1. A legjobb síüdülőhely baráti társaságoknak – Söll, Austria

Söll remek választás eltérő sítudású sielők és nem sielők számára mert bővelkedik a síelésen kívüli szórakozási lehetőségekben is. 250 kilométernyi sípályával, kitűnő síiskolával, a kezdők számára szelid lejtőkkel és számtalan, a sieléshez nem kapcsolódó lehetőséggel – korcsolyázás, úszás, siklóernyőzés, fedettpályás tenisz – csábítja a téli utazás rajongóit. A szórakozni, mulatni vágyókat pedig számtalan hagyományos tiroli és trendi európai bár, kocsma, klub és étterem várja.

2. A legjobb családi síüdülőhely – Mayrhofen, Austria

A hagyományos tiroli város Mayrhofen kitűnő választás a családosan útrakelők számára. Család-barát szállodák, ragyogóan kivilágított üzletek és vendéglők, kisgyermek felügyeletet is biztosító szinvonalas síiskolák állnak a vendégek rendelkezésére. A síiskolák, a gyermekmegörzők, valamint a síliftek mind a központhoz közel helyezkednek el, így sielés előtt igen könnyű a kisebb gyerekek oda-, és vissza szállítása.

3. A legjobb après ski – Arinsal, Andorra

Andorra talán nem a legismertebb síüdülőhely a magyar síelők körében, de Európában egyre népszerűbb. Jól szervezett, kitűnő minőségű sípályák, megfizethető árú szálláshelyek, éttermek várják a Hercegségbe látogatókat. Ne feledjük, Andorra adóparadicsom és vámmentes terület (parfümöket, alkoholt és dohánytermékeket a magyar árakhoz viszonyítva akár 40%-kal olcsóbban is meg lehet itt vásárolni).A vacsorák előtti Happy Hour, a diszkók, a zsibongó, életteli kávézők és éttermek kavalkádja teszi Arinsalt a helyvidék egyik legelevenebb üdülőhelyévé. De a sielés sem megvetendő errefelé!

4. A legjobb síűdőlőhely díváknak – Val d’Isere, Franciaország

Val d’ Isere Európa sífővárosa, a sívilágkupa futamok pazar eleganciájú helyszine. A világ egyik legszebb, világszinvonalú síterepe. A világ minden tájáról sereglenek ide a sielés szerelmesei és mesterei. A sípályákon kívül elragadó, fából épült alpesi jellegű szállodák, csillogó üzletek, számtalan aprés-ski kaland várja az idelátogatókat.

5. A legjobb újonc síüdülőhely – Kranjska Gora, Slovenia

Ha a sielő sztároktól távolabb szeretnénk valahol egy hetig nyugodtan sielni, akkor Szlovénia jó választás lehet. Itt az étel és az éjszakai élet falusias, a sielés természetközeli, s nem szükséges egy vagyont kiadni a legtrendibb sífelszerelésért, amikor a lejtőkön igen gyakran a kilencvenes évek klasszikus darabjai köszönnek majd vissza.

6. A legjobb síüdülőhely kezdőknek – Pas de la Casa, Andorra

Tanuljunk sielni a csillogó-villogó üdülőhelyektől távol. Válasszunk egy vidám, eleven helyet mint az andorra-i Pas de laCasa, ahol olcsóbb a felszerelés, vámmentesen vásárolhatunk és kitűnő síiskoláktól barátságos áron vásárolhatunk sítanfolyam csomagokat.

7. A legjobb sí & wellness üdülőhely – Bad Gastein, Austria

A világhíres oszták fürdőváros Bad Gastein természetes termálvizei nyugtató hatásukról és gyógyító erejükről nevezetesek. A fürdőhely ugyanakkor télen nagyon jó hóviszonyokkal is büszkélkedik, így az intenzív sielés után ellazulni vágyok számára ideálisan ötvözi a sí-, illetve a wellness üdülőhely erősségeit.

8. A legjobb üdülőhely magaslati sielésre – Tignes, Frainciaország

Amikor a hó másutt olvad, Tignes továbbra is fehérlik. A síparadicsom 2100 méteren van, az egész éves síelést biztosító Grande Motte gleccser tövében. E régióban található Európa egyik leghosszabb síszezonja. Tignes a freestyle síelés és snowboardozás egyik otthona, őshazája, az új generáció egyik kedvelt célpontja. 1993-ban készült el az a földalatti vasút, amivel Tignes központjából 7 perc alatt fel lehet érni a gleccser alsó részéhez.

9. A legjobb pénztárcabarát síüdülőhely

A síüdülést akkor úszhatjuk meg legolcsóbban, ha januárban kelünk útra - karácsony és újév után de még az téli iskolai síszünet előtt – , barátokkal együtt utazunk és a kiválasztott síüdülőhelyen önellátó apartmanban szállunk meg.

10. A legjobb programok nem sielőknek – Zell am See, Austria

A nem sielők számára és azoknak, akik sielés közben egy kis szünetet akarnak tartani Zell am See számtalan lehetőséget kínál: szánkózást, kuglizást, úszást egy sport központban lévő fedett uszodában, korcsolyázást, hópatkolást, szánkózást és mozizást. A jó vasúti összeköttetés más osztrák városokkal és üdülőhelyekkel sok izgalmas túra és és érdekes városnézés kitűnő kiindulópontjává teszi.

Indulás előtt pedig kösse meg utasbiztosítását! Még egy utolsó pillanatban eldöntött utazás esetén se feledkezzen meg róla, hogy önmaga és szerettei biztonságáról gondoskodjon!

Minőségi online utasbiztosítások, átfogó védelemmel, amelyek segítséget nyújtanak világszerte, mindenütt és mindenkor az Ön biztonságáért

Optimális sztornó vagy útlemondási biztosítás védelem utazás előtt a nem várt eseményekre önrésszel vagy anélkül, ha nem tudna elutazni.
 

Útlemondás - 3 500 000 Ft
Útlemondás önrész esetén - 3 500 000 Ft

Rövid időre is köthető minőségi családi utasbiztosítás teljeskörű védelemmel. Kedvező online díjak már egy felnőtt és egy gyerek utas esetén is!

Egészségügyi védelem - 200/100/30 000 000 Ft
Poggyászbiztosítás - 550/400/300 000 Ft
Balesetbiztosítás - 5/4/2 000 000 Ft
 

Online köthető Autó-motor asszisztencia 15 évnél fiatalabb, akár 9 üléses autókra, kisbuszokra, motorokra is Európán belüli utazásokhoz.

Utasok és jármű hazaszállítása - 500 000 Ft
Helyszíni javítás/szállítás -150 000 Ft
Csereautó (nap/autó max. 2 nap) - 20 000 Ft
Szállás (naponta, max. 2 nap) - 25 000 Ft

**390 v. 780 Ft/autó/nap-tól: A díj megállapításakor az utasszámtól függetlenül, egy 10 napos autós utazás egy napra vetített napidíját vettük alapul, az autó korának (10 v. 15 évnél fiatalabb) függvényében