Alhambra képe, Spanyolország, bejárat hatalmas fa ajtóval, mozaikos fal az előtérben mesterséges tó, zöld sövény

Tippek és ötletek egy feledhetetlen
Spanyol nyaraláshoz

Fantasztikus homokos strandok, világhírű művészet és kultúra, lenyűgöző hegyi tájak és tipikus, nyaralási emlékeket idéző ételek – Spanyolország az élvezetet és az életörömöt testesíti meg minden tekintetben. Legyen szó Barcelona, ​​Madrid vagy Sevilla – az Ibériai-félsziget országa mindenki számára és bármilyen utazási időpontban kínál valamit. Ha egyszer ellátogat Spanyolországba, örökre beleszeret!
A sokszínű ország éppúgy vonzza a természet szerelmeseit , mint a kulturális utazókat vagy a tengerparton nyaralókat – igazán elkényeztet a választék! Ezért összegyűjtöttük tippjeinket és megfelelő ajánlatainkat, hogy nyugodtan élvezhesse nyaralását.

A szépség a családban marad: Valencia, „Barcelona kishúga” a spanyol varázslat tekintetében semmivel sem marad el testvérvárosától. A Costa Blanca változatos kikötővárosa a narancsfákkal szegélyezett, parkos Turia, a „Folyó“ medre körül fekszik, amely közvetlenül a Földközi-tengerbe ömlik.
Egyes részeken a nyílt víz helyett most parkosított, zöldellő medence várja a pihenni és sportolni vágyókat. Minden napimádó kamatostul kapja vissza a pénzét, ha Valencia strandján történő pihenésebe fektet.

A belváros szíve viszont mesés építészettel csábít. Valencia mindenekelőtt a történelmi régi épületek és a futurisztikus látnivalók fúziójával nyűgöz le, mint például a Ciudad de las Artes y las Ciencias, ami a Művészetek és Tudományok Városaként fordítható. A lenyűgöző modern épületegyüttesben a múzeum mellett planetárium, ocenárium, zenepalota és klub is található.

Valencia, a paella bölcsője: A legjobb módja annak, hogy elmerüljön a spanyol kultúrában és konyhában, ha végigsétál az óvárosban, amely minden nap nyüzsgő tevékenységtől lármás. Itt található a Mercado Central, Európa egyik legnagyobb és legrégebbi vásárcsarnoka, a selyembörze vagy a valenciai katedrális a Szent Grállal.

Nyáron a hőmérséklet Spanyolországban meglehetősen magas lehet. Ugyanakkor az ország különböző éghajlati övezetei számos és eltérő csodálatos lehetőséget kínálnak a nyár élvezetére. Ezért a mi tippünk: utazzon az Atlanti-óceán partjára a nyári hónapokban! Az ország északi és déli részén is hűsölést ígérnek az atlanti széllökések egy tengerparti nyaralás alkalmával (de a fényvédelemről itt se feledkezzen meg!).

Spanyolország északi részén terül el a változatos Baszkföld. Lenyűgöző sziklák, homokos öblök és folyók várják Önt a Vizcayai-öbölben. A tengerparti nyaralás ideális ideje július és szeptember között van.

A baszk városok különleges gyöngyszeme San Sebastian. A tengerparti város mintegy húsz kilométerre található a francia határtól, és gyönyörű strandjaival és lenyűgöző építészetével vonzza a látogatókat. Az erős szelek és áramlatok a területet Spanyolország szörfözési Mekkájává tették, de nem csak a szörfösök jutnak pénzhez San Sebastianban. Semmi esetre sem hagyhatja ki a legendás pincsók  (Pichos) kóstolóját az óvárosi kocsmákban. Spanyolország többi részén tapasként ismert, ezeket a falatokat italok mellé tálalják, és a legjobb a helyi vino blanco mellé.

Ha beköszönt az ősz, mindenképpen érdemes ellátogatni a dél-spanyolországi Andalúziába. Ez a flamencót életrehívó régió életörömével és vendégszeretetével csak úgy vonzza az utazókat. Málaga, Sevilla és Córdoba mellett Granada különösen vonzó: a Sierra Nevada lábánál fekvő város a mór Andalúziát testesíti meg, és azonnal elvarázsolja a turistákat.

A világ egyik leghíresebb látnivalója a Sabikah-dombon trónol: az Alhambra Granada nevezetessége és egyben az ország legerősebb turisztikai mágnese. Ez a csodálatos mór királyi rezidencia paradicsomi kertekkel vonzza a kultúra szerelmeseit a világ minden tájáról. Különösen híres a számos szökőkújáról és egyéb vízi elemeiről, amely elvarázsol egyedi építészetével és játékos részleteivel, mint például a freskók és a csempézett mozaikok.

Ha el szeretne menekülni a hideg téli hónapok elől Közép-Európában, az andalúziai Gibraltár az ideális úti cél. Itt, a brit tengerentúli területen Európa és Afrika találkozik egymással és érintkezik. Több más izgalmas elem is t keveredik itt, és pontosan ez az, ami annyira vonzóvá teszi ezt a multikulturális helyet.

A spanyol és az angol kultúra kapcsolata üdítő: piros emeletes buszok forgalma szövi át az andalúz utcákat pálmafák és brit telefonfülkék között. A tradicionális angol reggeli és a fish and chips mellett tapast és paellát is felszolgálnak, a piacokon pedig spanyol és angol nyelvet egymás mellett, vagy azok sajátos keverékét hallhat.

Alhambra közelről

Romantkus vagy kalandos, de mindenképpen gondtalan nyaralás Spanyolországban

Utasbiztosítási árajánlatunk: május 12-től július 31-ig köthető -10%-kal az "Spanyol10" kód megadásával az egyszeri utazásokhoz!

Andalúzia abszolút fénypontja Ronda: a híres hely fehér házakkal, narancsfákkal és olajfaligetekkel. Az ősi város egy sziklás fennsíkon trónol az andalúziai hátországban, és Spanyolország egyik legrégebbi városa. De a lélegzetelállító kilátáson kívül még sok látnivaló és felfedeznivaló van itt.

Ronda nem messze fekszik Sevillától, Granadától vagy Malagától, és tökéletes egynapos kirándulási célpont, ha egy nyugodt spanyol városi nyaraláshoz keres egy ideális helyszínt. Sok legenda övezi Ronda történelmét, amely a rómaiakig nyúlik vissza. Mint például a bandolerók esete, akik megvédték a várost Napóleon ellen, de megtámadták a gazdag utazókat is.

A híres spanyol torreádor tiszteletére Fiesta de Pedro Romero városi fesztivált minden évben szeptember első hetében tartják.
Spanyolország - Nagykövetség, Madrid

Cím: Calle Fortuny 6. Piso 4. (4. emelet)
28010 Madrid Madrid
Spanyolország
Telefon:
+34914137011
+34914137099
E-mail: mission.mad@mfa.gov.hu
Honlap: https://madrid.mfa.gov.hu/

 

Spanyolország - Főkonzulátus, Barcelona

Cím: Av. Diagonal 477. 8° Planta
08036 Barcelona Barcelona
Spanyolország
Telefon: 
+34934051950
E-mail: 
mission.bcn@mfa.gov.hu
consulate.bcn@mfa.gov.hu
trade.bcn@mfa.gov.hu

Honlap: barcelona.mfa.gov.hu

 

Központi ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):

Magyarországról: 06-80-36-80-36
Külföldről: +36-80-36-80-36

További hasznos konzuli infók a Konzuli szolgálat oldalán találhatók:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/kulkepviseletek/spanyolorszag-fokonzulatus-barcelona

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében