Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

 

Akadálymentes Szállás

Miután megérkeztek, a mozgáskorlátozott utazók örülnek sok akadálymentes szállásnak,

A DEHOGA (Német Hotel és Étterem Szövetség) szerint az alábbi szálláshelyek felelnek meg a mozgáskorlátozott vendéget számára előírt akadálymentesítési szabványoknak További információért kérjük, forduljon az egyes szállodákhoz, vagy forduljon saját honlapjukhoz.

 

Akadálymentes szállások Berlinben:

Come to Germany

 

Akadálymentes Éttermek

Berlin számtalan, általában fogyatékos-barát bár, kávézó és étterem akadálymentesített, s könnyen megközelíthető kerekesszékkel. Kérjük, forduljon szállodája, szállása munkatársaihoz konkrét környező étkezési lehetőségeket illetően.

További információ:

Come to Germany

 

Akadálymentes művészet és kultúra

Aki utazik, szeretne élményekkel gazdagodni: Ehhez sok német város és régió speciális kínálatot állított összes a fogyatékkal élő vendégek számára. Itt mindenki talál magának valamit. A berlini kultúra, ugyanolyan sokoldalú és sokszínű, mint maga a város. Élen a zene, a művészet és életmód trendek, Berlinben a mozgáskorlátozottak is kiemelkedő múzeumi, színházi és zenei élményekben részesülhetnek.

További információ:

Come to Germany

 

Akadálymentes vásárlás és egyéb lehetőségek Berlinben

Berlinben, a jól ismert bevásárló sugárutak, mint a Kurfürstendamm vagy Friedrichstrasse csábítanak a sétára, kirakatnézegetésre, s a kávézókban időzésre. Minden berlini kerületnek van saját bevásárló központja, utcai bolha-, és antikárú piaca, ahol jó vételek garmadájára vadászhatunk.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi utasbiztosítások európai utazáshoz, városlátogatáshoz, hosszú hétvégéhez vagy tengerparti nyaraláshoz. Akár Autó-motor asszisztenciával!


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.