Akadálymentes Szállás

Miután megérkeztek, a mozgáskorlátozott utazók örülnek sok akadálymentes szállásnak,

A DEHOGA (Német Hotel és Étterem Szövetség) szerint az alábbi szálláshelyek felelnek meg a mozgáskorlátozott vendéget számára előírt akadálymentesítési szabványoknak További információért kérjük, forduljon az egyes szállodákhoz, vagy forduljon saját honlapjukhoz.

 

Akadálymentes szállások Berlinben:

Come to Germany

 

Akadálymentes Éttermek

Berlin számtalan, általában fogyatékos-barát bár, kávézó és étterem akadálymentesített, s könnyen megközelíthető kerekesszékkel. Kérjük, forduljon szállodája, szállása munkatársaihoz konkrét környező étkezési lehetőségeket illetően.

További információ:

Come to Germany

 

Akadálymentes művészet és kultúra

Aki utazik, szeretne élményekkel gazdagodni: Ehhez sok német város és régió speciális kínálatot állított összes a fogyatékkal élő vendégek számára. Itt mindenki talál magának valamit. A berlini kultúra, ugyanolyan sokoldalú és sokszínű, mint maga a város. Élen a zene, a művészet és életmód trendek, Berlinben a mozgáskorlátozottak is kiemelkedő múzeumi, színházi és zenei élményekben részesülhetnek.

További információ:

Come to Germany

 

Akadálymentes vásárlás és egyéb lehetőségek Berlinben

Berlinben, a jól ismert bevásárló sugárutak, mint a Kurfürstendamm vagy Friedrichstrasse csábítanak a sétára, kirakatnézegetésre, s a kávézókban időzésre. Minden berlini kerületnek van saját bevásárló központja, utcai bolha-, és antikárú piaca, ahol jó vételek garmadájára vadászhatunk.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében