Görög utazás, tengerparti kisváros látképe, kék háztetők, tenger, sziget

Tippek és ötletek egy tökéletes Görög nyaraláshoz

Fehér homokos strandok, türkizkék tenger, olajfaligetek és álomszerű hegyi tájak – legyen szó Krétáról, Rodoszról vagy Szantoriniről: Görögország sokrétű szigeteivel vonz magához, és mindegyik önmagában is egy külön kozmosz. A vendégszerető ország nem véletlenül a Földközi-tenger egyik legnépszerűbb úti célja. Görögország sokkal többet kínál, mint néhány sziget szép strandokkal.

Görögországot az év bármely szakában érdemes meglátogatni! Néhány utazási tippet összegyűjtöttünk Görögország legszebb nyaralóhelyeihez, és megfelelő ajánlatokat a görögországi nyaraláshoz, hogy Ön gondtalanul utazhasson, nyugodtan, biztonságban.

A tavaszi virágzással megnyílik az utazási szezon Görögországban. Az enyhe éghajlat és a szellős  strandok csak néhány előny a tavaszi utazók számára. Kalamata, a Peloponnészosz dinamikus kikötővárosa sokak számára ismert a világméretű olajbogyó-exportjáról. A kulináris élvezetek és a csodálatos hegyi panoráma mellett Kalamata sokkal többre is lehetőséget ad.

Bár a városból közvetlenül elérhető a csúcsvízminőségéről híres strand, ha a tenger helyett Görögország misztikus történelmében szeretne elmerülni, ezt is megteheti a történelmi óvárosban. A központban található Régészeti Múzeum garantálja az időutazást a bizánci korba. A központtól kissé távolabb egy kiterjedt piac is található. A világhírű olívabogyók mellett számos más regionálissan termelt finomság is megkóstolható itt.

Koroni festői városa ideális egy egynapos kiránduláshoz. Az egykori halászfalu Kalamatától mintegy ötven kilométerre található, és egy történelmi kastélynak ad otthont. De Romanos is csak egy kőhajításnyira van. A hely a Voidokilia strandról ismert, amelyet a görög omega betű alakját formázza, tökéletesen.

Thassos, Görögország legészakibb szigete és egyben a legzöldebb is. A "zöld smaragd" becenevet a buja növényzetnek és érintetlen tájainak köszönheti. Az Égei-tenger kristálytiszta vize kellemes fürdőzést kínál a forró nyári napokon.

De különösen a természet és a túrázás szerelmesei kapják meg a megérdemelt „ellenszolgáltatást“ a pénzükért. Sűrű fenyvesek, források és patakok nyúlnak át a magas hegyeken egészen a finom homokos strandokig. Thassoson a turisták magányos öblökbe vonulhatnak vissza, vagy kihalt falvakat fedezhetnek fel túrázás közben.

A hegyi falvakban található tavernák vendégszeretetét és konyháját nem szabad kihagyni. Az olyan különlegességek, mint a souzoukakia, a keftedes vagy a speciálisan elkészített feta sajtok már csak fogyasztásra várnak! Étványgerjesztőként ott a tsipouro, egy népszerű aperitif a szigeten, az jól ismert ouzo mellé. Jamas!

Még akkor is, ha a nyaralásának küldetése a pihenés, jó, ha tudja, még az 1980-as években James Bond halálos küldetésben volt itt. Szinte hihetetlen természeti környezetről beszélünk, amelyet valamikor egy film segítségével került fedezésre és a köztudatba: ezek a Meteora lebegő kolostorai!

A múltban a görög ortodox Meteora kolostorok az imádság és a meditáció menedékhelyei voltak, és gyakorlatilag megközelíthetetlenek számítottak gyalogosan. A szerzeteseket és holmijukat csörlők húzták föl a völgyből a komplexumba. Mára már vége a magánynak, a még működő hat kolostor turizmusból él.

  • Tippünk a látogatáshoz: A legjobb, ha a főszezonon kívül és a nap folyamán a lehető legkorábban látogatja meg ezt az UNESCO Világörökség részéhez tartozó, érdekességet hogy elkerülje a turisták rohamát..

Nemcsak gyönyörű, de stílusa és kultúrája is van: a Peloponnészosz-félsziget délnyugaton határos a görög szárazfölddel, és lenyűgőző strandokat, ősi ásatásokat és antik romokat kínál. A „hüvelykujj és három ujj” minden görög terület közül a legmesszebb nyúlik ki a Földközi-tengerbe.

Nyáron a hőmérséklet könnyedén elérheti a 40 fokot is. Így, ha az úszáson kívül más tevékenységet is tervez, javasoljuk, hogy október és december között látogasson el ide. Ráadásul akkor nem kell minden lenyűgöző látnivalót más utazókkal is megosztania.

Görög templom, virágzó fával
-10%
A Görögországba történő beutazás aktuális feltételiről, tájékozódjon a Konzuli Szolgálat weboldalán.
A Mondial Assistance kiterjesztett koronafedezeteiről pedig 
itt
 olvashat bővebben.

Ez a görög ékkő még mindig a turistaradar alatt repül: Skyros szigete az Északi-Sporádokon tökéletes hely azoknak a “görög rajongóknak”, akik békére vágynak, távol a tömegturizmustól. Pedig mindenképpen figyelmet érdemel. Autóval néhány óra alatt felfedezheti a szigetet és szépségeit.

A fenyvesek és homokos strandok mellett egy sehol máshol nem látható különlegességet találunk itt: a Skyros pónit, a nagyon egyedi, exportálni is tilos kisállatot.

Szintén a Skyrosra jellemzőek a hangulatos kávézók, közvetlenül a tenger melletti teraszokkal, amelyekről egyenesen a hullámokba vetheti magát, ha ahhoz tartja kedve. Ínyencek figyelmébe: a helyi tavernák görög specialitásokat és homár ételeket szolgálnak fel.Görögország - Konzuli hivatal, Athén

Cím: 38 Vasileos Konstantinou Avenue
116 35 Athens
Görögország
Telefon:
+302107256821
+302107256817

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: consulate.ath@mfa.gov.hu
Honlap: athen.mfa.gov.hu

 

Görögország - Nagykövetség, Athén

Cím: 38, Vasileos Konstantinou Avenue
116 35 Athén
Görögország
Telefon: 
+302107256800
+302107256801
+302107256802

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: mission.ath@mfa.gov.hu
Honlap: athen.mfa.gov.hu

További hasznos konzuli infók a Konzuli szolgálat oldalán találhatók:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/kulkepviseletek/gorogorszag-nagykovetseg-athen

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében