Figyelem: Elavult böngészőt használ, váltson egy modernebb böngészőre, például Chrome-ra, Firefox-ra vagy Microsoft Edge-re

Miért fontos?

Korunk lobbanékony geopolitikai konfliktusaiban a korábbiaknál még fontosabb pontosan tájékozódnunk utazási lehetőségeinkről – önmagunk biztonsága, illetve utasbiztosításunk fedezeteit megőrizendő. Utazás előtt, már üdülésünk tervezésekor is érdemes ellátogatnunk a Külügyminisztérium Konzuli tájékoztatás honlapjára. Itt két kategóriával találkozunk: az I.-es, az Utazásra nem javasolt országok és térségek, illetve a II.-es, a Fokozott biztonsági kockázatot rejtő további országok és térségek. Vannak olyan országok is, amelyeknek bizonyos részei az I.-es, míg más régiói a II.-es kategóriába tartoznak.

Ezek mellett a Külügyminisztérium tájékoztatása szerint globális terrorfenyegetettséggel is kell számolni. Különösen azokon a területeken, amelyek korábban terrorcselekmények célpontjai voltak, ahol polgárháborús állapotok uralkodnak, katonai műveletek folynak, vagy a terroristák a helyi lakosság támogatását élvezik.

Mit tegyünk?

Ellenőrizzük, hogy tervezett célpontunk szerepel-e a nem javasolt, valamint fokozott biztonsági kockázatot rejtő utazási célországok és térségek között. Miért fontos ez? Azért mert ha célországunk benne van az Utazásra nem javasolt országok és térségek listáján, akkor utasbiztosításunk nem lesz érvényes!

Érdemes azt is tudnunk, hogy az utasbiztosításoknál nem biztosított eseményeknek számítanak a zavargásokkal, háborús eseményekkel vagy bárminemű terrorcselekményekkel közvetlenül vagy közvetetten összefüggő események. Ugyanez vonatkozik sztrájk által okozott eseményekre, valamint a nyilvános gyűlésből vagy tüntetésből fakadó erőszakos cselekedetekkel összefüggő eseményekre is, amennyiben a biztosított ezeken aktívan részt vesz.

Jobb tehát, ha a veszélyes, vagy veszélyesnek ígérkező országokat, régiókat elkerüljük.

Segítségnyújtás: Mikor tud a biztosító segíteni és mikor nem?

Fontos megértenünk, hogy számos kritikus helyzetben még a legempatikusabb biztosító is képtelen lenne segíteni. Egyszerűen azért mert rajta kívül álló okok miatt nem tudja az utas problémáját megoldani. Például – gondoljuk csak el – a biztosító azért nem tud segíteni mert robbantások miatt annyira tele vannak a kórházak, hogy nem  győzik a sérülteket, betegeket ellátni mert hiányzik az orvosi háttér, a szakmai eszközök.

A Mondial Assistance mindenkor a Külügyminisztérium iránymutatását követi: ha azt mondja, hogy lehet menni, akkor a biztosító is engedi. Ha azt mondja, hogy nem lehet, nem ajánlott, akkor mi sem engedjük, nem érvényes a biztosítás, ha megköti. Azaz nem biztosítjuk az I.-es kategóriába utazókat, viszont a II.-es kategória országaiba és régióiba bárki utazhat biztosításunkkal, amely a biztosítási feltételekben szereplő nem biztosított események alatt felsorolt kizárásokkal érvényes.

Az aktuális, koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzettel és utazási korlátozásokkal kapcsolatban olvassa el alábbi tájékoztatásunkat is!

 

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért


Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt az előre nem várt eseményekre, ha nem tudna elutazni.

Útlemondás - 2 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 2 500 000 Ft
Útazás késői megkezdése - 30 000 Ft

Automatikusan megújuló online utasbiztosítás útlemondási védelemmel, autó assistance-val, gyakran utazóknak.

Egészségügyi védelem - 50 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 250 000 Ft
Autó asszisztencia - 400 000 Ft


Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belül.

Utasok és jármű hazaszállítása - 400 000 Ft
Helyszíni javítás/szervízbe szállítás -100 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 25 000 Ft 

*Azzal az optimális esettel számolva, ha valaki egy évben 357 napot tölt más európai országban, nem lépve így át az egyszerre maximálisan megendedett 42 napos külföldi tartózkodást.
**455 Ft/autó-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy négy napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul.