Utasbiztosítás autós vagy motoros utazáshoz

Fontos tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

FONTOS! Tekintettel arra, hogy a  Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt I-es kategóriájába illetve a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségeibe folyamatosan új területek és országok kerülnek felvételre, ezért kérjük, hogy feltétlenül ellenőrizze - még az utasbiztosítási szerződése megkötése előtt - a Konzuli Szolgálat oldalán, hogy úticélja nem esik-e a fenti kategóriák valamelyikébe.

Amennyiben a figyelmeztetés ellenére Ön a fentiek szerinti besorolású „Utazásra nem javasolt”, vagy „Fokozott biztonsági kockázatú” területre utazik/utazna, úgy felhívjuk figyelmét arra, hogy utasbiztosítása csak jelentősen korlátozott körben fog fedezetet nyújtani az utazás során felmerülő kockázatokra. Ezért határozottan azt javasoljuk, hogy ilyen esetben (utazási tilalom vagy veszély fennállása esetén) NE vásároljon biztosítást, vagy legyen tisztában azzal, hogy ezekre a területekre nem érvényes a biztosítás!

Utazási-, és útlemondási biztosítások megkötésekor vegye figyelembe, hogy
(i)        ezek a biztosítások járványok és pandémiák révén bekövetkező eseményekre nem nyújtanak fedezetet, továbbá
(ii)       nem minősül biztosítási eseménynek, ha Ön a koronavírustól való félelem miatt mondja le utazását, következésként
az ezekből eredő károkat a biztosító nem téríti meg! 

 
További információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat illetve tájékozódjon a Feltételekből valamint tájékoztatónkból.

Autónkat az átlagos hétköznapi használatok során is többször ellenőrizzük, mert egy közlekedési eszközről van szó, ami bármikor elromolhat. Ha pedig külföldre tervezzük utazásunk, akkor duplán oda kell figyelni rá és érdemes már itthon felkészíteni az útra, illetve a külföldi utazásunk időtartamára pedig asszisztencia szolgáltatásról gondoskodni! Ön jó helyen jár weboldalunkon, mert nálunk önálló termékként is köthet európai autós – motoros utazásokhoz asszisztencia szolgáltatást.

Autó-motor asszisztencia

Önálló terméként köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses járművekre, motorokra is.

Fedezetek megtekintése

1 820 Ft-tól

 


DÍJSZÁMÍTÁS

Amennyiben a földrajzi értelemben vett Európába tervezi utazását, akkor a biztosítási védelem azon (első forgalomba helyezésétől számított, max. 10. vagy 15. évét nem töltötte be) személygépkocsikra, motorkerékpárokra, lakókocsikra és legfeljebb 9 férőhelyes kombijárművekre érvényes, amelyek rendszáma (saját, céges vagy külföldi) a kötvény lefoglalásakor meg lett adva, és azt a kötvényen feltüntették. Azonban Magyarországon bérelt autókra nem köthető.

A család az autóban, irány a tenger!

Sokan idén is autóval indulnak el, hogy a jól megérdemelt szombattól szombatig tartó egy hetes pihenésüket a horvátországi, az olasz vagy esetleg a montenegrói tengerparton töltsék.

Autóval több szempontból is praktikusnak számít az utazás, egyrészt folyamatosan mobilak vagyunk, bármerre mehetünk kirándulni, másrészt pedig szinte mindent magunkkal vihetünk, amire csak szükségünk lehet az egy hét alatt. Azonban remélhetőleg már senki sem úgy készül a közeli tengerpartokra, mint régen, amikor a felpucolt zöldségek mellett, a rengeteg egytálétel konzerv árnyékában a csomagtartóban megtalálható volt a ládás őszibarack és a görögdinnye, még akkor is amikor Görögország volt a cél :)

Amikor autóval külföldre indulunk, akkor kellő alapossággal kell eljárnunk az autónk előzetes átvizsgálása során, hogy még időben, itthon orvosolhatóak legyenek azok a problémák, melyek külföldön akár a nyaralásunkat is tönkretehetik. Azonban az előre nem látható meghibásodásokra és balesetekre nem tudunk felkészülni, ezért is ajánlja a Mondial Assistance az  Autó-motor asszisztencia megkötését.

Természetesen személygépkocsik mellett, motorkerékpárokra, lakókocsikra és legfeljebb 9 férőhelyes kombijárművekre is érvényes az Autó-motor asszisztencia szolgáltatás, Európán belül, már a lakóhelyünktől számított 50 km-es körzeten kívül bekövetkezett káreseményre is.

Ne hagyjuk, hogy utazási élményünket bármi is beárnyékolja, ezért még időben gondoskodjunk családunk, házi kedvencünk és autónk vagy motorunk részére szóló biztosításról is.

 

© Allianz Worldwide Partners 2019 - Minden jog fenntartva

Mondial Assistance Csoport büszke arra, hogy egyéneket és családokat szükségleteiknek megfelelő asszisztencia szolgáltatásokkal és utasbiztosításokkal láthat el. A kor igényeihez igazított, minőségi védelmet nyújtó utasbiztosítási termékeink a korábbinál több szolgáltatást tartalmaznak, megfizethető áraink azonban a devizaárfolyam kilengéstől függetlenül változatlanok. 2017-ben közel 50 ezer szavazat alapján az Év Utazási Biztosítója a cégcsoport magyarországi fióktelepe, a Mondial Assistance lett, 2018-ban pedig újabb jelentős szakmai elismerés, a Magyar Biztosítási Terméknagydíj odaítélése bizonyítja társaságunk szakértelmét és felkészültségét.

Az AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelep (székhelye: 2040 Budaörs, Szabadság út 117., nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszáma: 13-17-000129, adószáma 23837324-1-13)  mint a Mondial Assistance Magyarország, a párizsi Registre de Commerce des Sociétés -nél 519 490 080 kereskedelmi regisztrációs számmal bejegyzett AWP P&C S.A. (főiroda: FR-93400 Saint-Ouen, Rue Dora Maar 7.) biztosító társaság fióktelepe.