Útlemondási biztosítás

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a Covid-19-et biztosítási eseményként ismerjük el az utasbiztosítási termékeinkben azonnali hatállyal!

Ez azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat most már minden termék tartalmazza (azaz az ÁSZF-ben feltüntetett pandémiák kizárása ezekben az esetekre nem vonatkozik, a kizárás nincs érvényben)

Abban a termékben, ahol megtalálhatóak a lenti fedezetek, időkorlát nélkül alkalmazhatóak, még a már megkötött és a jelenleg már külföldön tartozkodók esetében is.

Ugyanakkor, még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt ellenőrizze, hogy úticélja nem esik-e a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe.

Amennyiben igen, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra.

További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Sok esetben nem gondolunk bele, hogy az utazásunk megkezdése pillanatáig betegség és baleset is érhet minket vagy családtagjainkat, melynek következtében utazásképtelenné válhatunk, és így elbukhatjuk az utazásra befizetett pénzünket. De ha van útlemondási biztosításunk, akkor a pénzünk nem vész el. Így érdemes bebiztosítani magunkat, minden eshetőségre.

Belföldre és külföldre is ideális! 

Nem mindenki van tisztában vele, de útlemondás biztosításunk nem csak külföldi, de beföldi utazások tervezésekor is előnyös lehet.

Útlemondási Biztosítás

Minőségi online utasbiztosítások testreszabott teljeskörű védelemmel egy nyugodt külföldi utazáshoz - nyaraláshoz

Fedezetek megtekintése

DÍJSZÁMÍTÁS

Miről is van szó pontosan? 

Képzeljük el, hogy wellness hétvégére készülünk a párunkkal Egerbe, Gyulára, vagy lefoglaltuk a család számára a Horvát Kvarner-öbölben található Crikvenicában esetleg Opatijában a szokásos nyári apartmant.Igazából mindegy, hogy magunk szervezünk meg mindent, vagy utazási iroda segítségét is igénybe vesszük, költségeink ígyis-úgyis lesznek. Lehet ez a vonat-, repülőjegy ára, előleg a szállásra vagy akár a teljes foglalásra, beleértve a különféle programokat (például, de nem kizárólag koncertjegy, belépőjegy valamelyik kupameccsre, stb.).

Mindent elterveztünk, megszerveztünk (na jó, legalább az utazás nagyját) és vágyakozva elképzeljük, hogyan szürcsöljük majd hamisítatlan capuccinónkat Rómában vagy sörünket a müncheni Hirschgarten-ben, és megfogadjuk, nem nézünk majd rá az e-mailjeinkre csak azért se. Egyre közeledik a várva-várt nap, még egyszer – a biztonság kedvéért - tudatosítjuk a főnökünkben, hogy jövőhéten nem, nem leszünk. És akkor két nappal az utazás előtt belázasodik a gyerek. Még reménykedünk, hogy csak valami gyorsan múló nyavalya, de amikor a kis piros, meglehetősen viszkető pöttyök miatt az asszisztens a rendelőben az elkülönítőbe terel a 4 évessel, akkor már tudjuk, hogy egyelőre nem utazunk. Bárányhimlővel biztosan nem.

Mikor az orvos megnyugtat, hogy miden rendben lesz, akkor akár kezdhetnénk is izgulni az elbukott pénz miatt: bukjuk a szállásköltség nagy részét (de legalább az előleget), a befizettett külön programokat, a repjegyet.

De nem kell aggódnunk, mert ilyen és hasonló  - hivatalosan utazás- és munkaképtelenségnek hívott – esetekben biztonságban leszünk, azaz az utazással kapcsolatos bizonyos költségeink a Feltételeknek megfelelően megtérülnek.

 

Mire jó?

 • Akkor is érvényes, ha az utat magunk szervezzük
 • Akkor is hasznát vesszük, ha utazási irodával utazunk (még akkor is, ha tartalmaz beépített útlemondás vagy sztornó biztosítást)

 • Belföldi utakra is (wellness és hosszú hétvégékre!)

 • Külföldi utakra

   

Milyen eseményekre vonatkozik:

 • Saját, vagy rokonok (pl. házastárs, szülők, gyerekek, stb.) váratlan súlyos betegsége, oltás-elviselhetetlensége, baleseti sérülése vagy elhalálozása esetén
 • Munkaadó által történő váratlan felmondás

 • Bontókereset kézhezvétele

 • Saját tulajdonban bekövetkező súlyos természeti károk vagy betöréses lopás

 • Várandóság megállapítása
 • Érettségi sikertelen letétele

 

És még egy plusz szolgáltatás:

Ingyenes utazás megszakítás védelem.

Általában az útlemondási biztosítás csak az utazás megkezdéséig érvényes, tehát addig, amíg nem kezdjük meg az utazásunk. Ez logikus is, hiszen ha már elindultunk, akkor az utat már nem kell lemondani. 

A Mondial Assistance útlemondási biztosítása azonban nem veszti érvényét az utazás megkezdésével, mert tartalmaz egy extra, de felár nélküli szolgáltatást utazás megszakítása esetére, melynek értelmében a lefoglalt, de nem felhasznált utazási termék értékét megtéríti a feltételekben foglaltak alapján max. 2,5 millió Ft értékben. Tehát ha pl. a 3. napon meg kell szakítani az utazást és haza kell utazni, akkor a még fennmaradó szolgáltatások értékét térítjük (az Általános Biztosítási Feltételek alapján)

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.