Kilátás a csodálatos szigetvilágra. Halászhajókkal a horvátországi Hvar város előtt. Hvar, régi adriai szigetváros kikötője. Sirályok repülnek a város és tenger felett. Csodálatos Hvar város Hvar szigetén, Horvátország.

Nyaralás Horvátországban, megfizethető árakon
Tippek és ötletek

A kristálytiszta tenger, az olajfaligetek, a festői tengerparti falvak és a grillezett specialitások felejthetetlen nyaralást biztosítanak Horvátországban. De nem kell feláldoznia az utolsó fillérjét egy kis megérdemelt adriai luxusért. Még egy kisebb utazási költségvetéssel is teljes mértékben élvezhető a gyönyörű ország az Adria keleti részén, Isztriától a Kvarner-öblön át egészen Dél-Dalmáciáig.
Ezért összegyűjtöttük neked a legszebb utazási tippeket, hogy olcsón gyűjthess felbecsülhetetlen emlékeket. 

Hangulatos szigetek, kavicsos strandok és a lenyűgöző Biokovo hegység: a Dalmát régió hosszú tengerparti szakasza az Adriai-tenger partján, az ország déli részén húzódik. A dalmát szigetek mellett itt találod Split, Zadar, Šibenik és Dubrovnik elragadó városait.

  • Egy különösen olcsó, de annál szebb partszakasz a Makarska Riviéra. A terület megfizethető szállást és elfogadható árfekvésű éttermi étkezést kínál, a tengerparttal és a hegyekkel a háttérben.

A kempingezés általában olcsóbb, mint a szállodában töltött idő és természetközeliséget ígér, így több pénz marad a kasszában a nyaralás élményeire. Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél a kempingezés szerelmesei számára Európában, nyáron pedig különösen ajánljuk Isztria szigetét. A tengeri fenyők árnyékában és a türkizkék Adriai-tengerre néző kilátással igazán kikapcsolódhat. A strandoknak megvan a maguk varázslatos hangja, fizikailag érzékelhető benyomása: A ciripelő kabócák és mediterrán virágok illata éppúgy hozzátartoznak Horvátországhoz, mint a Cevapcici a tányéron.

A rovinji partoktól nem messze, 40 méteres mélységben egy misztikus óriás rejtőzik. Az elsüllyedt Baron Gautsch utasszállító hajó roncsa a búvárok egyik legkedveltebb célpontja. A tengerfenékbe ágyazva a 84 méter hosszú hajó számos növény és tengeri állat élőhelyéül szolgál. A császári haditengerészet egykori pompás óceánjáróját ma már osztrák-magyar Titanic néven is ismerik.

Sehol sem olyan szép a naplemente, mint Zadarban, legalábbis Alfred Hitchcock így gondolta. A dalmáciai Zadar Horvátország egyik legbájosabb óvárosának számít, és római kori múltjának kulturális tanúival nyűgöz le. A mediterrán éghajlat az őszi hónapokban is ideális utazási feltételeket biztosít. A régió egész évben népszerű az ínyencek körében, hiszen a konyha szeretete itt nagyon fontos. Ne hagyja ki a buzarát, a brudet vagy a kalmárpekát.

Zadartól alig két órányi autóútra található az ország legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkja: a világhírű Plitvicei-tavak. A lenyűgöző természeti látványosság a közép-horvátországi karsztvidéken fekszik, és türkizkék tavakból, kristálytiszta folyókból és számtalan vízesésből áll, amelyek az azonos nevű nemzeti parkon keresztül futnak - egy hely, amely egyenesen egy képeskönyvből származik! Az UNESCO világörökségi helyszín szépsége varázslatos.

  • Ezért a tippünk: mivel a varázslatos természeti látványt legjobb az őszi hónapokban és akkor is kora reggel megtekinteni, hogy nyugodtan gyönyörködhessünk a tájban.

A déli államba a hűvösebb hónapokban is érdemes ellátogatni. Egy téli horvátországi utazás azt jelenti, hogy távol lehetünk a tömegtől. Ha pedig nem akarsz túl mélyen a zsebedbe nyúlni, az utószezont utazásszezonnak is kinyilváníthatod – mindaddig, amíg még nincs vége a karácsonynak vagy a szilveszternek.

A termálfürdők széles választéka csábít wellness nyaralásra, a termálfürdők egy része a határ közelében található. A jól ismert horvát szilvapálinka, a slivovitz és az olyan ízletes téli ételek, mint a halpörkölt vagy a sarma nyújt belső melegedést.

Kilátás a csodálatos szigetvilágra. Halászhajókkal a horvátországi Hvar város előtt. Hvar, régi adriai szigetváros kikötője. Sirályok repülnek a város és tenger felett. Csodálatos Hvar város Hvar szigetén, Horvátország.
-10%
Az Horvátországba történő beutazás aktuális feltételiről, tájékozódjon a Konzuli Szolgálat weboldalán.
A Mondial Assistance kiterjesztett koronafedezeteiről pedig
itt
olvashat bővebben.

A Kvarner-öbölben található "Arany-sziget" nemcsak Horvátország legnagyobb, hanem határozottan az egyik legszebb szigete is. Ez Európa egyik legnaposabb vidéke. Ezért nem meglepő, hogy különösen a családok és a napimádók kedvence a Krk. Ugyanakkor a festői strandok mellett Krk sokkal többet kínál. Rejtett öblök, tengerparti túraútvonalak és álomszerű falvak ideális úti céllá teszik a szigetet, különösen akkor, ha a szokásos turistautakról letérünk. A legjobb utazási idő május és szeptember között van.

 

Fedezze fel a Biserujka cseppkőbarlangot vagy idilli túraútvonalakat a karszt vidéken. Vrbnikben ne hagyja ki valamelyik borkóstolót, mert a hely kiváló termékeiről ismert. Ha visszafelé az utak kicsit furcsának  tűnik, az nem feltétlenül a bor hibája. A maga 40 centiméter szélességével Vrbnik a világ egyik legszűkebb utcáját rejti.

 

  • Bulizók figyelem: Krk városának igazi gyöngyszeme a Volsonis. A sziget legnagyobb éjszakai klubjában élőzenével, koktélokkal és friss pizzával bulizhat a több mint 2000 éves római romok között, vagy elfogyaszthat néhány italt a Roof Top bárban, amely a Titkos kert, a középkori városfalak romjai között található. 


Horvátország - Konzuli hivatal, Zágráb

Cím: Jabukovac 2.
10 000 Zágráb
Horvátország
Telefon: 
+38514890906
+38514890918
Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):
Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: consulate.zgb@mfa.gov.hu
Honlap:zagrab.mfa.gov.hu

Horvátország - Főkonzulátus, Eszék

Cím: Vijenac Ivana Mażuranića 3.
31000 Osijek
Horvátország
Telefon: 
+38531200427
+38531200525
Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: mission.esk@mfa.gov.hu
Honlap: eszek.mfa.gov.hu

Horvátország - Nagykövetség, Zágráb

Cím: Jabukovac 2.
10 000 Zagreb
Horvátország
Telefon: 
+38514890900
Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36
E-mail: mission.zgb@mfa.gov.hu
Honlap: zagrab.mfa.gov.hu

További hasznos konzuli infók a Konzuli szolgálat oldalán találhatók:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/horvatorszag

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében