Több mint 350 résztvevő a VII. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupán

Az idei évben január 18-21. között került megrendezésre az ausztriai Lachtalban a VII. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa, mely idén újból rekordot döntött a több mint 350 résztvevővel.

Sokan már az első napon időben érkeztek, hogy felcsatolhassanak és a szobák elfoglalásáig feltérképezhessék Lachtal sípályáit. Az esti program a már megszokott megnyitóval kezdődött, majd diszkóval folytatódott.

A második napon a reggelit követően a rutinosok már indultak is a felvonókhoz, mialatt a kezdők és újrakezdők a síoktatók segítségével merültek el a téli sportok alapjaiban illetve a gyerkőcöknek igyekeztek kedvet csinálni ehhez a remek téli szórakozáshoz.

2000 méter felett az idő nem mindig volt kegyes a résztvevőkhöz, de ez sem tántorította el a síelőket és snowboardosokat. Azonban délidőben és azt követően is napfényben lehetett fürdőzni a pályákon és a hütték teraszain is. A pályák bezárását követően Apres Sky Party, a vacsora után pedig fáklyás felvonulás, szánkózás és a hajnalig tartó Hütte buli tette tartalmassá a napot.

Szombaton elérkezett a verseny napja, amire már sokan vártak. Közel 150-en indultak a versenyen, minden korosztályban. 10 órától tesztelhették a versenypályát, majd 11 órakor elstartolt a verseny. Nagyon izgalmas csúszásokat követhettünk figyelemmel mind a síelőknek, mind pedig a snowboardosoknak köszönhetően.

A versenypályáról videó megtalálható ezen a címen: https://goo.gl/qEXojW

Következő helyezések születtek kategóriánként:

I. Gyerek (5-12 év)

1. Hermányi Bendegúz (Neckermann Utazási Iroda)

2. Komora Botond (Ibusz Utazási Irodák)

3. Vajai Anna

II. Junior (15-18 év)

1. Fülöp Botond

2. Polyák Bálint

3. Nagy Máté

III. Snowboard női

1. Peszleg Petra

2. Lakatos Réka

3. Babocsay Dorothy (Mondial Assistance)

IV. Snowboard férfi

1. Varga Bálint

2. Szaibely Bence

3. Szaibely Gábor

V. Senior sí (50 felettiek)

1. Tomka János (IT Tours)

2. Molnár Árpád

3. Fazekas Csaba (Domi Tours)

VI.Női sí

1. Baricska Emese (Expert Holiday)

2. Vajai-Hebling Katalin

3. Szabó Dorottya

VII. Férfi sí

1. Dési Tamás

2. Zarándy Kristóf

3. Nagy Szabolcs

4. Simig Csaba (sielők.hu)

5. Galla Gergő (Hotel President)

6. Drozsnyik Dávid

A szombati verseny lezárásaként este ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás következett, illetve a már jól megszokott diszkóval zárult a nap. Vasárnap a résztvevők többsége a reggelit követően hazaindult, de voltak, akik még egy kicsit repetáztak és ők még síeltek néhány órát Lachtalban.

https://www.facebook.com/mondialassistancemagyarorszag

Az eseményről folyamatosan kerülnek fel videók és képek a Mondial Assistance Magyarország facebook oldalára, így érdemes figyelemmel kísérni azt.