: mission.lon@mfa.gov.hu
Honlap: london.mfa.gov.hu

További hasznos konzuli infók a Konzuli szolgálat oldalán találhatók:

Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága | Konzuli Tájékoztatás (gov.hu)


  • Felhívjuk figyelmét, hogy a helyi viszonyok az aktuális események és fejlemények miatt rövid távú változásoknak és eltéréseknek lehetnek kitéve. A Mondial Assistance ezért nem vállal felelősséget ezen információk teljességéért vagy az ebből eredő károkért.

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében